|
|
|
Bardzooo długa majówka 2013 |
| Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-05-22, 19:23
|
|
|
nie ma fachowca na Twoją lodówke w całym naszym pieknym kraju ??? poczekam aż kupisz nową , pełną piwa |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2013-05-22, 19:43
|
|
|
lodówka już chłodzi, ale gaz taki mało kaloryczny |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-22, 23:10
|
|
|
W okolicach Mogilna czeka na nas ekosmakowa rodzinka , czeka już drugą noc i się doczekali … wcześniej za Koninem mijamy kominy z zagadki , są po prawej i po lewej w oddali …krążymy trochę po lasach , jest już ciemno a tu na CB nagle znajomy głos czyli …jest blisko .
Dodatkową atrakcją są imieniny Tola , więc las zadrżał i następnego ranka trudno było się stoczyć z łóżek …. Jak już zszedłem na ziemie to zauważyłem , że od kilku dni wożę za sobą rowery , dobrze , że tylko dwa …kiedyś dałem się nabrać i zabrałem cztery …już więcej nikt mnie nie nabierze . Oczywiście chętnych na mała objazdówkę brakowało i tym razem … ruszyłem , więc samotnie okrążając jezioro Wiecanowskie … jak później policzyłem tylko małe 19 km .
Mogilno ma bardzo fajny park , amfiteatr , jest gdzie odsapnąć ….
Siedząc w parku na ławce przy fontannie spotkałem grupkę ludzi , którzy już z daleka zdradzali swoją ułomność … głuchoniemi nie ukryją się w tłumie , nie ma nawet mowy …
Obserwowałem dobre 15 minut ich życie i postrzeganie świata … by choć na chwilę zrozumieć ich świat zatkałem sobie uszy i powiem Wam , że kiszka kompletna …. W normalnym świecie nikt się nawet nad tym nie zastanawia bo przecież słyszeć to coś normalnego … nie dla wszystkich .
Nie słyszałem już wody w fontannie , psa który szczeka , samochodów jadących drogą , nie słyszałem dziecka bawiącego się z mamą na trawniku …oni też tego nie słyszeli , może nawet wielu nigdy nic nie słyszało . Ja już nie wspominam o muzyce czy na przykład kontaktach telefonicznych … nawet nie mógłbym słyszeć silników , które słucham często w pracy , łożyska , szumy ….. ja pierniczę , gdybym dziś stracił słuch to moje życie musiałoby się nagle diametralnie zmienić …a to przecież nie brak ręki , nogi lecz „tylko” słuch … Ci ludzie nie słyszeli ale byli dla siebie bardzo przyjezdnie nastawieni , ciągle ze sobą rozmawiali , każdy z każdym chciał fotkę , razem z lewej , prawej … gdyby normalnie mówili to by zrobili niezły hałas …. A inni , sprawni , idą i milczą bo o czym TU gadać …. Dziwny jest ten świat .
Wracam do naszego obozu / miejsce 046 http://goo.gl/maps/yLJeg / a ci jak siedzieli tak siedzą , drwale jak rano zaczęli ciąć drzewa tak tną dalej … drugi maja , święto a w lesie nad jeziorem hałas jak w fabryce desek i zapałek … jeszcze mała zupka z wkładką i postanawiamy się przenieść . Decydujemy się na sprawdzenie miejscówki nad Wisłą pod Toruniem .
50.jpg rankiem wszystko jest inne , nawet odgłosy drwali , których na fotce nie widać ale słychać wszędzie |
 |
| Plik ściągnięto 50 raz(y) 205,85 KB |
51.jpg gdyby było troszkę cieplej to..... kto wie ... |
 |
| Plik ściągnięto 43 raz(y) 189,58 KB |
52.jpg Darek kontroluje ruch na placu |
 |
| Plik ściągnięto 50 raz(y) 115,02 KB |
53.jpg Tolo się zastanawia czy rozwijać markizę , ta markiza jeszcze jest cała :) |
 |
| Plik ściągnięto 47 raz(y) 110,2 KB |
54.jpg fontanna , którą słychać jeśli ma się sprawny słuch |
 |
| Plik ściągnięto 56 raz(y) 188,21 KB |
55.jpg mały , pierwszy spacerek po Toruniu ...tam zawsze coś się dzieje , nawet jak niby nic się nie dzieje i niby jest zimniej niż powinno ... idziemy na lody . |
 |
| Plik ściągnięto 52 raz(y) 171,71 KB |
56.jpg tu kiedyś fikał prom przez Wisłę a dziś ... |
 |
| Plik ściągnięto 55 raz(y) 102,62 KB |
57.jpg Ewa szuka promu . |
 |
| Plik ściągnięto 53 raz(y) 115,92 KB |
58.jpg Tolo też szuka promu i lornetka Zuzi pożyczona od Barbi też nic nie pomaga |
 |
| Plik ściągnięto 54 raz(y) 71,5 KB |
59.jpg nie ma promu ale jest miejscówka , zostajemy po zachodniej stronie rzeki a Ewcia przybywa mniejszym ekosmakowym kamperem ... |
 |
| Plik ściągnięto 44 raz(y) 128,35 KB |
|
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2013-05-23, 05:37
|
|
|
no dobra, masz to piwo, tylko wypij po pracy |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-23, 21:23
|
|
|
Miejsce nad Wisłą okazało się na tyle przyjemne , że mimo swoich zasad zostaliśmy tam aż na dwie noce … ostatni dzień był łaskawy , słoneczny i bardzo ciepły …każdy znalazł sobie coś do roboty , niektórzy spanie , które w nadmiarze też męczy … ale nikt nikogo do niczego nie zmusza , no może prawie …. Rano w sobotę dojechał czwarty kamper z wujkiem Jackiem , który na rowerku penetrował zawziecie okolicę .
Darek zabrał się za remont nadwozia kampera , mocne stwierdzenie ale nie odbiega od faktycznego zajęcia czyli lakierowanie drzwi , no nie całych , no może tylko kawałeczka przy klamce ale by to zrobić na więcej niż tydzień trzeba było zdemontować tapicerkę i odkręcić klamkę do czego kilkadziesiąt minut nie mógł się przekonać …ale dał . Efekt , rdzy już nie ma …
Miłe chwile ale w perspektywie koniec długiego weekendu , który dał nam 9 dni podróży po Polsce i na końcu ponad 1400 przejechanych kilometrów ,
Mieliśmy nadzieję , że jakoś da się zgrać wspólne terminy i los da nam więcej wspólnych chwil , dał tylko kilka ale i tak było fajnie a całą wcześniejszą relację dedykuję wszystkim załogantom ekip Ekosmaki i Tolo digli .
Mam nadzieję , że choć w części poczujecie to co Was lekko ominęło …mam też nadzieję , że następny wypad da nam więcej wspólnych chwil aż dojdziemy do perfekcji i kiedyś damy radę wszystko „zaliczyć” wspólnie … ja tam w to wierzę a sposób przecież już opracowaliśmy , trzeba tylko być cierpliwym …
Do zobaczenia za …może i nawet kilka dni
60.jpg Wisłą pływają też jednostki większe od kajaków i to pod prąd ... |
 |
| Plik ściągnięto 50 raz(y) 101,7 KB |
61.jpg Panie nadrabiają bo przecież 2 tygodnie temu śnieg leżał w tym i innych miejscach Polski |
 |
| Plik ściągnięto 48 raz(y) 89,38 KB |
62.jpg Małe panie też korzystają ze słońca |
 |
| Plik ściągnięto 40 raz(y) 151,98 KB |
63.jpg Jacek zadowolony po wygranej przeprawie z Policją ...chcieli mandacik za jazdę rowerem na zakazie ruchu pieszych ...wytłumaczył wadzy , że pieszy i rowerzysta to nie to samo |
 |
| Plik ściągnięto 46 raz(y) 124,14 KB |
64.jpg tu jest fajnie ale tam , za wodą też jest fajnie ...następnym razem tam wylądujemy |
 |
| Plik ściągnięto 52 raz(y) 219,89 KB |
65.jpg ciekawe o czym Tolo śni jak śpi ... |
 |
| Plik ściągnięto 39 raz(y) 73,11 KB |
67.jpg Darek przygotowuje drzwi do poprawek lakieru |
 |
| Plik ściągnięto 48 raz(y) 85,56 KB |
68.jpg ostatnia noc już za chwilę ale czasu na zabawę jeszcze sporo tylko co z siłami ....:) |
 |
| Plik ściągnięto 52 raz(y) 132,09 KB |
69.jpg ognisko , kiełbaski , piwko, fajni ludzie i .... czego więcej chcieć od życia |
 |
| Plik ściągnięto 51 raz(y) 135,39 KB |
|
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/115 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2013-05-23, 21:48
|
|
|
| No name napisał/a: | | Mieliśmy nadzieję , że jakoś da się zgrać wspólne terminy i los da nam więcej wspólnych chwil , dał tylko kilka ale i tak było fajnie a całą wcześniejszą relację dedykuję wszystkim załogantom ekip Ekosmaki i Tolo digli . |
Ekosmaki milutko wspominają.
Pozdrówki.
Miejscóweczka po drugiej stronie Wisły rozeznana. Mniej intymna, ale coś za coś. |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-23, 21:59
|
|
|
Jeszcze mała dokładka kulinarna ….
Wracając nie mogliśmy nie przejechać przez rynek w Toruniu , tym razem nie szukaliśmy bo wszyscy wiedzieli gdzie i po co idą … polecam wszystkim tą pierogarnię , naprawdę palce lizać popijając ichną lemoniadą … oj ten Toruń to ma się fajnie , jeszcze nie raz tam wrócimy a moim marzeniem jest zaparkować tam kampera na tydzień i cały czas zwiedzać wszystkie uliczki „zaliczając „ wszystkie lokale …wszystkie po kolei … może kiedyś …. Jak oglądam te foty i sobie przypominam to w brzuchu mi burczy …. muszę szybko do lodówki
74.jpg Toruń żyje zawsze |
 |
| Plik ściągnięto 2960 raz(y) 175,19 KB |
73.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 2960 raz(y) 87,67 KB |
71.jpg Nie zapominajcie o tym adresie :) |
 |
| Plik ściągnięto 2960 raz(y) 109,01 KB |
72.jpg moja mała porcyjka ... szkoda , że tylko na fotce |
 |
| Plik ściągnięto 2960 raz(y) 111,93 KB |
70.jpg wszyscy czekają , czekają , czekają i chudną w oczach... |
 |
| Plik ściągnięto 50 raz(y) 200,61 KB |
|
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Jurek121175
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato 2.8JTD Joint 154 2005r
Nazwa załogi: Jurek, Mariola, Erika, Laura
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 22/58 Skąd: Jerzykowo k/Poznania
|
Wysłany: 2013-05-24, 07:36
|
|
|
Bardzo fajna relacja ze "smaczkiem". Piwko (mam nadzieję, że chłodne) poleciało |
|
 |
Tolo-Digli
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato
|
Wysłany: 2013-05-24, 07:38
|
|
|
następne spotkanko a ekosmak zadba o resztę i będzie się działo |
_________________ NIE TY MI JESTEŚ WROGIEM .LECZ TWOJE HOBBY PRZYJACIELEM
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-25, 08:06
|
|
|
czyli do ...środy wieczorem ?????????? Tym razem nad wielka wodą .... |
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/115 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2013-05-25, 09:06
|
|
|
| Tolo-Digli napisał/a: | | a ekosmak zadba o resztę |
Już zadbałem. Jestem "uzbrojony". We wtorek raniutko zamierzam bursztynki zbierać. |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-25, 09:19
|
|
|
To może ...gdyby ktoś przypadkiem był w okolicach ...to wspólne piwko zawsze miłe .... telefony w avatarach... i trzeba uważać , bo jak się człowiek zapędzi w jedną stronę to tam już czekają pogranicznicy rosyjscy , 48h w areszcie do wyjaśnienia jak nic |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|