|
|
Nie linczujcie przed przeczytaniem |
Autor |
Wiadomość |
Mazby
trochę już popisał

Twój sprzęt: cośtam330 na Talento'93 1.9D
|
Wysłany: 2013-04-14, 11:36 Nie linczujcie przed przeczytaniem
|
|
|
Witam,
wprawdzie się powitałem w powitalni, ale przyznam, że jestem tu świeży. Także w temacie kamperowania. zamiłowanie do włóczęgostwa rozwijałem przez ponad 15 sezonów na motocyklu i pozostały mi pewne nawyki (czy złe?). otóż na moto, żeby gdzieś dojechać i zobaczyć ciężko jest trzymać się ogólnieprzyjetych zasad. tak więc jedzie się do bólu, do późnej nocy, a potem człowiek śpi tam gdzie się obali z motkiem.
Spanie na dziko ćwiczyłem po całej Europie. Nie wspomnę o Norwegii czy Grecji, gdzie to jest standard, ale ciąłem komara w Szwajcarii i Liechtensteinie, gzie jest to ewenementem. Nie muszę nadmieniać, że czynnik ekonomiczny ma tu znaczenie, choć świt w sercu Alp jest widokiem bezcennym. jako, że przez blisko dwie dekady nie miałem ,żadnych niemiłych doświadczeń ( było wiele wesołych), mam pytanie do kolegów, jak to jest z kamperem?
Nie jest moim zamiarem unikać campingów i itp, ale jakie macie doświadczenia z nocek w czasie dojazdówek, stacje benzynowe, parkingi dla tirów, dzicz i wszelkie takie.... inne.
Wiem, że w wielu miastach jest uczulenie na "budy", a w Oslo jest wręcz zakaz zatrzymywania w rożnych miejscach. Wprawdzie mój talento ma wymary osobówki i nikt mnie jeszcze nie przegonił z parkingu, ale poranek przed Instytutem Kopernika w Wawie był zabawny (byłem pierwszy w kolejce po wejściówkę!).
pozdrawiam |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/159 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2013-04-14, 11:53 Re: Nie linczujcie przed przeczytaniem
|
|
|
Mazby napisał/a: |
Nie jest moim zamiarem unikać campingów i itp, ale jakie macie doświadczenia z nocek w czasie dojazdówek, stacje benzynowe, parkingi dla tirów, dzicz i wszelkie takie.... inne.
|
Będzie Ci łatwiej........ niż na moto Poprostu śpisz tam gdzie dojechałeś ,nie musisz rozbijać namiotu itp.Tylko pamiętaj na stacjach benzynowych , parkingach trzymaj się z dala od ....Carrierów bo se nie pośpisz
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2013-04-14, 12:00
|
|
|
Od ponad dekady jeździmy po Skandynawii a więc dla nas rozbijanie namiotu albo stanie kamperem na "dziko" jest jak najbardziej normalne z tą różnicą, że nie stajemy na stacjach lub parkingach tylko szukamy miejsca "z widokiem" |
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2013-04-15, 22:22
|
|
|
i to jest prawdziwe camperowanie tam gdzie oczy poniosa i w miejscu które mnie sie podoba a nie na campingu. chyba że tam mam ochotę
oczywiscie z zachowaniem savoire vivre
pozdrawiam
mm |
_________________ wino
kobiety i śpiew |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|