|
|
|
Dziwny wyciek z uszczelki pod głowicą - 2.5D |
| Autor |
Wiadomość |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-06-17, 07:19
|
|
|
| sys napisał/a: | ...dziś tylko 3:0 w meczu Polska-Czechy może poprawić mi humor [/list] |
No niestety nie udało się wygrać :/ |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2012-06-20, 08:08
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | Panowie ,a może by tak lak to się mówiło o skrzyniach biegów w maluchu,jak miała wyciek to OK znaczy ,że olej jeszcze jest w skrzyni biegów, jak była sucha to znaczy ,że koniecznie trzeba dolać oleju bo zatrze się. To taka Fiatow uroda.Lepiej dolac co jakis czas niz walczyc z wiatrakami. |
No i święte słowa. Jest taka zasada - jak działa nie grzebać w starych silnikach, bo jedno się naprawi a inne zepsuje przy okazji. Stary silnik musi trochę ciec taki jego urok, jak się nie leje i nieplami to jest oki. Wszscy sie pocą silniki także
Wymieniać olej, filtry terminowo, rozrząd itp. jak coś padnie to naprawić i tyle. Niektóre typy tak mają i tyle. |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
mati-0539
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: FIAT DUCATO HYMER CAR
|
Wysłany: 2012-07-12, 22:21
|
|
|
Witam ja przy swoim 2,5 D też coś wiecznie grzebie i nawet gdy wydaje się że wszystko jest zapięte na ostatni guzik to przed samym wyjazdem zawsze coś wyskoczy. Tak jak dzisiaj auto nie odpaliło, na szczęście to tylko trzy świece szybka wymiana i wszystko gra. Ale !!! przy okazji skruszała uszczelka pod filtrem paliwa po uruchomieniu fontanna cennego płynu wyciekła na bruk. Kilka godzin szorowania i mycia myjką kostki, plama zostanie na jakiś czas.
|
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-07-13, 18:29
|
|
|
| mati-0539 napisał/a: | | Kilka godzin szorowania i mycia myjką kostki, plama zostanie na jakiś czas. |
To u mnie jest odwrotnie bo teren znaczy Seat Alhambra a Ducaciak nie |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-07-13, 18:42
|
|
|
| Miałem kiedyś skode favorit z przebiegiem 400.000 km i chciałem aby "elegancko" parkowałą a nie robiła pod siebie. A ze już pewne przedmuchy do skrzyni korbowej były to co uszczelniłem to ciekło obok. Po wymianie wszytkiego co ma kontakt z olejem ... wywaliło mi bagnet i obrzygało cały silnik. Więc odpiąłem odme z filtra i poprowadziłem ją do butelki. I co wywaliło, dolałem spowrotem. Pod dukatami powinna byc szczelna miska pod miską i raz na miesiac należało by to spuscić do butelki i wlac do silnika . |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 49/56 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2012-07-13, 18:48
|
|
|
No cóż... przychodzi na każdego taki czas, że trochę popuszcza |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|