Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-10-16, 15:22
Post postscriptum
Październik, Poznań, Polska. Późne popołudnie, przed posiłkiem, po pracy.
- A ten szymek 1967. Kto to jest?
- Szymuś? To nasz forumowy jasnowidz paliwowo-wojenny. Bardzo go lubię.
- Dlaczego jasnowidz?
- Bo zna datę początku wojny i dnia, gdy ropa będzie po 12zł.
- Ojej, jakie to daty?
- Niestety, tego drań nie wyjawia. Ma słabą głowę, ale alkoholu nie chce pić. Za to zna na pamięć całą Biblię i żywoty wszystkich świętych.
- Nazwał mnie niunią.
- Bo cię nie zna.
- No wiesz, złośliwy jesteś.
- Szymek kończy na o i e. Z wykrzyknikiem.
- W łóżku? Chyba z wytryskiem, hihihi....
- Nie, na forach internetowych.
- Tak lubi te trzy samogłoski?
- Jakie trzy?
- No, o i e.
- To przecież dwie!
- O...i... e... - to dla ciebie 2 samogłoski?
- Samo o i samo e!
- Ooooo!
- Ee! Widzisz - nietrudne.
- Ale sprytnie wprowadziłeś nazwiska szefów forum, co ten niby wywiad przeprowadzali. Zorientowali się?
- Nie wiem, jeszcze bana nie dostałem.
- A co to ma być za relacja z alkowy? Coś filmowałeś, świntuszku?
- Coś ty, to będzie ... a tam, trochę później powiem.
- Ale tych piw to ci za dużo nie nastawiali...
- No cóż. Kryzys, kochanie, kryzys.
Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-10-30, 17:46
Drodzy Czytelnicy.
Jako wydawcy bestsellera pt. "Wakacje z kunami" przygotowaliśmy dla Was miłą niespodziankę.
W uzgodnieniu z autorem, bramsem, zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na najbardziej uważnego czytelnika jego wspomnień.
Dla zwycięzcy konkursu nagrodę główną będzie stanowił najnowszy model kampera firmy Marchi Mobile - "eleMMent", więcej informacji w poniższym linku:
To wspaniałe cudo techniki zwycięzca konkursu będzie mógł odebrać natychmiast po złożeniu zamówienia, wybraniu wersji, wyposażenia i koloru, a także uiszczeniu całości kwoty wartości tego niezwykłego kampera.
Następnie pozostanie już jedynie odczekać na swą kolej i ruszać w świat.
Sam autor ufundował 3 nagrody w postaci 900 ziaren pamiątkowego piasku z piaskownicy obok której grając w kapsle marzył w dzieciństwie o swym pierwszym kamperze. Piasek posiada certyfikat czystości, zaświadczający o braku występowania w nim bakterii cocacoli.
Dla pozostałych czytelników będą nagrody pocieszenia, oczywiście osobiście przez samego autora.
Jednocześnie gorąco zachęcamy do zapoznania się z naszym kolejnym bestsellerem, czyli blogiem żony autora, Pani BoRy, gdzie autorka opisuje - jak najbardziej poważnie - wspólne wyjazdy tej pary wybitnych podróżników:
1.Co to jest siśmiś?
2.Podaj nazwisko kierowcy leżącego między nogami BoRy?
3.Które ze zdjęć zamieszczonych w opisie podróży miało najwięcej odsłon na forum i jak myślisz - dlaczego?
4.Czy bobry występują w Chorwacji?
5.Jaki był wynik do przerwy w meczu Chorwacja - Polska?
6.Którymi dwoma instrumentami muzycznymi brams nie chciał się chwalić?
7.Jakiego ptaka podróżnicy zabrali ze sobą z Polski?
8.Jakim słowem opisuje matkę kotek?
9.Ile jest powodów reinkarnacji?
10.Podaj nazwę piwa, którym autor namiętnie się raczył.
Wysłany: 2012-11-25, 11:57
Stawiam pierwsze kroki w obróbce filmów i stąd dopiero teraz wiem, ile trzeba staranności przy nagrywaniu kamerą. A i sama obróbka nagranego materiału pożera mnóstwo czasu.
Także dzięki informacjom Jurka (Slajda) udzielanych podczas warsztatów fotograficznych będę starał się eliminować oczywiste błędy podczas robienia zdjęć.
Poniższy filmik dokumentuje część opisanej tu naszej eskapady po Chorwacji, która dotyczy zwiedzania starożytnych miast.
Zapraszam!
Wysłany: 2012-11-27, 15:51
Dzięki!!!
Ale się porobiło!
Okazuje się, że po wydaniu zbioru opowiadań "W. z k." na moją skrzynkę mailową zaczęły masowo spływać rozmaite propozycje, informacje i zapytania, czasem dziwne, czasem nie.
Pozwolę sobie część z nich przedstawić.
Muzeum Książąt Czartoryskich w Krakowie zapytuje, czy obraz "Dama z łasiczką" może zmienić nazwę na "Dama z kuną". Może, odpisałem.
Roberta Makłowicza interesuje to, czy z 1 kuny można zrobić rosół. Można, ale tylko z awersu. (jest na nim ...słowik}
Felix Baumgartner, znany skoczek w dół, przesłał mi podziękowanie, w którym pisze, że przed utratą przytomności w ostatniej chwili uratowała go myśl , że jeszcze do przeczytania został mu ostatni rozdział. Na koniec spytał, czy byśmy gdzieś nie wyskoczyli. Na razie waham się.
Z atolu Bora Bora nadeszło zapytanie, czy wyrażam zgodę na zmianę nazwy wyspy na Brams i Bora. Wyraziłem.
Kemping w Sibinj , z którego czmychnęliśmy, poinformował, że w miejscu, w którym stał nasz pojazd, postawili wielki ekran, na którego tle w weekendy wyświetlany jest film pt."Ścigany".
Koncern Forda interesuje moje zdanie, czy na rynku aut przyjąłby się nowy produkt łączący wygodę kampera z gabarytami Ka pod roboczą nazwą Ford Kuna. Nie chcę wyjść na laika, cały czas myślę nad odpowiedzią.
Paryska restauracja "Chez Leon" pyta (pewnie to jest w ich mniemaniu dowcipne), czy zamiast owoców morza mogą mi zaproponować warzywa łąkowe w postaci winniczków i żabich udek.
Ze swej strony zaproponowałem im leczenie psychiatryczne.
Słynny polski reżyser filmowy, Pasikonik, obiecał mi nakręcenie trzeciej części filmu sensacyjnego z Lindą E. i Pazurem pt. "Kuny 3. Ostatnia sierść".
Znany producent bram garażowych prosił o zgodę na użycie nazwy : bramsy segmentowe. Zgodziłem się, ale na bramsy rolowane już nie.
Cristiano Ronaldo prosi o przesłanie filmu z podziemi pałacu Dioklecjana, chciałby poćwiczyć zwody i piruety wykonane przez BoRę. Wyślę mu, ale zwody Ślusarskiego z Lecha.
Jakiś chorwacki wielbiciel Johannesa Brahmsa poprosił, bym napisał "Tańce chorwackie" na podstawie ichnich motywów ludowych. Chyba zwariował.
Hołek napisał krótko: "Nie znasz się na żartach." Odpisałem: "A Ty na nawigacji".
BoRa otrzymała propozycję zagrania głównej roli w filmie "Emmanuelle po 40-tce". Nie wiem, czy tyle da radę wypić.
Z Zadaru przysłali pismo, że automat parkingowy jest już naprawiony i w przyszłym tygodniu odeślą mi 10 kun, ale czekają na zaświadczenie od weterynarza.
Miłe wieści napłynęły z Hvaru, z kempingu dla naturystów koło Suczuraju. Od przyszłego roku na nagusa wolno będzie opalać się tylko kobietom.
Producent samochodowych przewodów wysokiego napięcia pyta, czym karmiłem swoje kuny. Osioł.
Magistrat Trogiru zaprasza mnie do wzięcia udziału w przetargu na budowę drogi ekspresowej przez Starówkę.
Przed chwilą otrzymałem wręcz sensacyjną wiadomość, która nadeszła z sondy Curiosity!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum