Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bardzooo długa majówka 2013
Autor Wiadomość
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 563/753
Wysłany: 2013-05-22, 19:23   

nie ma fachowca na Twoją lodówke w całym naszym pieknym kraju ??? :shock: poczekam aż kupisz nową , pełną piwa :-P
Postaw piwo autorowi tego posta

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2013-05-22, 19:43   

lodówka już chłodzi, ale gaz taki mało kaloryczny :haha:

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-22, 23:10   

W okolicach Mogilna czeka na nas ekosmakowa rodzinka :-P , czeka już drugą noc i się doczekali … wcześniej za Koninem mijamy kominy z zagadki , są po prawej i po lewej w oddali …krążymy trochę po lasach , jest już ciemno a tu na CB nagle znajomy głos czyli …jest blisko .
Dodatkową atrakcją są imieniny Tola , więc las zadrżał :aniolek i następnego ranka trudno było się stoczyć z łóżek …. Jak już zszedłem na ziemie to zauważyłem , że od kilku dni wożę za sobą rowery , dobrze , że tylko dwa …kiedyś dałem się nabrać i zabrałem cztery …już więcej nikt mnie nie nabierze . Oczywiście chętnych na mała objazdówkę brakowało i tym razem … ruszyłem , więc samotnie okrążając jezioro Wiecanowskie … jak później policzyłem tylko małe 19 km :shock: .
Mogilno ma bardzo fajny park , amfiteatr , jest gdzie odsapnąć ….
Siedząc w parku na ławce przy fontannie spotkałem grupkę ludzi , którzy już z daleka zdradzali swoją ułomność … głuchoniemi nie ukryją się w tłumie , nie ma nawet mowy …
Obserwowałem dobre 15 minut ich życie i postrzeganie świata … by choć na chwilę zrozumieć ich świat zatkałem sobie uszy i powiem Wam , że kiszka kompletna …. W normalnym świecie nikt się nawet nad tym nie zastanawia bo przecież słyszeć to coś normalnego … nie dla wszystkich .
Nie słyszałem już wody w fontannie , psa który szczeka , samochodów jadących drogą , nie słyszałem dziecka bawiącego się z mamą na trawniku …oni też tego nie słyszeli , może nawet wielu nigdy nic nie słyszało . Ja już nie wspominam o muzyce czy na przykład kontaktach telefonicznych … nawet nie mógłbym słyszeć silników , które słucham często w pracy , łożyska , szumy ….. ja pierniczę , gdybym dziś stracił słuch to moje życie musiałoby się nagle diametralnie zmienić :gwm …a to przecież nie brak ręki , nogi lecz „tylko” słuch … Ci ludzie nie słyszeli ale byli dla siebie bardzo przyjezdnie nastawieni , ciągle ze sobą rozmawiali , każdy z każdym chciał fotkę , razem z lewej , prawej … gdyby normalnie mówili to by zrobili niezły hałas …. A inni , sprawni , idą i milczą bo o czym TU gadać …. Dziwny jest ten świat . :mrgreen:
Wracam do naszego obozu / miejsce 046 http://goo.gl/maps/yLJeg / a ci jak siedzieli tak siedzą , drwale jak rano zaczęli ciąć drzewa tak tną dalej … drugi maja , święto a w lesie nad jeziorem hałas jak w fabryce desek i zapałek … jeszcze mała zupka z wkładką i postanawiamy się przenieść . Decydujemy się na sprawdzenie miejscówki nad Wisłą pod Toruniem .

50.jpg
rankiem wszystko jest inne , nawet odgłosy drwali , których na fotce nie widać ale słychać wszędzie
Plik ściągnięto 50 raz(y) 205,85 KB

51.jpg
gdyby było troszkę cieplej to..... kto wie ...
Plik ściągnięto 43 raz(y) 189,58 KB

52.jpg
Darek kontroluje ruch na placu
Plik ściągnięto 50 raz(y) 115,02 KB

53.jpg
Tolo się zastanawia czy rozwijać markizę , ta markiza jeszcze jest cała :)
Plik ściągnięto 47 raz(y) 110,2 KB

54.jpg
fontanna , którą słychać jeśli ma się sprawny słuch
Plik ściągnięto 56 raz(y) 188,21 KB

55.jpg
mały , pierwszy spacerek po Toruniu ...tam zawsze coś się dzieje , nawet jak niby nic się nie dzieje i niby jest zimniej niż powinno ... idziemy na lody .
Plik ściągnięto 52 raz(y) 171,71 KB

56.jpg
tu kiedyś fikał prom przez Wisłę a dziś ...
Plik ściągnięto 55 raz(y) 102,62 KB

57.jpg
Ewa szuka promu .
Plik ściągnięto 53 raz(y) 115,92 KB

58.jpg
Tolo też szuka promu i lornetka Zuzi pożyczona od Barbi też nic nie pomaga
Plik ściągnięto 54 raz(y) 71,5 KB

59.jpg
nie ma promu ale jest miejscówka , zostajemy po zachodniej stronie rzeki a Ewcia przybywa mniejszym ekosmakowym kamperem ...
Plik ściągnięto 44 raz(y) 128,35 KB

Wyświetl szczegóły
Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2013-05-23, 05:37   

no dobra, masz to piwo, tylko wypij po pracy ;)

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-23, 21:23   

Miejsce nad Wisłą okazało się na tyle przyjemne , że mimo swoich zasad zostaliśmy tam aż na dwie noce :shock: … ostatni dzień był łaskawy , słoneczny i bardzo ciepły …każdy znalazł sobie coś do roboty , niektórzy spanie , które w nadmiarze też męczy … ale nikt nikogo do niczego nie zmusza , no może prawie …. Rano w sobotę dojechał czwarty kamper z wujkiem Jackiem , który na rowerku penetrował zawziecie okolicę .
Darek zabrał się za remont nadwozia kampera , mocne stwierdzenie ale nie odbiega od faktycznego zajęcia czyli lakierowanie drzwi , no nie całych , no może tylko kawałeczka przy klamce ale by to zrobić na więcej niż tydzień trzeba było zdemontować tapicerkę i odkręcić klamkę do czego kilkadziesiąt minut nie mógł się przekonać …ale dał . Efekt , rdzy już nie ma …

Miłe chwile ale w perspektywie koniec długiego weekendu , który dał nam 9 dni podróży po Polsce i na końcu ponad 1400 przejechanych kilometrów ,

Mieliśmy nadzieję , że jakoś da się zgrać wspólne terminy i los da nam więcej wspólnych chwil , dał tylko kilka ale i tak było fajnie a całą wcześniejszą relację dedykuję wszystkim załogantom ekip Ekosmaki :bukiet: i Tolo digli :bukiet: .
Mam nadzieję , że choć w części poczujecie to co Was lekko ominęło …mam też nadzieję , że następny wypad da nam więcej wspólnych chwil aż dojdziemy do perfekcji i kiedyś damy radę wszystko „zaliczyć” wspólnie … ja tam w to wierzę a sposób przecież już opracowaliśmy , trzeba tylko być cierpliwym …
Do zobaczenia za …może i nawet kilka dni :bajer :bajer :bajer

60.jpg
Wisłą pływają też jednostki większe od kajaków i to pod prąd ...
Plik ściągnięto 50 raz(y) 101,7 KB

61.jpg
Panie nadrabiają bo przecież 2 tygodnie temu śnieg leżał w tym i innych miejscach Polski
Plik ściągnięto 48 raz(y) 89,38 KB

62.jpg
Małe panie też korzystają ze słońca
Plik ściągnięto 40 raz(y) 151,98 KB

63.jpg
Jacek zadowolony po wygranej przeprawie z Policją ...chcieli mandacik za jazdę rowerem na zakazie ruchu pieszych ...wytłumaczył wadzy , że pieszy i rowerzysta to nie to samo
Plik ściągnięto 46 raz(y) 124,14 KB

64.jpg
tu jest fajnie ale tam , za wodą też jest fajnie ...następnym razem tam wylądujemy
Plik ściągnięto 52 raz(y) 219,89 KB

65.jpg
ciekawe o czym Tolo śni jak śpi ...
Plik ściągnięto 39 raz(y) 73,11 KB

67.jpg
Darek przygotowuje drzwi do poprawek lakieru
Plik ściągnięto 48 raz(y) 85,56 KB

68.jpg
ostatnia noc już za chwilę ale czasu na zabawę jeszcze sporo tylko co z siłami ....:)
Plik ściągnięto 52 raz(y) 132,09 KB

69.jpg
ognisko , kiełbaski , piwko, fajni ludzie i .... czego więcej chcieć od życia
Plik ściągnięto 51 raz(y) 135,39 KB

ekosmak.dabrowska 
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Piwa: 26/115
Wysłany: 2013-05-23, 21:48   

No name napisał/a:
Mieliśmy nadzieję , że jakoś da się zgrać wspólne terminy i los da nam więcej wspólnych chwil , dał tylko kilka ale i tak było fajnie a całą wcześniejszą relację dedykuję wszystkim załogantom ekip Ekosmaki i Tolo digli .

Ekosmaki milutko wspominają.
Pozdrówki. :spoko

Miejscóweczka po drugiej stronie Wisły rozeznana. Mniej intymna, ale coś za coś. :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-23, 21:59   

Jeszcze mała dokładka kulinarna :-P :-P ….

Wracając nie mogliśmy nie przejechać przez rynek w Toruniu , tym razem nie szukaliśmy bo wszyscy wiedzieli gdzie i po co idą … polecam wszystkim tą pierogarnię , naprawdę palce lizać popijając ichną lemoniadą … oj ten Toruń to ma się fajnie , jeszcze nie raz tam wrócimy a moim marzeniem jest zaparkować tam kampera na tydzień i cały czas zwiedzać wszystkie uliczki „zaliczając „ wszystkie lokale …wszystkie po kolei :lol: … może kiedyś …. Jak oglądam te foty i sobie przypominam to w brzuchu mi burczy …. muszę szybko do lodówki :haha:

74.jpg
Toruń żyje zawsze
Plik ściągnięto 2957 raz(y) 175,19 KB

73.jpg
Plik ściągnięto 2957 raz(y) 87,67 KB

71.jpg
Nie zapominajcie o tym adresie :)
Plik ściągnięto 2957 raz(y) 109,01 KB

72.jpg
moja mała porcyjka ... szkoda , że tylko na fotce
Plik ściągnięto 2957 raz(y) 111,93 KB

70.jpg
wszyscy czekają , czekają , czekają i chudną w oczach...
Plik ściągnięto 50 raz(y) 200,61 KB

Wyświetl szczegóły
Jurek121175 
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato 2.8JTD Joint 154 2005r
Nazwa załogi: Jurek, Mariola, Erika, Laura
Piwa: 22/58
Wysłany: 2013-05-24, 07:36   

Bardzo fajna relacja ze "smaczkiem". Piwko (mam nadzieję, że chłodne) poleciało :spoko :spoko

Tolo-Digli 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato
Piwa: 29/5
Wysłany: 2013-05-24, 07:38   

:spoko :lol: następne spotkanko :diabelski_usmiech a ekosmak zadba o resztę :pifko i będzie się działo :haha: :aniolek

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-25, 08:06   

czyli do ...środy wieczorem ?????????? :haha: Tym razem nad wielka wodą .... :bajer

ekosmak.dabrowska 
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Piwa: 26/115
Wysłany: 2013-05-25, 09:06   

Tolo-Digli napisał/a:
a ekosmak zadba o resztę

Już zadbałem. Jestem "uzbrojony". We wtorek raniutko zamierzam bursztynki zbierać. :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-25, 09:19   

To może ...gdyby ktoś przypadkiem był w okolicach ...to wspólne piwko zawsze miłe .... telefony w avatarach... i trzeba uważać , bo jak się człowiek zapędzi w jedną stronę to tam już czekają pogranicznicy rosyjscy , 48h w areszcie do wyjaśnienia jak nic :haha: :haha: :haha:

Odpowiedz do tematu