|
|
Przesunięty przez: janusz 2015-05-06, 23:37 |
DYSKUSJA NA TEMAT OSOBOWOŚCI ROKU CT - 2013 |
Autor |
Wiadomość |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2014-04-28, 14:27
|
|
|
Bardzo dziękuję za słowa uznania. Jest mi niezmiernie miło, że to w co się zaangażowałem w zeszłym roku jest doceniane...zwłaszcza przez małżonkę, którą musiałem zostawić w domu z dziećmi. Należą się jej ode mnie najcieplejsze podziękowania.
Cytat: | Moim skromnym zdaniem na poważne rozpatrzenie kandydatury należy brać - cirrustravel - Mariusza Chmurę. Jego zloty w Częstochowie i praca dla szeroko pojętego karawaningu to coś co powinno być wzorcem |
Zgadzam się też z opinią prof-os-a, że Mariusz zasługuje na wielkie wyróżnienie za swoja działalność na rzecz społeczności karawaningowej. |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2014-04-29, 00:00
|
|
|
prof-os napisał/a: | To co robi zapewne jest wyjątkowe, tylko w moim mniemaniu OSOBOWOŚĆ CT 2013r, to ktoś wyjątkowy dla rodziny CT, i działający na ich rzecz. |
Przepraszam, ale Mariusz działa głównie na rzecz własną i organizacji, którą reprezentuje. Czerpie z tego tytułu osobiste korzyści. Rozumiem zaangażowanie religijne, ale nie konfrontujmy ZAWODOWYCH działań Mariusza z poświęceniem Paganda dla dobra innych ludzi. Cieszę się, że jest wśród nas ktoś, kto potrafi zrobić ZA NAS coś dla innych. |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2014-04-29, 05:45
|
|
|
gryz3k napisał/a: |
Przepraszam, ale Mariusz działa głównie na rzecz własną i organizacji, którą reprezentuje. Czerpie z tego tytułu osobiste korzyści. Rozumiem zaangażowanie religijne, ale nie konfrontujmy ZAWODOWYCH działań Mariusza z poświęceniem Paganda dla dobra innych ludzi. Cieszę się, że jest wśród nas ktoś, kto potrafi zrobić ZA NAS coś dla innych. |
Popieram Twoje slowa w 100%. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2014-04-29, 07:09
|
|
|
OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013 czy to ma być tylko pozytywna osobowość czy można także głosować na negatywną osobowość ?? |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2014-04-29, 07:18
|
|
|
Dziękuję Kolegom za uznanie i zauważenie tego, co robię dla caravaningu.
Nie chcę kolejnej dyskusji "religijnej", zwłaszcza w tym temacie, ale chciałbym się dowiedzieć od Kolegi gryz3k jakie to "osobiste korzyści" czerpię i na rzecz jakiej organizacji działam?
Jeśli masz na myśli Kościół, to tak się składa, że Episkopat ani słowem nie odpowiedział na dwie piśmienne prośby o duszpasterza caravaningu i to co robię "duszpastersko" - robię w swoim prywatnym wolnym czasie (którego mam niewiele) i w czasie, na który mi pozwoli mój obecny ks. Proboszcz. Na szczęście on rozumie moją pasję i pozwolił mi np. w Niedzielę Palmową wyjechać z parafii, abym mógł zorganizować pielgrzymkę. W "wyższych instancjach" rozumieją np. utworzenie kapelana drużyny piłkarskiej, strażaków, policjantów, a caravaning...? Na swoją działalność ani nie dostaję funduszy, ani dodatkowego czasu wolnego. Mam normalne obowiązki w parafii.
Jeśli masz na myśli Katolickie Stowarzyszenie Karawaningowe "Razem w Drodze" to odsyłam do statutu i władz KSK. Cieszę się, że to stowarzyszenie powstało i będzie działać dla wszystkich miłośników caravaningu.
Caravaning to moja pasja, nie bardzo rozumiana w moim środowisku "zawodowym" i to, co robię to nie są moje ZAWODOWE działania tylko poświęcenie wolnego, prywatnego czasu.
Natomiast, jeśli chodzi o CT, to szczerze mówiąc moje działania są podejmowane dla całego środowiska karawaningowego, zarówno na łamach "Polskiego Caravaningu", na moim blogu, na forach karawaningowych, przy organizowaniu pielgrzymek, rekolekcji, spotkań, zlotów w Jędrzejowie czy Sielpi, obecności i relacji z Targów, itd...
Jako forumowicz czuję się bardziej związany z Karawanierem, chociaż na BoXerku zawsze obok logo Karawanier.pl jest logo CamperTeam
Nie wiem jakie są zasady przyznawania tego tytułu, ale myślę, że tu powinien być ktoś, kto przede wszystkim jest związany z CT i działa na rzecz CT. Nie mam jednak jakiejś jednej, konkretnej kandydatury. Myślę, że Koledzy i Koleżanki wybiorą właściwą OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013.
Dziękuję |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
dominicc
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca '95
|
Wysłany: 2014-04-29, 08:14
|
|
|
Elwood napisał/a: | Tu wpisujemy kandydatów, którzy Waszym zdaniem zasługują na wyjątkowe wyróżnienie ze strony społeczności CT na tytuł: „OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013”.
|
Kto będzie wybierał?
Elwood napisał/a: | Proszę podawać kto i za co powinien otrzymać tą nagodę. |
gryz3k i andreas p chyba tego nie doczytali dlatego pozwoliłem sobie zacytować.
Uszanujmy propozycje innych, moim zdaniem to nie miejsce na dyskusję kto nie powinien. Kandydatura została zgłoszona, jeśli się z nią nie zgadzacie zgłoście kogoś innego, jeśli będzie ogólne głosowanie też nikt nie każe wam głosować na cirrustravel. |
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2014-04-29, 08:46
|
|
|
cirrustravel, Mariuszu...a mnie na przykład zupełnie nie interesuje czy odnosisz z tego jakiekolwiek korzyści czy nie...wiem, że robisz coś z czego czerpiesz radość, a i dajesz radość innym...tak naprawdę to my czerpiemy korzyść z Twojej działalności...jedni korzyść duchową inni bardziej wymierną, w postaci praktycznych wskazówek z Twoich podróży...
I w sumie najważniejsze to mieć pasje i je realizować...a ludzi z pasją tu na forum mamy mnóstwo...w końcu to nas połączyło, prawda? |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2014-04-29, 09:36
|
|
|
cirrustravel napisał/a: | Jeśli masz na myśli Kościół, to tak się składa, że Episkopat ani słowem nie odpowiedział na dwie piśmienne prośby o duszpasterza caravaningu i to co |
Jako kleryk FSM mogę zostać Waszym duszpasterzem natychmiast po otrzymaniu święceń. |
|
|
|
 |
kodi
weteran
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
|
Wysłany: 2014-04-29, 10:08
|
|
|
Johny - przymknij się z łaski swojej. Zajmij się lepiej agitacją w partii Twój Ruch. Pasujesz do nich jak ulał. |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2014-04-29, 11:21
|
|
|
dominicc napisał/a: | gryz3k i andreas p chyba tego nie doczytali dlatego pozwoliłem sobie zacytować.
Uszanujmy propozycje innych, moim zdaniem to nie miejsce na dyskusję kto nie powinien. Kandydatura została zgłoszona, jeśli się z nią nie zgadzacie zgłoście kogoś innego, jeśli będzie ogólne głosowanie też nikt nie każe wam głosować na cirrustravel. |
Pozwoliłem sobie napisać to co napisałem w odniesieniu do użytego przez Prof-osa komentarza, kto i wg jakich kryteriów powinien dostać nagrodę.
prof-os napisał/a: | Nic nie odbierając - pagandowi.Wydaję mi się, że tak wyjątkowa postać powinna mieć uznanie globalne w ramach działań z p. Ochojską . To co robi zapewne jest wyjątkowe, tylko w moim mniemaniu OSOBOWOŚĆ CT 2013r, to ktoś wyjątkowy dla rodziny CT, i działający na ich rzecz. |
Mariuszu, nie wiem czy Twoje działania cieszą się poparciem Twoich zwierzchników, ale cały czas uważam, że analogicznym byłoby przyznanie Osobowości CT np. Arcadarce tylko za to, że naprawia kampery lub Papamili, że je wypożycza. Obaj działają na rzecz CT.
W kwestii kandydatury stanowczo Pagand. |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2014-04-29, 11:32
|
|
|
przypomnę, że w tym temacie zgłaszamy propozycje, a nie dyskutujemy nad ich słusznością
ps.
kodi napisał/a: | Johny - przymknij się z łaski swojej |
Kodi...Tobie przypominam że forum to nie stadion |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2014-04-29, 11:35
|
|
|
LUDZIE - CO SIĘ Z WAMI DZIEJE ???:gwm Pragnę wycofać mój pierwszy wpis. A obaj kandydaci są klasą sami w sobie - oni są wygranymi. A WY ? |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2014-04-29, 11:52
|
|
|
prof-os napisał/a: | LUDZIE - CO SIĘ Z WAMI DZIEJE ??? |
Też zadaje sobie to pytanie... i od razu nasuwa mi się refleksja... czy Szanowna Akademia CamperTeam Awards nie powinna zastanowić sie nad formułą przyznawania tytułu Osobowość CamperTeamu. Kto powiedział, że to musi być co roku. Może poczekajmy aż będziemy mieć pewność, że kandydat nie będzie podlegał dyskusji, tak jak to było z Tadziem.
Inne nagrody są dużo czytelniejsze i nie będę wywoływać tak zajadłej dyskusji jaka ma miejsce w tym temacie. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2014-04-29, 12:00
|
|
|
prof-os napisał/a: | Pragnę wycofać mój pierwszy wpiS |
prof-os...nie mamy w zwyczaju kasować swoich postów....
proszę o ponowne uzupełnieniu postu w temacie z kandydatami na OSOBOWOŚĆ CT 2013
a reszta....no cóż, skoro musi, to niech sobie dyskutuje w tym temacie |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
Ostatnio zmieniony przez gino 2014-04-29, 16:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|