|
|
|
Diesel i zima czyli zimno |
| Autor |
Wiadomość |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2012-03-04, 07:40
|
|
|
| łoś napisał/a: | | Witold Cherubin napisał/a: | | spreparowane przepływomierze i oszukują klientów. |
Zapewne nic nie wygram, ale już przygotowuję szklane baniaki, by się o tym przekonać.
|
Niektórzy koledzy już się o tym przekonali:
| makdrajwer napisał/a: | maszakow napisał/a:
Wlaliśmy 83 litry na nominalnie 80litrowy bak
W Bielsku są 2 takie stacje że do zbiornika 45 L ( pusty ) można wlac 53 L ( przy dopiero co zapalajacej sie rezewie ). Albo do 2 kanistrów 5L w który są juz 3L dolać 12L (pod korek ). |
Ja też mam kilka stacji, na których nie tankuję, bo uważam, że przepływomierze pokazują więcej, niż faktycznie dolano do zbiornika.
Oczywiście nie jestem w stanie tego udowodnić, ale jeśli chcesz się Łosiu pobawić w śledczego, to po wykazaniu nieprawidłowości powinnna Ci pomóc Państwowa Inspekcja Handlowa w dochodzeniu swoich roszczeń o zwrot nadpłaconych pieniędzy.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2012-03-04, 10:26
|
|
|
masterek | Cytat: | | Rada: Ładujmy aku chociaż raz do roku przed sezonem zimowym |
Instrukcja obsługi aku mówi o co doładowaniu conajmniej raz na trzy miesiące.
| Cytat: | Po trzecie filtr paliwa:
Warto stary zostawić i wozić ze sobą, może nas kiedyś uratować w drodze jeżeli umiemy go sami wymienić. |
Bzdura. Stary filtr paliwa należy wyrzucić natychmiast po wymianie a jako zapas wozić drugi nowy. Chyba każdego na to stać - przecież kiedyś zostanie i tak zamontowany. Zruszony zleżały syf z ponownie zamontowanego starego filtra unieruchomi pojazd na amen i jeszcze narobi bigosu. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|