|
|
|
Mały, niedrogi camper na początek. |
| Autor |
Wiadomość |
jarko_66
weteran
Twój sprzęt: Ducato 3
|
Wysłany: 2013-09-17, 18:37
|
|
|
Przerabiałem blaszankę .moja miała 2 lata i 180 tyś przelotu .pomyśl ile mają starsze (w opisie wszystkie mają poniżej 200 tyś) no i koszt wyposażenia nawet bardzo skromny to kilka tyś.WiesławK ma rację.mimo to trzymam kciuki i życzę powodzenia. decyzja jest bardzo trudna i musisz ją podiąc sam |
|
|
|
 |
kodi
weteran
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
|
Wysłany: 2013-09-17, 18:52
|
|
|
A po co głowę zawracać sobie przebiegiem? Lepiej nie wiedzieć i być szczęśliwym. Te auta robią po 500-800tys przebiegu.
A potem auto idzie na zasłużoną emeryturę i rocznie robi ile? 5-10tys?
Po ci kamper 20letni co ma 60tys. przebiegu.
A wyposażenie jest drogie niestety. Kilka tysiaków - osobiście dla mnie nie do osiągnięcia. Przygotuj się na kilkanaście tys. i to bez mega wodotrysków. Kupowane okazyjnie albo używane. Trochę ratuje dawca, ale to i tak nie załatwia tematu do końca.
Blaszanka to nie kwestia przebiegu, ale kwestia wyboru, własnych chęci i możliwości. Ot cała tajemnica. |
|
|
|
 |
Rambler
zaawansowany związek energetyczno-motoryczny

Twój sprzęt: Vehicle Raptor [Westfalia James Cook]
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2012 Piwa: 10/14 Skąd: Kraków-Rząska
|
Wysłany: 2013-10-04, 23:07
|
|
|
Jak się jest młodym, bez bagażu oczekiwań co do wygód: a to "muszę wziąć prysznic...", albo "muszę zaraz suszarkę włączyć...", "Tato sikuuuuuu!!!!" to można realizować swoje marzenia bardzo niewielkim kosztem.
Np tak -> http://adaromanowska.blog...ic-kampera.html
Całość spokojnie się mieści w 10 tys. |
_________________ Nikt nie wie dokąd prowadzi droga, póki nie stanie u celu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|