|
brak viatoll... |
| Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-06-11, 19:39
|
|
|
| makdrajwer napisał/a: | | nas Polaków trzeba tłuc po dupie żeby coś wyegzekwować. |
niestety tak jest ale na szczęście Polacy to nie jedyny naród jaki można poskromić w ten sposób i co się udało ...np . w Szwecji nikt się nie wychyla bo kary są OGROMNE i na drogach jest tak jak znaki pozwalają bez zbędnych dyskusji czy znak jest zasadny czy nie . Jest i trzeba się dostosować a jeśli można go zmienić na inny to i można o tym podyskutować ale nigdy lekceważyć ... Mam rodzinę w Szwecji , rozmawiałem często o tych sprawach , mimo ostrego trzymania " za mordę " Szwedzi są zadowoleni z sytuacji jaką mają na drogach , ponieważ jest bezpiecznie . W niedzielę spotkałem się z kuzynem mieszkającym od 8 lat na wyspie , w porównaniu z PL tam jest pas zaciśnięty dużo mocniej i bezwzględnie .
Fajnie by było gdyby któreś pokolenie w Polsce też zrozumiało , że jednak można sobie pomóc na wzajem ... |
|
|
|
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2013-06-11, 19:42
|
|
|
| jak porównujesz do innych narodów , to weź tych z południa także. My przy nich to wzór do naśladowania. |
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-06-11, 19:44
|
|
|
| HarryLey4x4 napisał/a: | | jak porównujesz do innych narodów , to weź tych z południa także. My przy nich to wzór do naśladowania. |
a mogę sam decydować do kogo porównać ? |
|
|
|
 |
Jacek999
zaawansowany

Twój sprzęt: Sam
|
Wysłany: 2013-06-11, 19:48
|
|
|
"Wystarczy poobserwować ilu jeżdzi bez pasów i gada przez komórke. Bo co to jest dwie stówy mandatu ? A jakby było 2000 zł to nikt by się wychylił . Adam ma racje : nas Polaków trzeba tłuc po dupie żeby coś wyegzekwować"
Dokładnie tak |
_________________ Jacek |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
Wysłany: 2013-06-11, 20:02
|
|
|
| To jak jest z karaniem -jak zatrzymaja na drodze czy mogą też podesłać zdjęcia z bramek do domu ? |
_________________ Yan
Mam swój mały świat hen za morzem smutków, za górami marzeń tam.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11537 |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2013-06-11, 23:19
|
|
|
W zeszłym roku pojechałem od Mławy do Nowego Dworu Gd. z przyczepą. Niby nic.
W tym roku znów mam jechać i okazuję się, że na tej trasie mam kilka km obwodnicy Elbląga z viatolem.
W necie wszystko znajdziecie i jest czarno na białym.
Możemy się wymieniać poradami i wyrazami współczucia. Jednak za wszystkie błędy musimy zapłacić. Akcyza ze spóźnieniem, to odsetki. Wielu z nas to zna. Z viatolem jest identycznie. Nawet dużo gorzej. Polecam to:
http://www.camperteam.pl/...eabb6cbd#355619 |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/110 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2013-06-12, 00:12
|
|
|
"bosze", no name ... chcesz porównać nas do Szwedów? ... znajdź mi drogę w Polsce, którą jadąc przepisowo przejedziesz 70 km przez godzinę w dodatku z nikim się nie mijając...ba! znajdź mi w ogóle taki odcinek w kraju w który jadąc przepisowo np.90 km/h przejedziesz 70 km w rzeczywistości... swego czasu był problem nawet na autostradach... jak chcesz porównać te dwa państwa to musisz minimum 20 mln rodaków wysiudać na księżyc. Wtedy ma sens.
A ja jednak wolę nasze Polskie cwaniactwo, wylewne, od zaborów rozwijane niż sztuczny ład i porządek na pokaz. Chociaż zauważyłem, że w jednym są lepsi od nas...... wystarczy zawieść tam nasz alkohol i się nie dziwie, że trzyma się ich "za ryj"...
...a..i jeszcze jest część pruderii, która ma ochotę chlastać Polaków po dupskach... niech sobie zrobią rachunek sumienia i sami walną się w pierś, czy gdzieś w swoim życiu nie ominęli jakiś inny życiowy VIATOLL, czy podatek poszedł na czas i w pełni należny, czy nie wzięli kiedyś ekonomicznego chorobowego itp, itd. Bo przepisy drogowe to nie wszystko a część prozy życia i może się okazać że to co w niebie będzie zaliczone im na plus to tylko jazda po drogach krajowych i autostradach zgodnie z przepisami...
...i bardzo dobrze! Nie ma co nabijać kieszenie choremu systemowi by mógł się dalej rozwijać.
Viatoll tak, ale albo dla tych co jeżdżą turystycznie z przyczepką kempingową lub z jakąkolwiek inną na haku albo dla transportu ciężarowego - zarobkowego. Ale nie od wszystkich!
Temat zwie się: Brak viatoll . odpowiedź: jak masz przekroczone w dowodzie DMC 3,5T jadąc przez "bramkę", toś baran a takich się strzyże więc albo zadbasz o mniejsze DMC albo o urządzonko ciągle nabite forsą - bo o ile masz urządzenie viatoll ale na jego koncie brak PLNów to tak jakbyś go nie miał w ogóle. Czyli też jesteś baran...
...skoro quad to inny pojazd samochodowy czyli nie wymagany jest kask to może kampera da się zarejestrować jako ciągnik rolniczy ...albo zamontować w kampie windę i zarejestrować jako do przewozu osób niepełnosprawnych...hoho! ile tam możliwości |
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): HENRYCZEK |
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2013-06-12, 05:45
|
|
|
| Babcia mi mówiła : "Czasem przychodzi moment ,że w stosunku do niektórych osób trzeba ustąpić i to bynajmniej nie dlatewgo ,że się nie ma racji..." |
|
 |
jacekiagatka
weteran

Twój sprzęt: HYMER 2.8 jtd
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2008 Piwa: 9/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2013-06-12, 07:48
|
|
|
| Cytat: | ..skoro quad to inny pojazd samochodowy czyli nie wymagany jest kask to może kampera da się zarejestrować jako ciągnik rolniczy ...albo zamontować w kampie windę i zarejestrować jako do przewozu osób niepełnosprawnych...hoho! ile tam możliwości
_________________ |
z tym quadem to raczej zły przykład, chyba że masz wersję z pasami |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-06-12, 09:31
|
|
|
sys...demagogia tak by dopasować rurę do stara i miał wyjść z tego rudy 102 ....powodzenia
możemy sobie pod markizą takie pierdoły prawić ale tu szkoda przycisków na klawiaturze ... |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/110 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2013-06-12, 15:49
|
|
|
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-06-12, 21:21
|
|
|
[quote="No name"] | no name napisał/a: |
Jaka BIEDA ???????? Co Ty piszesz ? Na CT , na przykład ,nie ma nikogo biednego ...NIKOGO !!! W Polsce jest tyle biedy ile w innych krajach europejskich , ani więcej ani mniej i większość z biednych to leniuchy i patologia . Piszę większość a nie wszyscy , tym którzy popadli w biedę przez zrządzenie losu , pomaga państwo i nie piszcie , że tak nie jest . Nie pomaga by kupić furę ale by żyć .
Polacy wymyślili sobie biedę po polsku czyli pod domem dwa auta osobiście nie znam nikogo biednego . |
mógłbym na ten temat podyskutować , gdybym znał definicję "biedy" wg No Name. |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2013-06-12, 21:33
|
|
|
Adaś, jak to nie ma biednych na CT, a ja? mój ogrodnik jest biedny, mój kucharz jest biedny, pokojówka jest biedna, to ja tez jestem biedny |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-06-12, 21:50
|
|
|
cholerka.... wszystko może być ale jak kucharz biedny to lipa dla wszystkich .... dobrze nie upichci szkoda gówniane żarcie wcinać jak życie takie krótkie |
|
|
|
 |
|
|