|
Co sądzicie o takiej ofercie? |
| Autor |
Wiadomość |
Lalamido
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Benimar Mileo
Nazwa załogi: Ziębolce
|
Wysłany: 2013-03-17, 21:26
|
|
|
| majsterus napisał/a: | Jeżeli było kupione w Polsce to będzie w bazie.
Auto na kategorię C.
Na 2 osoby wystarczy, ale na więcej za małe DMC. |
NO to widzę ,że poważna LIPA zaczyna się robić. Ale jak nie pojadę i nie sprawdzę to konkurs pozostanie nierozstrzygnięty. |
| Ostatnio zmieniony przez Lalamido 2013-03-21, 19:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-17, 21:37
|
|
|
| No name napisał/a: | Nie wiem czy to te same silniki ale ...mondeo waży 1600 kg a kamper 4 TONY .... ten kamper |
No ta! Krótko i na temat. |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-21, 19:23
|
|
|
Obiecałem relację z wycieczki oraz rozstrzygnięcie konkursu. Oto one:
Pojechałem, zobaczyłem , zakupiłem! W zasadzie jestem w trakcie finalizacji formalności . Auto nie jest jeszcze na moim podwórku ale mogę się już chyba powoli ewakuować z działu - zakup kampera- do działu : - technika i podróże-.
Zdecydowałem się , bo po prostu mi się spodobał. Próbowałem brać pod uwagę wszystkie mankamenty wynikające z faktu auta "powypożyczalniowego" i samej marki podbudowy. Ale nic to.... Mam wrażenie ,że jak często w moim życiu, tak i tym razem serce wygrało z rozumem. Jak na tym wyjdę ? Dotychczas dobrze więc mam nadzieję ,że nadal szczęście będzie mi sprzyjać.
Tymczasem próbuję się cieszyć z decyzji . Teraz to już niech Was "Ręka Boska" broni przed wypisywaniem kolejnych wad. Zalety przyjmuję i na nie liczę.
Nie oznacza to ,że zakup był zupełnie bezmyślny. Przy niewątpliwie kilku minusach ( większe zużycie niż w kamperach prywatnych, niebezpieczeństwo przekroczenia DMC) in plus jest: atrakcyjność zabudowy, 1 roczna gwarancja dealerska, pełna faktura VAT i rozsądnie wynegocjowana cena( chociaż i tak nie udało mi się zmieścić w założonym przed kilkoma miesiącami budżecie - ale to chyba norma u wszystkich).
Dziękuje serdecznie wszystkim za podpowiedzi i sugestie. W sprawie konkursu ustalmy ,że w kamperku będzie jeździć buteleczka dla wszystkich biorących udział , bo wynik wciąż nieznany. Aha z KimTopem mam nadzieję napić się na miejscu w podziękowaniu także za rady telefoniczne.
Okazało się też ,że motor w tym egzemplarzu to 2,4 140 KM. No Name napisz proszę ,że ten jest lepszy od wspomnianego wcześniej 2,2
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-03-21, 19:33
|
|
|
Pewnie , że jest lepszy ... powodzenia |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-03-21, 19:48
|
|
|
| No name napisał/a: | Pewnie , że jest lepszy ... powodzenia |
Łuuuupss! Kamień spadł mi z serca. Mam wrażenie ,że jesteś autorytetem na tym forum w dziedzinie znajomości silników więc Twoja opinia jest dla mnie istotna. Mam jednocześnie nadzieję,że nie będę zmuszony często korzystać z Twoich porad. Dzięki |
|
|
|
 |
Jawor_ki
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Asia , Adam , Julka i Igor
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:20
|
|
|
Jedż do ASO Forda jeśli był serwisowany to poznasz jego historię i zdobędziesz gwarancję na główne podzespoły. Ja po przeglądzie (ok 900zł z wymianami płynów) wykupiłem taką gwarancję (99zł) i czuję się pewniej. Co więcej wydłużenie gwarancji jest możliwe w następnych latach ( do 200tys przebiegu). Jeśli DMC nie jest dla Ciebie barierą , to będziesz zadowolony z autka. ( przy twoich gabarytach 3850 DMC to norma w DE) |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:26
|
|
|
Nie przeginaj .... ja tu tylko sprzątam a ludzi z potężną wiedzą ( też techniczną ) znajdziesz na CT wielu tylko skromnisie cicho siedzą ...czasami szkoda bo ja młody i jeszcze bym chętnie się douczył od mądrzejszych .... jak cos do mnie nie trafi i tego nie rozbiorę na kawałki by złożyć to nic o tym nie wiem ... ale to chyba tak ma byc
Jak będę wiedział to zawsze sie podzielę ... |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:36
|
|
|
Gratulacje.
Zapraszam na mały podwórkowy zlocik |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
majsterus
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2013-03-21, 20:54
|
|
|
Auto ładne nie powiem.
Ale dla mnie ze względu dmc zdyskwalifikowane, bo tylko ja nim mógłbym go prowadzić...a reszta by kibicowała...a człowiek nie wielbłąd pić musi :D |
|
|
|
 |
Lalamido
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-04-12, 15:48
|
|
|
Witam. Jeszce raz piękne dzięki za wszelkie podpowiedzi. Auto od kilku dni jest już u mnie. Kamper był już z wizytą na wadze oraz przeszedł pierwsze testy. Wynik wagowy- 3150kg. przy pełnym zbiorniku wody,1/4 zbiornika paliwa oraz pełną butlą LPG ( myślałem ,że będzie gorzej) "Gorzej to będzie jak zapakujesz całą resztę" - powiecie pewnie. Zobaczymy.
Poniżej chwalę się zamieszczając pierwsze foto i żeby nie zaśmiecać tutaj, przechodzę do działu technicznego.(liczę oczywiście na dalszą Waszą pomoc)
Carado 1 (Medium).jpg Carado. |
 |
| Plik ściągnięto 48 raz(y) 80,44 KB |
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-04-12, 15:53
|
|
|
Fajna fura.
Jest też zła informacja. Wszyscy na dietę...
Te 350kg to krucho.
W naszym przypadku 270kg przy 4 osobach jeszcze daje radę, ale o rowerach i reszcie szpeju zapomnieć.
Czy oni muszą takie ciężkie te auta robić?
Może uda Ci się coś zbędnego wyrzucić albo czymś lżejszym zastąpić? |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
|
Wysłany: 2013-04-12, 16:20
|
|
|
| dobra decyzja lepiej po wyporzyczalni przynajmniej wiadome pochodzenie a nie srowadzony ze złomu isprzedawany jako bezwypadkowy bo większość była mocno porozbijana masz pewność że auto po drodze się nie rozpadnie |
|
|
|
 |
|
|