|
skrzynia biegów pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
tojfel
trochę już popisał
Twój sprzęt: chwilowo jeep cheroke i namiot
|
Wysłany: 2012-05-31, 06:03
|
|
|
te od strony piątego biegu...u mnie ich nie było |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2012-05-31, 08:18
|
|
|
SławekEwa | Cytat: | lepciak napisał/a:
a co najważniejsze byłem cały czas w warsztacie i widziałem co i jak było robione.
Cena 50% w górę |
W porządnym warsztacie klient ma możliwość wglądu na pracę mechaników podczas naprawy pojazdu i ja z tej możliwości korzystałem zwłaszcza, że w eksponowanym miejscu na hali był podest dla gości ze stołem i dwoma fotelami. W ekskluzywnym warsztacie Plichty - VW i SKODA po uzgodnieniu ceny za usługę mój pojazd znikł z pola widzenia i po 20 minutach wrócił z ceną za usługę zawyżoną sześciokrotnie. Postraszenie Policją pozwoliło na odebranie pojazdu po uregulowaniu umówionej kwoty ale od trzech czy czterech lat wisi nade mną groźba skierowania sprawy do sądu za niezapłacenie reszty. Ze swoją pracą kryją się tylko mechanicy kiepscy lub nierzetelni którzy swojej "fachowej" wiedzy się wstydzą lub nie są jej pewni albo nie mają jej wcale. Nawet na zlocie CT poznałem takiego "fachowca". |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 256/625 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2012-05-31, 09:56
|
|
|
Przepisy BHP nie pozwalają na ´ kręcenie się´ klientow po warsztacie podczas naprawy. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
| Ostatnio zmieniony przez SlawekEwa 2012-05-31, 14:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
|
Wysłany: 2012-05-31, 11:21
|
|
|
SławekEwa | Cytat: | | Przepisy BHP nie pozwalają na ´ kręcenie się´ klijentow po warsztacie podczas naprawy |
Jako klientowi (a nie klijentowi) wolno mi było zająć miejsce o którym wspomniałem. ´ kręcenie się´ po warsztacie to wymysł redaktora poprzedniego postu. |
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-05-31, 19:05
|
|
|
Ja klientów dziele na dwie grupy : tacy których obecność mi nie przeszkadza i inni . A co inni to m.in. : przeszkadzacze, zagadywacze, "pomocnicy", znający się lepiej ode mnie, ci co chcą sie nauczyć, marudy, właściciele passatów tdi z kierownicą z prawej strony, mamincycki i pantoflarze, ci co myślą że jedyni w świecie mają alarm na pilota, cokający i wiele innych sprawiających nam radość, problem lub ... wzbudzają współczucie |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 222/170 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2012-05-31, 19:44
|
|
|
| makdrajwer napisał/a: | Ja klientów dziele na dwie grupy : tacy których obecność mi nie przeszkadza i inni . A co inni to m.in. : przeszkadzacze, zagadywacze, "pomocnicy", znający się lepiej ode mnie, ci co chcą sie nauczyć, marudy, właściciele passatów tdi z kierownicą z prawej strony, mamincycki i pantoflarze, ci co myślą że jedyni w świecie mają alarm na pilota, cokający i wiele innych sprawiających nam radość, problem lub ... wzbudzają współczucie |
Teraz po ......ostatniej wizycie u Ciebie tak sobie przemyśliwuję do której grupy raczyłeś mnie zaliczyć
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-05-31, 20:45
|
|
|
Mariusz : zdecydowanie do pierwszej
Tak na poważnie to w każdym zawodzie można spotkać "typowych" klientów i tzw. natrętów. Jedynie ubolewam że kobiety jakoś nie wykazują chęci "asystowania" przy naprawach. Oj, szkoda ... |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2012-05-31, 22:11
|
|
|
| makdrajwer napisał/a: | | A co inni to m.in. : ci co chcą sie nauczyć |
No fajnie - mam przerąbane u Maka |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2012-06-01, 05:46
|
|
|
| makdrajwer napisał/a: | | inni to m.in. : przeszkadzacze, zagadywacze, "pomocnicy" |
ja mam na to prosty sposób...
ponieważ ''klient nasz Pan'' i miłym trzeba być
chca gadać,to gadam i .............nie robie...
na ogół po godzince z kawką...załapują...ze chcieli miec zaraz zrobione..a ...ja z nimi gadam
i stwierdzają...''dobra, to ja Ci juz nie będę przeszkadzał'' ..bo troszke się śpieszę |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2012-06-01, 06:11
|
|
|
Mechanik,który robił mi silnik opowiadał że taki remont wykonywał w czasie jednej nocy.Mój zajął mu miesiąc.Żebyście nie musieli zgadywać,jak stałem cały dzień w warsztacie to cokolwiek szło do przodu,jak mnie nie było to robił inne sprzęty.Moja obecność go nie uszczęśliwiała ,mnie zresztą też nie. |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
|
Wysłany: 2012-06-03, 10:07
|
|
|
makdrajwer | Cytat: | | właściciele passatów tdi z kierownicą z prawej strony |
Ja mam z lewej. |
 |
|
|
|
 |
tojfel
trochę już popisał
Twój sprzęt: chwilowo jeep cheroke i namiot
|
Wysłany: 2012-06-09, 07:11
|
|
|
Wracając do tematu.
Podajcie mi proszę wymiary lub numer łożyska do skrzyni które przychodzi na wałek napędowy zaraz za uszczelniaczami. Nr fiatowski to 5496520 ale nie chcę kupować w serwisie.
Muszę auto oddać do mechanika ponieważ sciągacze do swożni i końcówek uległ rozpadowi. Pożyczony sprzęt też nie dał rady, młotki również...pozostaje więc tylko palnik. |
|
|
|
 |
|
|