Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sądzicie o takiej ofercie?
Autor Wiadomość
Lalamido 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Benimar Mileo
Nazwa załogi: Ziębolce
Wysłany: 2013-03-17, 21:26   

majsterus napisał/a:
Jeżeli było kupione w Polsce to będzie w bazie.
Auto na kategorię C.

Na 2 osoby wystarczy, ale na więcej za małe DMC.

NO to widzę ,że poważna LIPA zaczyna się robić. Ale jak nie pojadę i nie sprawdzę to konkurs pozostanie nierozstrzygnięty.
Ostatnio zmieniony przez Lalamido 2013-03-21, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Lalamido 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-03-17, 21:37   

No name napisał/a:
Nie wiem czy to te same silniki ale ...mondeo waży 1600 kg a kamper 4 TONY .... ten kamper :diabelski_usmiech

No ta! Krótko i na temat. :gwm

Lalamido 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-03-21, 19:23   

Obiecałem relację z wycieczki oraz rozstrzygnięcie konkursu. Oto one:
Pojechałem, zobaczyłem , zakupiłem! W zasadzie jestem w trakcie finalizacji formalności . Auto nie jest jeszcze na moim podwórku ale mogę się już chyba powoli ewakuować z działu - zakup kampera- do działu : - technika i podróże-.
Zdecydowałem się , bo po prostu mi się spodobał. Próbowałem brać pod uwagę wszystkie mankamenty wynikające z faktu auta "powypożyczalniowego" i samej marki podbudowy. Ale nic to.... Mam wrażenie ,że jak często w moim życiu, tak i tym razem serce wygrało z rozumem. Jak na tym wyjdę ? Dotychczas dobrze więc mam nadzieję ,że nadal szczęście będzie mi sprzyjać.
Tymczasem próbuję się cieszyć z decyzji . Teraz to już niech Was "Ręka Boska" broni przed wypisywaniem kolejnych wad. Zalety przyjmuję i na nie liczę.
Nie oznacza to ,że zakup był zupełnie bezmyślny. Przy niewątpliwie kilku minusach ( większe zużycie niż w kamperach prywatnych, niebezpieczeństwo przekroczenia DMC) in plus jest: atrakcyjność zabudowy, 1 roczna gwarancja dealerska, pełna faktura VAT i rozsądnie wynegocjowana cena( chociaż i tak nie udało mi się zmieścić w założonym przed kilkoma miesiącami budżecie - ale to chyba norma u wszystkich).
Dziękuje serdecznie wszystkim za podpowiedzi i sugestie. W sprawie konkursu ustalmy ,że w kamperku będzie jeździć buteleczka dla wszystkich biorących udział , bo wynik wciąż nieznany. Aha z KimTopem mam nadzieję napić się na miejscu w podziękowaniu także za rady telefoniczne.
Okazało się też ,że motor w tym egzemplarzu to 2,4 140 KM. No Name napisz proszę ,że ten jest lepszy od wspomnianego wcześniej 2,2
Pozdrawiam.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2013-03-21, 19:33   

Pewnie , że jest lepszy ... powodzenia :spoko

Lalamido 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-03-21, 19:48   

No name napisał/a:
Pewnie , że jest lepszy ... powodzenia :spoko

Łuuuupss! Kamień spadł mi z serca. Mam wrażenie ,że jesteś autorytetem na tym forum w dziedzinie znajomości silników więc Twoja opinia jest dla mnie istotna. Mam jednocześnie nadzieję,że nie będę zmuszony często korzystać z Twoich porad. :) Dzięki :kwiatki:

Jawor_ki 
doświadczony pisarz

Nazwa załogi: Asia , Adam , Julka i Igor
Piwa: 4/2
Wysłany: 2013-03-21, 20:20   

Jedż do ASO Forda jeśli był serwisowany to poznasz jego historię i zdobędziesz gwarancję na główne podzespoły. Ja po przeglądzie (ok 900zł z wymianami płynów) wykupiłem taką gwarancję (99zł) i czuję się pewniej. Co więcej wydłużenie gwarancji jest możliwe w następnych latach ( do 200tys przebiegu). Jeśli DMC nie jest dla Ciebie barierą , to będziesz zadowolony z autka. ( przy twoich gabarytach 3850 DMC to norma w DE) :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2013-03-21, 20:26   

Nie przeginaj .... :diabelski_usmiech ja tu tylko sprzątam a ludzi z potężną wiedzą ( też techniczną ) znajdziesz na CT wielu tylko skromnisie cicho siedzą ...czasami szkoda bo ja młody i jeszcze bym chętnie się douczył od mądrzejszych .... jak cos do mnie nie trafi i tego nie rozbiorę na kawałki by złożyć to nic o tym nie wiem ... ale to chyba tak ma byc :spoko :spoko :spoko

Jak będę wiedział to zawsze sie podzielę ... :?

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 143/44
Wysłany: 2013-03-21, 20:36   

Gratulacje.
Zapraszam na mały podwórkowy zlocik :pifko

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

majsterus 
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Otrzymał 16 piw(a)
Wysłany: 2013-03-21, 20:54   

Auto ładne nie powiem.
Ale dla mnie ze względu dmc zdyskwalifikowane, bo tylko ja nim mógłbym go prowadzić...a reszta by kibicowała...a człowiek nie wielbłąd pić musi :D

Lalamido 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-04-12, 15:48   

Witam. Jeszce raz piękne dzięki za wszelkie podpowiedzi. Auto od kilku dni jest już u mnie. Kamper był już z wizytą na wadze oraz przeszedł pierwsze testy. Wynik wagowy- 3150kg. przy pełnym zbiorniku wody,1/4 zbiornika paliwa oraz pełną butlą LPG ( myślałem ,że będzie gorzej) "Gorzej to będzie jak zapakujesz całą resztę" - powiecie pewnie. :lol: Zobaczymy.
Poniżej chwalę się zamieszczając pierwsze foto i żeby nie zaśmiecać tutaj, przechodzę do działu technicznego.(liczę oczywiście na dalszą Waszą pomoc)

Carado 1 (Medium).jpg
Carado.
Plik ściągnięto 48 raz(y) 80,44 KB

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2013-04-12, 15:53   

Fajna fura.

Jest też zła informacja. Wszyscy na dietę... :haha:
Te 350kg to krucho.
W naszym przypadku 270kg przy 4 osobach jeszcze daje radę, ale o rowerach i reszcie szpeju zapomnieć.
Czy oni muszą takie ciężkie te auta robić?
Może uda Ci się coś zbędnego wyrzucić albo czymś lżejszym zastąpić?

fortero 
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
Wysłany: 2013-04-12, 16:20   

dobra decyzja lepiej po wyporzyczalni przynajmniej wiadome pochodzenie a nie srowadzony ze złomu isprzedawany jako bezwypadkowy bo większość była mocno porozbijana masz pewność że auto po drodze się nie rozpadnie

Odpowiedz do tematu