|
|
|
Kamper "fszystkomający" - gdzie go znaleźć ? |
| Autor |
Wiadomość |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-01-21, 19:24
|
|
|
W sumie to nie każdy może być prawnikiem, lekarzem, sprzedawcą, mechanikiem, hutnikiem, górnikiem, ale qoooofa dlaczego każdy neptyk musi być kierowcą?
3cm śniegu i takie dooopy wołowe wloką się po czarnym 40-ką, gdyż na poboczu jest biało.... |
|
|
|
 |
Den-tal
zaawansowany
Twój sprzęt: Pathfinder
Nazwa załogi: An-To
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2012 Piwa: 26/3 Skąd: Szwecja
|
Wysłany: 2013-01-22, 00:18
|
|
|
| Fux napisał/a: | W sumie to nie każdy może być prawnikiem, lekarzem, sprzedawcą, mechanikiem, hutnikiem, górnikiem, ale qoooofa dlaczego każdy neptyk musi być kierowcą?
3cm śniegu i takie dooopy wołowe wloką się po czarnym 40-ką, gdyż na poboczu jest biało.... |
Dobre pytanie. Pare dni temu w poludniowej Szwecji byla jedna z najwiekszych kraks samochodowych w histori tego panstwa bo bralo w niej udzial prawie 60 pojazdow. Sprawcami karambolu byly 3 ciezarowki ktorych kierowcom sie wydawalo ze droga jest czarna ( i byla tylko ze pod cienka warstwa lodu) i mieli troche za duzo na liczniku |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-01-22, 08:32
|
|
|
Den-tal, święte słowa; jazda nie zwalnia z myślenia...
Czarny lód może wystąpić zawsze, lecz najprędzej w okolicach zera, a nie -8. |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 29/24 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2013-01-22, 23:29
|
|
|
| Uwaga! Chwalę się! Rozwiązałem ten nowy test na prawko wskazany przez (chyba) AiR i dostałem 68/74! (Obym nigdy nie musiał przystępować do tego testu). |
_________________ Misiów5
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2013-01-23, 11:56 Re: Kamper "fszystkomający" - gdzie go znaleźć ?
|
|
|
| Tutejsi napisał/a: | Decyzja zapadła. Sprzedajemy dom. Kupujemy kampera i wio, najpierw w Polskę, a potem do Europy.Jaki kamper? No, oczywiście "fszystkomający".
- integral do 3.5 tony (oboje z żoną mamy prawo B)
Oczywiście, że jeśli nie znajdę kampera z tym "fszystkim" to będę doinwestowywał skromniej wyposażonego. |
To... możesz nie znaleźć
Znalezienie integrala do 3,5T na 6 osób jest chyba nie możliwe (szukałem na 5 osób i też to w zasadzie nie realne).
Także albo alkowa - wiem, ma ona minusy, też mnie zbytnio nie "kręci", ale na 6 osób to w sumie jedyne rozwiązanie. Albo integral na max 4 osoby - ja bym wolał jakiegoś półintegrala po to żeby jednak przednią część kabiny mieć seryjną. Przy duużych przebiegach zawsze może się zdarzyć pęknięta szyba, lampa, lusterko czy nie daj boże stłuczka - i w przypadku integrala masz tylko kupę problemów i kosztów.
Do komfortowego życia na długich wyprawach (oczywiście komfort byłby tylko w 2 os.) szukałbym: jak największej łazienki z osobnym prysznicem możliwie dużym, kuchni ze sporą przestrzenią "roboczą", sporej lodówki, dużych izolowanych zbiorników na wodę czystą (z 200l co najmniej) i szarą, dużego garażu. A reszta to już jak w każdym sensownym kamperze
Ps. Temat full-time'u też mnie kusi... ojj.. mocno (na przyyyszłość). Ale ja myślę, że wtedy pójdę w stronę amerykańskiego auta. Wg mnie ideałem byłoby auto możliwie niedługie czyli poniżej 10m z dwoma slajdami (wtedy jest wrażenie mieszkania w... mieszkaniu )
Estetyka amerykańska jest nieco odpustowa ale jednak komfort jest nie do przebicia, no i super wyposażenie (wielkie zbiorniki na płyny i gaz, agregat zabudowany i wyciszony itd.)
Jedyne wady to prawo jazdy C (no ale to można zrobić, bez przesaaady) oraz brak możliwości wjazdu w małe uliczki czy nieutwardzony plener (ale od tego masz skutery/rower).
Ze względów ekonomicznych lepiej szukać dużej zagazowanej benzyny V8 niż dużego turbodiesla V8.
Ps.Ps. Nie wiem jak w amerykanach jest z izolacją termiczną, to już muszą się wypowiedzieć praktycy, ale sądzę że powinno być OK. W wielu częściach USA zimy są Porządne |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Tutejsi
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Półintegral T-Loft 45
Nazwa załogi: Tutejsi
|
Wysłany: 2013-01-23, 20:46
|
|
|
Dziękuję wszystkim za uwagi i porady.
Idę pomyśleć, zanim coś (sobie) zrobie.
|
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2013-08-03, 22:05
|
|
|
odswierze temat amerykanski-
ciekawe ceny amerykanow na alledrogo , widzieliscie?
99 rok zagazowany kilka sztuk po 6 7 dych
widac koszty exploatacji i wiatolozlodziejstwo zniechecaja.
strasznie mi sie podobaja ale nie widze mozliwosci wjechania takim na przecietna parcele na polskim kempingu ale i tak ceny nie zaporowe |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|