Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tablet zamiast radia- biedronkowe caraudio
Autor Wiadomość
toscaner 
Kombatant
vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner
Piwa: 243/264
Wysłany: 2014-04-09, 21:55   

Tomcio, to z tym dotykowcem to jakoś lata temu.
I tylko w ramach testów nowych wtedy technologii. BT wtedy trochę gorzej funkcjonował.
Nie interesuje mnie zupełnie takie coś do auta. Jak napisałem nigdy więcej.

Mam radio Pioneera z gałą do kręcenia, CD, MP3, BT, możliwość spięcia z telefonami, mam 10 głośników w osobówce, leży jeszcze subwoofer, jakieś głośniki i wzmacniacz 300W w sinusie. Taki z czasów, gdy jeszcze robili solidny sprzęt. Miałem jeszcze 2 Subwoofery po 500W ale mi ukradli jakiś czas temu.
W drugim aucie mamy jakieś byle jakie radio, kupione na szybko, to któregoś dnia wyrwę je w czasie jazdy i wyleci przez okno.

Opcje z tabletami tym bardziej mnie nie interesują jako źródło dźwięku.

Do kampera już wstępnie zaprojektowałem sobie mały "systemik". Rozważam tylko czy wersję mini czy zaszaleję. :)
Youtube: Toscaner Vanlife
Postaw piwo autorowi tego posta

toscaner 
Kombatant
vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner
Piwa: 243/264
Wysłany: 2014-04-10, 08:10   

Właśnie dlatego nie będę polecał nigdy radia na które trzeba patrzeć, żeby na nim coś przestawić i gdzie trafić na ekranie.
Tylko z fizycznymi przyciskami czy pokrętłami + opcjonalnie sterowanie na kierownicy.

Tu akurat przykład z telefonem.

Takich debili z telefonami mamy tu na co dzień. Co drugi makaron gada albo coś stuka na telefonie podczas jazdy. Karetki jeżdżą codziennie do wypadków.
Youtube: Toscaner Vanlife

tom-cio 
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Piwa: 68/144
Wysłany: 2014-04-10, 20:56   

Toscaner,obaj piszemy to samo,ja tableta polecam,ale radio musi zostac,z porzadnymi przedwzmacniaczami,korekcja fazy,najlepiej zwrotnica aktywna :mrgreen: ,taka alpine mam w cywilnym aucie i to gra.natomiast gdy chce sobie mp3 posluchac,ktore to dzwieku nie maja ni w zab,bo probkowanie 192 to smiech a nie dzwiek(ale sprobuj teraz gdzies porzadnego wawe znalezc)to tablet jako zrodlo dla radia sprawdza sie doskonale.Producenci mojej alpine 90costam nie przewidzieli usb,natomiast modul blutooth a i owszem.W blaszaku mam natomias chinski noname,z usb,aux i tak jak ty coraz bardziej mam ochote zlapac go i wyrzucic za okno.Natomiast po zabudowie polki gilotyny znacznie sie bas poprawil :lol:

koder 
Kombatant
(statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Piwa: 188/86
Wysłany: 2014-05-23, 18:49   

No więc zamocowałem niedawno Norauto-411BT. To w sumie chiński noname, ale dostałem za 600zł, jakość dźwięku ma sensowną i odtwarza praktycznie wszystko, co wrzuciłem. Bierze też dźwięk z BlueTooth, więc oglądamy filmy na lapie/tablecie z dźwiękiem z samochodu.

Główna zaleta w stosunku do zamocowania tableta w tym miejscu to fizyczne pokrętło głośności. Jak to jest potrzebne powie tylko ktoś, kto przejechał się z programowym. Nigdy nie kupujcie sprzętu, którego nie można łatwo przyciszyć czy wyłączyć.

Odpowiedz do tematu