Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki wyjazd kamperem to już extrema waszym zdaniem?
Autor Wiadomość
krzysztofCz 
weteran

Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Piwa: 49/56
Wysłany: 2013-03-24, 09:48   

Ekstremą jak widać dla jednych jest posiadanie kampera, dla innych cała podróż czy pojedynczy wypad. Ja skromnie zaproponuję Wam przejechanie z Baligrodu do Wołkowyji :lol: W/g znaków było, że droga nie remontowana i trzy brody. Drogi u nas wszędzie nie remontowane więc mnie to nie przeraziło... a trzy brody... nie miałem pojęcia co znaczą, jak się dowiedziałem (zobaczyłem) było już za późno na powrót. Dodam tylko, że dziwne jest uczucie kiedy kamper na hamulcach jedzie szybciej niż osuwające się kamienie. Po tym odcinku wiedzieliśmy z Ewą, że kamper wiele potrafi choć na to nie wygląda :szeroki_usmiech :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

sum
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-24, 10:27   

Dla mnie najbardziej ekstremalnym kamperowcem byl Niemiec którego spotkałem w drodze do Mongolii na terenie Rosji w drodze objazdowej Kazachstan. Jechał już z powrotem ciągnąc samochodem nową przyczepę kampingową z urwanym amortyzatorem. Poruszał się ok 20 km/h drogą której lepiej aby wcale nie było a kiedyś była asfaltowa. Co chwila wyprzedzały go ciężarówki zajeżdżając drogę i ochlapując błotem z ogromnych kałuż. Gdy wróci do domu będzie bochaterem wielu spotkań i opowieści, ale ja mu nie zazdroszczę tej męczarni i drogowych upokorzeń które musiał przeżyć.

Cyryl 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Piwa: 356/23
Wysłany: 2013-03-24, 11:23   

sum napisał/a:
... i drogowych upokorzeń które musiał przeżyć.

możesz wyjaśnić o jakich upokorzeniach piszesz?

sum
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-24, 11:59   

Takim zestawem na tej drodze stawał się zawalidrogą. Jechał najwolniej i starając się ominąć dziury najszerzej. Kierowcy ciężarówek i innych pojazdów okazywali swoje niezadowolenie ochlapując go błotem, nie zachowując bezpiecznej odległości przy wymijaniu lub wyprzedzaniu, zajeżdżając drogę i trąbiąc bo takie są tam obyczaje których nie pochwalam alenie mogę nie zauważyć

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2013-03-24, 12:09   

czy bezpieczna jazda jest upokorzeniem?

czy według Ciebie lepiej jechać bezpiecznie, czy tak aby zaspokoić oczekiwania innych.

według mnie jeżeli ktoś trąbi, to wystawia świadectwo o sobie, a nie upokarza obtrąbianego.

a gdy jedziesz wolno holując inne auto, też czujesz się upokorzony z powodu bycia zawalidrogą?

sum
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-24, 12:32   

Cyrylu: bezpieczna jazda nie jest upokorzeniem
Lepiej jechać bezpiecznie niż zadowalać innych a ci co trąbią to źli ludzie
Gdy ciągnę inne auto to jest to sytuacja przymusowa i dla wszystkich zrozumiała i nie czuję się zawalidrogą.
Faktem jednak jest że większość kierowców uważa drogę za miejsce pracy lub sprawnego poruszania się i batdzo ich denerwuje gdy droga jest wykorzystywana do uprawiania hobby, obrzędów religijnych czy sportów utrudniających albo czyniących niebezpiecznym korzystanie z drogi przez pozostałych uczestników ruchu. Nie pochwalam tego i uważam że zakaz poruszania się furmanek, rowerów, ciągników i pieszych po drogach szybkiego ruchu to rażąca niesprawiedliwość bo każdy powinien korzystać z drogi jak mu się podoba.

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2013-03-24, 12:42   

sum napisał/a:
Cyrylu: bezpieczna jazda nie jest upokorzeniem...
...Faktem jednak jest że większość kierowców uważa drogę za miejsce pracy lub sprawnego poruszania się i batdzo ich denerwuje gdy droga jest wykorzystywana do uprawiania hobby, obrzędów religijnych czy sportów utrudniających albo czyniących niebezpiecznym korzystanie z drogi przez pozostałych uczestników ruchu...

no ale pisałeś o jakimś upokorzeniu, jakim?

to piszesz w imieniu wszystkich kierowców, czy swoim?
bo przynajmniej ja tych zdenerwowanych kierowców widzę w zdecydowanej mniejszości.

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-03-24, 12:46   

sum, Cyryl, Przecież to nie watek polityczny ani wyznaniowy. Czy to już kłótnia i trzeba reagować, czy jeszcze dyskusja? :haha: :bajer

Cyryl 
Kombatant

Wysłany: 2013-03-24, 12:59   

nie jest kłótnia, ale sprawdzenie, kogo w razie potrzeby poprosić o holowanie, a kto może się poczuć upokorzony.

sum
[Usunięty]

Wysłany: 2013-03-24, 15:21   

Cyryl jeśli dzięki mnie dowiedziałeś się tego co Cię interesowało to na zdrowie! Ale następnym razem nie kombinuj tylko pytaj i mów szczerze o co Ci chodzi

eMWu 
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Piwa: 11/23
Wysłany: 2013-03-24, 21:26   

wystarczy posluchac cb radia w polsce zeby zrozumiec ze takich przykladow nie trzeba w rosji szukac niestety...

Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 198/112
Wysłany: 2013-03-24, 23:05   

krzysztofCz napisał/a:
Wam przejechanie z Baligrodu do Wołkowyji W/g znaków było, że droga nie remontowana i trzy brody. Drogi u nas wszędzie nie remontowane więc mnie to nie przeraziło... a trzy brody... nie miałem pojęcia co znaczą,

:haha: :haha: jechałeś w lecie ?
to jest ta opcja dla oszczędnych
:haha: :haha:

krzysztofCz 
weteran

Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Piwa: 49/56
Wysłany: 2013-03-25, 05:49   

Bim napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:
Wam przejechanie z Baligrodu do Wołkowyji W/g znaków było, że droga nie remontowana i trzy brody. Drogi u nas wszędzie nie remontowane więc mnie to nie przeraziło... a trzy brody... nie miałem pojęcia co znaczą,

:haha: :haha: jechałeś w lecie ?
to jest ta opcja dla oszczędnych
:haha: :haha:

Była złota, polska jesień :lol:

łoś 
Kombatant
szary stary łoś

Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
Piwa: 79/24
Wysłany: 2013-03-25, 21:37   

Jak niby ta exstrema ma wyglądać.
Z góry przewidziana, czy jazda na żywioł.

Rysiek68 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-03-31, 14:16   

eMWu napisał/a:
wystarczy posluchac cb radia w polsce zeby zrozumiec ze takich przykladow nie trzeba w rosji szukac niestety...

No niestety, ja mimo że moja żona ma korzenie na Kresach i chciałbym sam zobaczyć i pokazać dzieciom ziemie przodków, to nie odważyłbym się tam wybrać kamperem z rodziną.

Odpowiedz do tematu