Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2015-05-06, 23:37
DYSKUSJA NA TEMAT OSOBOWOŚCI ROKU CT - 2013
Autor Wiadomość
darboch 
Kombatant
KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Piwa: 68/48
Wysłany: 2014-04-28, 10:16   

Jestem za :!:

pagandowa napisał/a:
Pagand zastał misję z namiotami, a zostawił z kontenerami

to prawie jak Kazimierz Wielki ...zastał Polskę drewnianą, a zostawił murowaną :-P

Tym bardziej jestem za :spoko

Relacje z naszych skandynawskich podróży
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=8431. Skandynawia
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11145 Skandynawia
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11150 Skandynawia
Postaw piwo autorowi tego posta

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2014-04-28, 14:27   

Bardzo dziękuję za słowa uznania. Jest mi niezmiernie miło, że to w co się zaangażowałem w zeszłym roku jest doceniane...zwłaszcza przez małżonkę, którą musiałem zostawić w domu z dziećmi. Należą się jej ode mnie najcieplejsze podziękowania.

Cytat:
Moim skromnym zdaniem na poważne rozpatrzenie kandydatury należy brać - cirrustravel - Mariusza Chmurę. Jego zloty w Częstochowie i praca dla szeroko pojętego karawaningu to coś co powinno być wzorcem

Zgadzam się też z opinią prof-os-a, że Mariusz zasługuje na wielkie wyróżnienie za swoja działalność na rzecz społeczności karawaningowej.

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 568/306
Wysłany: 2014-04-29, 00:00   

prof-os napisał/a:
To co robi zapewne jest wyjątkowe, tylko w moim mniemaniu OSOBOWOŚĆ CT 2013r, to ktoś wyjątkowy dla rodziny CT, i działający na ich rzecz.

Przepraszam, ale Mariusz działa głównie na rzecz własną i organizacji, którą reprezentuje. Czerpie z tego tytułu osobiste korzyści. Rozumiem zaangażowanie religijne, ale nie konfrontujmy ZAWODOWYCH działań Mariusza z poświęceniem Paganda dla dobra innych ludzi. Cieszę się, że jest wśród nas ktoś, kto potrafi zrobić ZA NAS coś dla innych.

andreas p 
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Piwa: 15/43
Wysłany: 2014-04-29, 05:45   

gryz3k napisał/a:

Przepraszam, ale Mariusz działa głównie na rzecz własną i organizacji, którą reprezentuje. Czerpie z tego tytułu osobiste korzyści. Rozumiem zaangażowanie religijne, ale nie konfrontujmy ZAWODOWYCH działań Mariusza z poświęceniem Paganda dla dobra innych ludzi. Cieszę się, że jest wśród nas ktoś, kto potrafi zrobić ZA NAS coś dla innych.

Popieram Twoje slowa w 100%.

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2014-04-29, 07:09   

OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013 czy to ma być tylko pozytywna osobowość czy można także głosować na negatywną osobowość ??

cirrustravel 
weteran
CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Piwa: 82/77
Wysłany: 2014-04-29, 07:18   

Dziękuję Kolegom za uznanie i zauważenie tego, co robię dla caravaningu.

Nie chcę kolejnej dyskusji "religijnej", zwłaszcza w tym temacie, ale chciałbym się dowiedzieć od Kolegi gryz3k jakie to "osobiste korzyści" czerpię i na rzecz jakiej organizacji działam?

Jeśli masz na myśli Kościół, to tak się składa, że Episkopat ani słowem nie odpowiedział na dwie piśmienne prośby o duszpasterza caravaningu i to co robię "duszpastersko" - robię w swoim prywatnym wolnym czasie (którego mam niewiele) i w czasie, na który mi pozwoli mój obecny ks. Proboszcz. Na szczęście on rozumie moją pasję i pozwolił mi np. w Niedzielę Palmową wyjechać z parafii, abym mógł zorganizować pielgrzymkę. W "wyższych instancjach" rozumieją np. utworzenie kapelana drużyny piłkarskiej, strażaków, policjantów, a caravaning...? Na swoją działalność ani nie dostaję funduszy, ani dodatkowego czasu wolnego. Mam normalne obowiązki w parafii.

Jeśli masz na myśli Katolickie Stowarzyszenie Karawaningowe "Razem w Drodze" to odsyłam do statutu i władz KSK. Cieszę się, że to stowarzyszenie powstało i będzie działać dla wszystkich miłośników caravaningu.

Caravaning to moja pasja, nie bardzo rozumiana w moim środowisku "zawodowym" i to, co robię to nie są moje ZAWODOWE działania tylko poświęcenie wolnego, prywatnego czasu.

Natomiast, jeśli chodzi o CT, to szczerze mówiąc moje działania są podejmowane dla całego środowiska karawaningowego, zarówno na łamach "Polskiego Caravaningu", na moim blogu, na forach karawaningowych, przy organizowaniu pielgrzymek, rekolekcji, spotkań, zlotów w Jędrzejowie czy Sielpi, obecności i relacji z Targów, itd...
Jako forumowicz czuję się bardziej związany z Karawanierem, chociaż na BoXerku zawsze obok logo Karawanier.pl jest logo CamperTeam :)

Nie wiem jakie są zasady przyznawania tego tytułu, ale myślę, że tu powinien być ktoś, kto przede wszystkim jest związany z CT i działa na rzecz CT. Nie mam jednak jakiejś jednej, konkretnej kandydatury. Myślę, że Koledzy i Koleżanki wybiorą właściwą OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013.

Dziękuję :kwiatki:

www.cirrus-travel.pl

dominicc 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca '95
Piwa: 4/3
Wysłany: 2014-04-29, 08:14   

Elwood napisał/a:
Tu wpisujemy kandydatów, którzy Waszym zdaniem zasługują na wyjątkowe wyróżnienie ze strony społeczności CT na tytuł: „OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013”.

Kto będzie wybierał?

Elwood napisał/a:
Proszę podawać kto i za co powinien otrzymać tą nagodę.

gryz3k i andreas p chyba tego nie doczytali dlatego pozwoliłem sobie zacytować.
Uszanujmy propozycje innych, moim zdaniem to nie miejsce na dyskusję kto nie powinien. Kandydatura została zgłoszona, jeśli się z nią nie zgadzacie zgłoście kogoś innego, jeśli będzie ogólne głosowanie też nikt nie każe wam głosować na cirrustravel.

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2014-04-29, 08:46   

cirrustravel, Mariuszu...a mnie na przykład zupełnie nie interesuje czy odnosisz z tego jakiekolwiek korzyści czy nie...wiem, że robisz coś z czego czerpiesz radość, a i dajesz radość innym...tak naprawdę to my czerpiemy korzyść z Twojej działalności...jedni korzyść duchową inni bardziej wymierną, w postaci praktycznych wskazówek z Twoich podróży...

I w sumie najważniejsze to mieć pasje i je realizować...a ludzi z pasją tu na forum mamy mnóstwo...w końcu to nas połączyło, prawda?

Johny_Walker 
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Piwa: 45/20
Wysłany: 2014-04-29, 09:36   

cirrustravel napisał/a:
Jeśli masz na myśli Kościół, to tak się składa, że Episkopat ani słowem nie odpowiedział na dwie piśmienne prośby o duszpasterza caravaningu i to co

Jako kleryk FSM mogę zostać Waszym duszpasterzem natychmiast po otrzymaniu święceń.

kodi 
weteran

Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Piwa: 35/9
Wysłany: 2014-04-29, 10:08   

Johny - przymknij się z łaski swojej. Zajmij się lepiej agitacją w partii Twój Ruch. Pasujesz do nich jak ulał.

gryz3k 
Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Piwa: 568/306
Wysłany: 2014-04-29, 11:21   

dominicc napisał/a:
gryz3k i andreas p chyba tego nie doczytali dlatego pozwoliłem sobie zacytować.
Uszanujmy propozycje innych, moim zdaniem to nie miejsce na dyskusję kto nie powinien. Kandydatura została zgłoszona, jeśli się z nią nie zgadzacie zgłoście kogoś innego, jeśli będzie ogólne głosowanie też nikt nie każe wam głosować na cirrustravel.

Pozwoliłem sobie napisać to co napisałem w odniesieniu do użytego przez Prof-osa komentarza, kto i wg jakich kryteriów powinien dostać nagrodę.

prof-os napisał/a:
Nic nie odbierając - pagandowi.Wydaję mi się, że tak wyjątkowa postać powinna mieć uznanie globalne w ramach działań z p. Ochojską . To co robi zapewne jest wyjątkowe, tylko w moim mniemaniu OSOBOWOŚĆ CT 2013r, to ktoś wyjątkowy dla rodziny CT, i działający na ich rzecz.

Mariuszu, nie wiem czy Twoje działania cieszą się poparciem Twoich zwierzchników, ale cały czas uważam, że analogicznym byłoby przyznanie Osobowości CT np. Arcadarce tylko za to, że naprawia kampery lub Papamili, że je wypożycza. Obaj działają na rzecz CT.

W kwestii kandydatury stanowczo Pagand.

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2014-04-29, 11:32   

przypomnę, że w tym temacie zgłaszamy propozycje, a nie dyskutujemy nad ich słusznością

ps.
kodi napisał/a:
Johny - przymknij się z łaski swojej

Kodi...Tobie przypominam że forum to nie stadion :bajer

Wojciechu 
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Piwa: 159/151
Wysłany: 2014-04-29, 11:35   

LUDZIE - CO SIĘ Z WAMI DZIEJE ???:gwm Pragnę wycofać mój pierwszy wpis. A obaj kandydaci są klasą sami w sobie - oni są wygranymi. A WY ?

Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2014-04-29, 11:52   

prof-os napisał/a:
LUDZIE - CO SIĘ Z WAMI DZIEJE ???

Też zadaje sobie to pytanie... i od razu nasuwa mi się refleksja... czy Szanowna Akademia CamperTeam Awards nie powinna zastanowić sie nad formułą przyznawania tytułu Osobowość CamperTeamu. Kto powiedział, że to musi być co roku. Może poczekajmy aż będziemy mieć pewność, że kandydat nie będzie podlegał dyskusji, tak jak to było z Tadziem.
Inne nagrody są dużo czytelniejsze i nie będę wywoływać tak zajadłej dyskusji jaka ma miejsce w tym temacie.

Nasze kamperki

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2014-04-29, 12:00   

prof-os napisał/a:
Pragnę wycofać mój pierwszy wpiS

prof-os...nie mamy w zwyczaju kasować swoich postów....

proszę o ponowne uzupełnieniu postu w temacie z kandydatami na OSOBOWOŚĆ CT 2013

a reszta....no cóż, skoro musi, to niech sobie dyskutuje w tym temacie
Ostatnio zmieniony przez gino 2014-04-29, 16:00, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi