Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamper "fszystkomający" - gdzie go znaleźć ?
Autor Wiadomość
Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2013-01-21, 19:24   

W sumie to nie każdy może być prawnikiem, lekarzem, sprzedawcą, mechanikiem, hutnikiem, górnikiem, ale qoooofa dlaczego każdy neptyk musi być kierowcą? :gwm
3cm śniegu i takie dooopy wołowe wloką się po czarnym 40-ką, gdyż na poboczu jest biało.... :roll:
Postaw piwo autorowi tego posta

Den-tal 
zaawansowany

Twój sprzęt: Pathfinder
Nazwa załogi: An-To
Piwa: 26/3
Wysłany: 2013-01-22, 00:18   

Fux napisał/a:
W sumie to nie każdy może być prawnikiem, lekarzem, sprzedawcą, mechanikiem, hutnikiem, górnikiem, ale qoooofa dlaczego każdy neptyk musi być kierowcą? :gwm
3cm śniegu i takie dooopy wołowe wloką się po czarnym 40-ką, gdyż na poboczu jest biało.... :roll:

Dobre pytanie. Pare dni temu w poludniowej Szwecji byla jedna z najwiekszych kraks samochodowych w histori tego panstwa bo bralo w niej udzial prawie 60 pojazdow. Sprawcami karambolu byly 3 ciezarowki ktorych kierowcom sie wydawalo ze droga jest czarna ( i byla tylko ze pod cienka warstwa lodu) i mieli troche za duzo na liczniku :evil:

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2013-01-22, 08:32   

Den-tal, święte słowa; jazda nie zwalnia z myślenia...
Czarny lód może wystąpić zawsze, lecz najprędzej w okolicach zera, a nie -8.

TomekM 
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Piwa: 29/24
Wysłany: 2013-01-22, 23:29   

Uwaga! Chwalę się! Rozwiązałem ten nowy test na prawko wskazany przez (chyba) AiR i dostałem 68/74! (Obym nigdy nie musiał przystępować do tego testu).

Bajaga 
Kombatant

Nazwa załogi: FiveStars
Piwa: 107/7
Wysłany: 2013-01-23, 11:56   Re: Kamper "fszystkomający" - gdzie go znaleźć ?

Tutejsi napisał/a:
Decyzja zapadła. Sprzedajemy dom. Kupujemy kampera i wio, najpierw w Polskę, a potem do Europy.Jaki kamper? No, oczywiście "fszystkomający".

- integral do 3.5 tony (oboje z żoną mamy prawo B)

Oczywiście, że jeśli nie znajdę kampera z tym "fszystkim" to będę doinwestowywał skromniej wyposażonego.

To... możesz nie znaleźć :wyszczerzony:
Znalezienie integrala do 3,5T na 6 osób jest chyba nie możliwe (szukałem na 5 osób i też to w zasadzie nie realne).

Także albo alkowa - wiem, ma ona minusy, też mnie zbytnio nie "kręci", ale na 6 osób to w sumie jedyne rozwiązanie. Albo integral na max 4 osoby - ja bym wolał jakiegoś półintegrala po to żeby jednak przednią część kabiny mieć seryjną. Przy duużych przebiegach zawsze może się zdarzyć pęknięta szyba, lampa, lusterko czy nie daj boże stłuczka - i w przypadku integrala masz tylko kupę problemów i kosztów.

Do komfortowego życia na długich wyprawach (oczywiście komfort byłby tylko w 2 os.) szukałbym: jak największej łazienki z osobnym prysznicem możliwie dużym, kuchni ze sporą przestrzenią "roboczą", sporej lodówki, dużych izolowanych zbiorników na wodę czystą (z 200l co najmniej) i szarą, dużego garażu. A reszta to już jak w każdym sensownym kamperze :)

Ps. Temat full-time'u też mnie kusi... ojj.. mocno (na przyyyszłość). Ale ja myślę, że wtedy pójdę w stronę amerykańskiego auta. Wg mnie ideałem byłoby auto możliwie niedługie czyli poniżej 10m :szeroki_usmiech z dwoma slajdami (wtedy jest wrażenie mieszkania w... mieszkaniu :lol: )
Estetyka amerykańska jest nieco odpustowa ale jednak komfort jest nie do przebicia, no i super wyposażenie (wielkie zbiorniki na płyny i gaz, agregat zabudowany i wyciszony itd.)
Jedyne wady to prawo jazdy C (no ale to można zrobić, bez przesaaady) oraz brak możliwości wjazdu w małe uliczki czy nieutwardzony plener (ale od tego masz skutery/rower).
Ze względów ekonomicznych lepiej szukać dużej zagazowanej benzyny V8 niż dużego turbodiesla V8.
Ps.Ps. Nie wiem jak w amerykanach jest z izolacją termiczną, to już muszą się wypowiedzieć praktycy, ale sądzę że powinno być OK. W wielu częściach USA zimy są Porządne :lol:

Bajaga&Instruktori

Tutejsi
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Półintegral T-Loft 45
Nazwa załogi: Tutejsi
Wysłany: 2013-01-23, 20:46   

Dziękuję wszystkim za uwagi i porady.

Idę pomyśleć, zanim coś (sobie) zrobie.

:kawka:

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2013-08-03, 22:05   

odswierze temat amerykanski-
ciekawe ceny amerykanow na alledrogo , widzieliscie?
99 rok zagazowany kilka sztuk po 6 7 dych :shock:
widac koszty exploatacji i wiatolozlodziejstwo zniechecaja.

strasznie mi sie podobaja ale nie widze mozliwosci wjechania takim na przecietna parcele na polskim kempingu :( ale i tak ceny nie zaporowe

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------

Odpowiedz do tematu