|
|
Dolomity i via ferraty Hyńkiem 2011 |
Autor |
Wiadomość |
grzeg_szcz
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-10-05, 15:46 Haid Stieg
|
|
|
Super wyprawa i wspaniałe zdjęcia. Jeżeli jesteś z Tychów to niedaleko masz również fajne via ferraty niedaleko Wiednia w dolinie Hollental. Najfajniejsza jest Haid Stieg dodatkowo w miejscowości Kaiserbrunn jest miejsce do darmowego biwakowania (można rozbić namiot) toaleta, umywalki. |
|
|
|
 |
KrzysF
zaawansowany

Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
|
Wysłany: 2011-10-06, 22:18
|
|
|
A rzeczywiście. Zerknąłem do przewodnika "Ferraty Alp Austriackich" i rzeczywiście jest takie coś A jeśli mnie pamięć nie myli, znajomy zachwal też tę dolinę na okoliczność obecności dróg wspinaczkowych (nie ferratowych).
Inna sprawa, że pojęcie "bliskości" tego rejonu ode mnie jest umowna |
_________________ Pozdrawiam, Krzysiek
...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)
 |
|
|
|
 |
Neno
zaawansowany

|
Wysłany: 2012-05-07, 05:12
|
|
|
KrzysF napisał/a: | Szukamy miejsca na nocleg. Niestety na wspomnianym parkingu znaki wyraźnie informują, że nie wolno "kamperować". Nie przeszkadza to dwóm innym kamperom, których załogi wyraźnie sposobią się do nocnego spoczynku. |
Właśnie spędziliśmy tam noc w T4ce Wygodnie nie było ale cóż - może kiedyś się w końcu dorobię kampera!
Oprócz naszego busa stały/spały tam jeszcze 3 kampery w śród nich polska załoga na blachach z Niemiec.
Pytaliśmy w pobliskiej restauracji i kazali śmiało nocować - podobno nie było nigdy z tym problemów.
Same góry - piękne ale o tej porze roku jeszcze via ferraty jak by dla takich laików jak my - niedostępne |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|