|
|
Przesunięty przez: janusz 2015-01-20, 22:15 |
II Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę |
Autor |
Wiadomość |
Agostini
weteran

Twój sprzęt: Hymer ML-T 580
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Sty 2011 Piwa: 245/114 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:19
|
|
|
c.d.
DSC06203.JPG Bazylika |
 |
Plik ściągnięto 30 raz(y) 226,08 KB |
DSC06206.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 42 raz(y) 251,04 KB |
DSC06208.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 42 raz(y) 146,56 KB |
DSC06220.JPG Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich |
 |
Plik ściągnięto 40 raz(y) 252,7 KB |
DSC06224.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 31 raz(y) 227,9 KB |
DSC06229.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 50 raz(y) 243,16 KB |
DSC06240.JPG Popołudniu w muzeum i... |
 |
Plik ściągnięto 38 raz(y) 177,78 KB |
DSC06244.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 28 raz(y) 225,63 KB |
DSC06250.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 27 raz(y) 177,47 KB |
DSC06253.JPG ... i w przerwie spaceru w mieście. |
 |
Plik ściągnięto 47 raz(y) 227,67 KB |
|
_________________ Basia i Andrzej
 |
|
|
|
 |
Agostini
weteran

Twój sprzęt: Hymer ML-T 580
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Sty 2011 Piwa: 245/114 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2014-04-15, 22:24
|
|
|
Niedziela Palmowa
DSC06262.JPG Na mszy świętej... |
 |
Plik ściągnięto 42 raz(y) 210,39 KB |
DSC06263.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 29 raz(y) 198,67 KB |
DSC06268.JPG ... i wśród kamperów. |
 |
Plik ściągnięto 33 raz(y) 254,2 KB |
DSC06270.JPG Uśmiechnięte buzie sąsiadów. |
 |
Plik ściągnięto 31 raz(y) 229,24 KB |
DSC06274.JPG Poświęceni ci po prawej stronie... |
 |
Plik ściągnięto 36 raz(y) 248,04 KB |
DSC06277.JPG ...i ci po lewej. |
 |
Plik ściągnięto 35 raz(y) 224,52 KB |
DSC06279.JPG Zlot motocyklistów, byli wśród nich także nasi kamperowcy. |
 |
Plik ściągnięto 34 raz(y) 231,3 KB |
DSC06280.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 34 raz(y) 235,68 KB |
DSC06290.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 44 raz(y) 240,5 KB |
DSC06295.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 37 raz(y) 247,91 KB |
|
_________________ Basia i Andrzej
 |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2014-04-15, 23:02
|
|
|
Dziękujemy za wspólnie spędzone chwile, za wspólną modlitwę. Dziękujemy wszystkim pielgrzymom i organizatorom, a w pierwszym rzędzie Mariuszowi. Kolejny sezon rozpoczniemy umocnieni błogosławieństwem. Ogromną radością było dla nas spotkanie kamperowych przyjaciół - tych, których spotykaliśmy już wielokrotnie i tych, których znaliśmy tylko z forum. Na jedno ze spotkań bardzo liczyliśmy i spełniło się z nawiązką w formie przemiłego sąsiedztwa
DSCF0112.JPG Kwitnąca Jasna Góra |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 215,3 KB |
DSCF0116.JPG Wniebowzięci |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 130,16 KB |
DSCF0129.JPG Pielgrzym |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 183,88 KB |
DSCF0144.JPG Droga Krzyżowa |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 163,35 KB |
DSCF0146.JPG Było nas naprawdę sporo |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 146,07 KB |
DSCF0175.JPG Mariusz przedstawia głośnik ;-) |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 134,86 KB |
DSCF0176.JPG Nasze przesympatyczne sąsiedztwo |
 |
Plik ściągnięto 4259 raz(y) 155,04 KB |
|
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
RODOS
zaawansowany
Twój sprzęt: Knaus Sport Traveller Renault 2,5 dCi 2007
Nazwa załogi: JASKÓŁKI
|
Wysłany: 2014-04-16, 11:19 II Pielgrzymka.
|
|
|
Dziękujemy Mariuszowi za perfekcyjne przygotowanie II Pielgrzymki Karawaningowej na Jasną Górę. Jak i poprzednio , a także teraz byliśmy zbudowani wspaniałą atmosferą jaka towarzyszyła Pielgrzymom karawaningowym na Jasnej Górze. Za to wszystko bardzo dziękujemy Mariuszowi i Wszystkim obecnym na zlocie. Mocno podbudowani wewnętrznie dziękując Matce Bożej za dotychczasową opiekę, prosząc o dalszą - zaczynamy planować nasze podróże w tym roku. Lila i Tadeusz |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2014-04-16, 12:01
|
|
|
DSCF0144.JPG a ten ministrant z krzyżem to kto???? |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2014-04-16, 21:17
|
|
|
Właściwie wszystko już zostało obfortografowane, ale ośmielam się dodać kilka fotek, mam nadzieję że oddają ten specyficzny charakter tej pielgrzymki.
Pozdrawiam
P1010328.JPG Zjeżdżają się kamperki na rozświetloną Jasną Górę |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 31,55 KB |
P1010331.JPG Tym razem jest nas dużo więcej |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 36,59 KB |
P1010332.JPG Cały parking zajęty przez kampery i cepki |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 31,44 KB |
P1010333.JPG Biuro naszego Duszpasterza |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 38,95 KB |
P1010335.JPG Imponujący widok |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 36,73 KB |
P1010345.JPG Przyroda nas powitała przepiękną dekoracją |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 54,75 KB |
P1010346.JPG Poświęcenie kamperków |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 35,52 KB |
P1010347.JPG Wody święconej Ks. Mariusz nie żałował |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 42,91 KB |
P1010348.JPG Poświęceni, zadowoleni zaczynamy sezon 2014 w Palmową Niedzielę |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 47,75 KB |
P1010349.JPG No to zaczynamy .... |
 |
Plik ściągnięto 4063 raz(y) 42,35 KB |
|
_________________ Witek |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2014-04-16, 23:39
|
|
|
Niestety nie miałem zbyt dużo czasu na fotografowanie (prosiłem kolegów: hamaka i Nomada o serwis foto), ale kilka fotek pstryknąłem.
Na początku ciekawe miejsce "po drodze do Częstochowy", z możliwością noclegu (parking, wc) - Sanktuarium Święta Anna:
Biuro Zlotu zostało otwarte już we wczesnych godzinach popołudniowych w piątek i do wieczora przyjęło 60 załóg:
Sobotni poranek zapowiadał piękny, słoneczny dzień...
Równocześnie zaczęło pracować Biuro KSK "Razem w Drodze", a w sobotę można było spotkać się z "szefem" Karawaniera
Miał dla nas pełno niespodzianek, m.in. tabliczki z nickiem za szybkę autka:
A tu prezent od jednej z załóg - pamiątkowe zdjęcie z zeszłorocznego poświęcenia kamperów i przyczep:
I popołudniowy spacerek po parkingu, by choć na chwilę spotkać się z Uczestnikami, zobaczyć kampery i przyczepy oraz ciekawy zestaw z lat PRL...
W drodze na Apel Jasnogórski...
... i w Kaplicy Cudownego Obrazu, gdzie w tych dniach więcej "żółtego" było niż zwykle
To tyle moich zdjęć...
Cały album: https://plus.google.com/photos/101673919274507999904/albums/6002989697205683009?authkey=CJ7_xIeHl7P13gE |
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2014-05-04, 19:51
|
|
|
No - cirrustravel. Po obejrzeniu zdjęć, filmów i wycinków prasowych - pełen sukces. Tak trzymać. Życzył bym sobie, Tobie i zainteresowanym sympatykom karawaningu, by włodarze Episkopatu Polski dostrzegli potrzebę opieki duchowej i Twojej pomocy dla tak dużej liczby rodzin we wspólnej wierze i zainteresowaniach. Biskupstwa w kamperze to Ty wprawdzie nie zdobędziesz, ale uznanie , sympatie i przyjaźń ludzi - zawsze. Pozdrawiamy. Szczęść Boże. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
|
|
|
 |
Calineczka78 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-01-13, 15:21 Moje uwagi do pielgrzymki karawaningowej
|
|
|
Byłam na II pielgrzymce, ale raczej nie podobało mi się i na III pielgrzymkę się nie wybieram. Sama idea zorganizowania pielgrzymki jest inicjatywą bardzo cenną, ale sposób, wykonania pozostawia wiele do życzenia. Ponieważ była to już II pielgrzymka, należało się spodziewać, że nie będzie „wpadek” organizacyjnych. Okazuje się, że było ich sporo. Wydaje się, że organizatorzy nie bardzo wiedzieli jak takie spotkanie karawaningowe powinno wyglądać. Zastanawiałam się czy o tym pisać. Doszłam jednak do wniosku, że jak przedstawię swoje przemyślenia, to taka krytyka może pomóc nie tylko mnie. Wymienię to, co mi się nie spodobało:
- brak informacji o możliwości skorzystania z podłączeń do 220V- dla tych bez własnych akumulatorów w przyczepie jest to problem ( bez prądu większość urządzeń nie działa). Podobno gdzieś były takie podłączenia, ale organizator nie zadbał o to, aby taka informacja dotarła do najbardziej potrzebujących. W ogóle go ten temat nie zainteresował. Może nie wiedział, że takie przyłącza są i dlatego nikomu o tym nie powiedział.? To jednak źle świadczyłoby, o jakości przygotowań do pielgrzymki i małej odpowiedzialności organizatora.
- organizator nie zajmował się przyjeżdżającymi pielgrzymami. Może nie miał czasu, udzielając wywiadów rozgłośniom radiowym i stacjom telewizyjnym w których eksponowal siebie jako jedynego organizatora ( „zorganizowana została „ „jest to kolejna zorganizowana” „jest xxx załóg” „ w przyszłym roku też będzie organizowana i będzie jeszcze więcej, zalóg” itp.). Ani słowa o tych, którzy w Internecie udostępnili miejsce do prowadzenia zapisów i przekazywania informacji o pielgrzymce.
- program pielgrzymki to przepisany dosłownie jasnogórski kalendarz mszy św. (oprócz Drogi Krzyżowej i poświęcenia, kamperów i przyczep). Żadna z mszy św. nie była dedykowana wyłącznie uczestnikom naszej pielgrzymki.. Organizator pielgrzymki motocyklistów zadbał o to, żeby odprawiono taką uroczystą mszę tylko w ich intencji.
- Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich była prowadzona przez niesiony na początku megafon i bez obecności księdza.. Pierwszy raz uczestniczyłam w zdalnie kierowanej Drodze Krzyżowej.
Oprócz poświęcenia, kamperów i przyczep, organizator nie zapewnił niczego, ponad to, w czym można uczestniczyć jadąc na Jasną Górę, kiedy indziej. Brakowało prawdziwej atmosfery pielgrzymkowej i serdeczności, z jaką spotykałam się uczestnicząc w pielgrzymkach pieszych. Nie znałam nikogo przed przyjazdem na pielgrzymkę (nie jeżdżę na zloty) i wyjechałam czując się tak samo obco jak przy przyjeździe.. Myślałam, że organizator zatroszczy się o to, by pątników jakoś zintegrować, ale nic w tym zakresie nie zrobił.
Odniosłam wrażenie, że organizatorzy byli bardziej zainteresowani nakłanianiem pielgrzymów do zapisywania się do nowego stowarzyszenia i zbieraniem składek, niż samymi pielgrzymami.. W programie nie informowano, że coś takiego będzie miało miejsce.. Nie przyjechałabym gdybym wiedziała o tym wcześniej. Pielgrzymka to nie miejsce dla takich akcji. Dla mnie pielgrzymka to okazja do uroczystej modlitwy w intencji zadośćuczynienia za grzechy oraz wyraz wdzięczności za doznane łaski. Nie widzę tu miejsca dla stowarzyszeń, jakkolwiek by się one nazywały.
Można było poinformować, że taka organizacja powstała oraz w jaki sposób się do niej zapisać i zająć się pielgrzymami. Przecież na forum są odnośniki do strony tego stowarzyszenia i jest nazwisko osoby, która zapisy prowadzi. W relacjach z pielgrzymki również takie informacje są..
Może moje wymagania są zbyt wygórowane, ale uważam, że organizacja pielgrzymki nie polega jedynie na umożliwieniu korzystania z parkingu przyklasztornego i przepisanie kalendarza z godzinami rozpoczynania się mszy św. Zastanawiam się też, gdzie i czy w ogóle były wyznaczone osoby, które zajmować się powinny kierowaniem pielgrzymów na właściwe miejsca postojowe oraz odpowiadające za porządek i bezpieczeństwo na miejscu postoju kamperów i przyczep. Ja podczas pielgrzymki nikogo takiego nie widziałam. Przy tak nieprofesjonalnie zorganizowanej pielgrzymce nie bardzo widzę sens, aby być jej uczestniczką.. Samochód mogę poświęcić w swojej parafii i nie potrzebuję się tłuc po to wiele kilometrów do Częstochowy. We własnej parafii mogę tez wziąć udział w Drodze Krzyżowej prowadzonej przez księdza, a nie głośnik.
Po doświadczeniach ubiegłorocznych, w tym roku wybieram się na Jasną Górę tylko z grupą moich przyjaciół i poza terminem tej pielgrzymki. Jestem przekonana, że lepiej jest pojechać na Jasną Górę w kilka przyczep i na jeden dzień, jak robi to większość zmotoryzowanych pielgrzymów. Pielgrzymując do Jasnogórskiego Sanktuarium z przyjaciółmi, nie będę nagabywana, aby kupować naklejki i zapisywać się do stowarzyszeń. Lepiej przeżyję ten czas poświęcając go tylko modlitwie. Będzie to dużo lepsze niż wielkie spotkanie nieznajomych. |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2015-01-13, 19:40 Re: Moje uwagi do pielgrzymki karawaningowej
|
|
|
Calineczka78 napisał/a: |
1. brak informacji o możliwości skorzystania z podłączeń do 220V- dla tych bez własnych akumulatorów w przyczepie jest to problem ( bez prądu większość urządzeń nie działa). Podobno gdzieś były takie podłączenia, ale organizator nie zadbał o to, aby taka informacja dotarła do najbardziej potrzebujących. W ogóle go ten temat nie zainteresował. Może nie wiedział, że takie przyłącza są i dlatego nikomu o tym nie powiedział.? To jednak źle świadczyłoby, o jakości przygotowań do pielgrzymki i małej odpowiedzialności organizatora.
2. organizator nie zajmował się przyjeżdżającymi pielgrzymami. Może nie miał czasu, udzielając wywiadów rozgłośniom radiowym i stacjom telewizyjnym w których eksponowal siebie jako jedynego organizatora ( „zorganizowana została „ „jest to kolejna zorganizowana” „jest xxx załóg” „ w przyszłym roku też będzie organizowana i będzie jeszcze więcej, zalóg” itp.). Ani słowa o tych, którzy w Internecie udostępnili miejsce do prowadzenia zapisów i przekazywania informacji o pielgrzymce.
3. program pielgrzymki to przepisany dosłownie jasnogórski kalendarz mszy św. (oprócz Drogi Krzyżowej i poświęcenia, kamperów i przyczep). Żadna z mszy św. nie była dedykowana wyłącznie uczestnikom naszej pielgrzymki.. Organizator pielgrzymki motocyklistów zadbał o to, żeby odprawiono taką uroczystą mszę tylko w ich intencji.
4. Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich była prowadzona przez niesiony na początku megafon i bez obecności księdza.. Pierwszy raz uczestniczyłam w zdalnie kierowanej Drodze Krzyżowej.
5.Oprócz poświęcenia, kamperów i przyczep, organizator nie zapewnił niczego, ponad to, w czym można uczestniczyć jadąc na Jasną Górę, kiedy indziej. Brakowało prawdziwej atmosfery pielgrzymkowej i serdeczności, z jaką spotykałam się uczestnicząc w pielgrzymkach pieszych. Nie znałam nikogo przed przyjazdem na pielgrzymkę (nie jeżdżę na zloty) i wyjechałam czując się tak samo obco jak przy przyjeździe.. Myślałam, że organizator zatroszczy się o to, by pątników jakoś zintegrować, ale nic w tym zakresie nie zrobił.
|
Witam, żeby było przejrzyście ponumerowałem pytania:
Ad1. Jak to było podane w komunikacie "brak możliwości podłączenia do 230V" - przed pielgrzymką o. Czesław Administrator Jasnej Góry powiedział, że myślą o takiej możliwości, ale nie wiedział, czy mają odpowiednią rezerwę prądu i czy zrobią podłącza. Rzeczywiście w sektorze F i na początku sektora E były skrzynki - dla mnie to było miłym zaskoczeniem jak wjeżdżałem na parking. Nie wiem czy w tym roku będzie więcej skrzynek, czy te co są. Ogólnie biorąc pod uwagę liczbę skrzynek i uczestników - nie należy nastawiać się na podłączenie do prądu. Chyba, że ojcowie coś zmienią.
Ad2. Jak w czasie pierwszej, tak i drugiej pielgrzymki osobiście zajmowałem się wszystkimi pielgrzymami. Biorąc pod uwagę, że Biuro Zlotu (Pielgrzymki) było czynne non stop w piątek i sobotę (poza nabożeństwami) trudno nie zauważyć, że nie jest prostą sprawą obsłużyć 300 załóg. Nawet nie miałem czasu na jakieś spotkania ze znajomymi. Ponieważ nie ma możliwości komunikacji między 300 załogami program pielgrzymki był podany na stronach internetowych i forach. Nigdy też nie podawałem siebie jako organizatora, a jedynie koordynatora pielgrzymki i podkreślałem, że zapisy są na wszystkich forach karawaningowych, klubach PZM, itd. Obecnie KOORDYNATOREM pielgrzymki jest KSK "Razem w Drodze".
Możesz podać jakim stacjom telewizyjnym i radiowym udzielałem wywiadu zamiast zająć się pielgrzymami, bo sobie nie przypominam?
Ad3. Zarówno Msza św. o 14.00 w sobotę, gdzie nas witał Przeor Jasnej Góry oraz Msza św. o 9.30 w niedzielę, to były Msze św. dedykowane naszej pielgrzymce, dlatego ja przewodniczyłem tym Mszom św. jak i głosiłem kazanie "karawaningowe". Motocykliści mieli Mszę św. na Wałach, bo motocykli było 15000 (ok. 20000 osób) a nas ok. 850.
Motocykliści mają tylko Mszę św. jako wspólne spotkanie. Mają także swojego duszpasterza ogólnopolskiego.
Ad4. Ponieważ na pierwszej pielgrzymce było ok. 600 osób, to niesione nagłośnienie nie dawało rady. Na drugiej kustosz stwierdził, że jedynym nagłośnieniem jest włączenie stałych głośników wokół, by ponad 800 osób dobrze słyszało rozważania, ale wtedy trzeba prowadzić je ze Szczytu i tam nawet nie ma możliwości zobaczenia uczestników. Tak są przeprowadzane też Drogi Krzyżowe dla maturzystów, kiedy przyjeżdża kilka tysięcy osób.
Chyba byłaś na innej pielgrzymce, bo na początku był niesiony krzyż, a nie megafon. Głośniki były rozmieszczone na ścianach, wokół klasztoru.
Ad5. Ja spotkałem się z ogromną życzliwością i jednością między uczestnikami z różnych for i klubów. Pielgrzymki piesze jednoczą się w drodze, a już na Jasnej Górze realizują określony program i raczej spotkań integracyjnych wtedy nie ma. Atmosfera modlitwy i jedności jest przede wszystkim, gdyż zarówno Msze, jak i Droga Krzyżowa, poświęcenie pojazdów i Koronka na zakończenie jest wyłącznie w programie dla nas. Po to Ojcowie rezerwują konkretny termin (II weekend kwietnia), by wcześniej nam to zarezerwować.
Myślę, że ta pielgrzymka pięknie integrowała uczestników i każdy mógł znaleźć czas i dla Pana Boga i dla innych.
Bardzo dziękuję za te uwagi i mam nadzieję, że chociaż po części wyjaśniłem poruszone problemy. Myślę, że inaczej wygląda organizacja zlotu dla 50-100 załóg, a inaczej dla 300. Ale jeśli są jakieś propozycje z Twojej strony, czy innych uczestników, jak i kiedy można wprowadzić jakieś zajęcia integracyjne dla 800 osób to jako stowarzyszenie jesteśmy otwarci na pomysły. Myślę, że dzięki temu, iż od tego roku koordynacją pielgrzymki zajmuje się stowarzyszenie, mamy więcej osób chcących pomóc organizacyjnie. Gdyby z każdego forum i klubu znalazł się ktoś koordynujący "swoich" klubowiczów/forumowiczów (o co zresztą prosiłem) to łatwiej byłoby utrzymać porządek. Trudno jest jednej osobie zatroszczyć się o 300 załóg.
A niedogodności to także trud pielgrzymi i forma umartwienia, jak dla pątników pieszych trud drogi... Możemy to ofiarować Bogu i Matce Bożej w jakiejś intencji.
Pozdrawiam i zapraszam na pielgrzymkę. |
www.cirrus-travel.pl
 |
Ostatnio zmieniony przez cirrustravel 2015-01-13, 21:03, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2015-01-13, 19:59
|
|
|
Zdaję sobie sprawę, że przy takiej liczbie załóg ktoś może czuć się "zaniedbany", dlatego serdecznie za to przepraszam.
Dokładam wszelkich starań, by każda pielgrzymka, czy rekolekcje były zorganizowane jak najlepiej i za każdym razem nabywam nowych doświadczeń.
Postaramy się, jako stowarzyszenie, i w tym roku przygotować pielgrzymkę jak najlepiej.
Program jest podany na stronie KSK "Razem w Drodze" i na wszystkich forach. Wszelkie nowe wiadomości organizacyjne też będą przekazywane na bieżąco. Postaramy się zorientować i powiadomić o ilości i rozmieszczeniu przyłączy 230V, a rozważania drogi krzyżowej może będzie czytał ktoś inny, a ja będę z Wami za Krzyżem. Niestety nie ma możliwości innego nagłośnienia tak wielkiej grupy. Msze św. są zarezerwowane dla nas i my im przewodniczymy, jednak na Jasnej Górze nie da się zarezerwować "wyłączności", chyba że jest to Msza św. poza Kaplicą Matki Bożej.
Jeszcze raz za wszelkie niedogodności przepraszam i zapraszam na Jasną Górę. |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2015-01-13, 20:26
|
|
|
frape napisał/a: |
p.s. od kwietnia zeszłego roku minęło już kilka miesięcy. Jeśli się nie podobało (każdy ma do tego prawo) piszę "na bieżąco". Cóż to był/jest za powód, że nagle po tylu miesiącach wypływa ten temat? |
Calineczka78, ja też mam pytanie:
Zarejestrowałaś/eś się na naszym forum 21.12.2014 roku, czyli 23 dni temu i oprócz powitania nie napisałaś/eś żadnego postu, aż do dziś.
Dziś czytam Twój post nt pielgrzymki, na której... nie było załogi Calineczka78 (chyba, że źle widzę?)
Zatem możesz to wyjaśnić, czy zarejestrowałaś/eś się na tym forum tylko po to, by zamieścić ten post?
Niestety dziś wielu ludzi chce zniszczyć to, co Boże i święte, także takie dzieło jakim jest nasza wspólna pielgrzymka do Jasnogórskiej Pani. KSK tylko koordynuje to spotkanie, ale pielgrzymkę tworzymy My Wszyscy i atmosferę na niej też. Żadna pojedyncza osoba, ani żadne stowarzyszenie tego nie zapewni przy kilkuset załogach
I za taką atmosferę modlitwy, jedności i życzliwości dziękowałem na zakończenie poprzednich pielgrzymek i o taką atmosferę proszę. Pozdrawiam
PS. Piszę ...aś/eś, gdyż dziś wiele osób podszywając się pod "wirtualne byty" ma "odwagę" niszczyć i atakować to, co Boże, czy związane z Kościołem. Także nasze stowarzyszenie jest atakowane przez niektóre osoby w rozmaity sposób. Zatem życzę prawdziwej odwagi także w dawaniu świadectwa wiary. |
www.cirrus-travel.pl
 |
Ostatnio zmieniony przez cirrustravel 2015-01-13, 20:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2015-01-13, 22:34
|
|
|
Moi Drodzy, zadałem sobie trochę trudu, by przejrzeć zdjęcia kolegi Hamaka z poświęcenia pojazdów, gdzie są uwidocznione wszystkie załogi http://razemwdrodze.com/?p=731 i...
1. Na żadnym zdjęciu nie ma zestawu jakim (wg opisu w profilu) jeździ Calineczka78, czyli: Adria Forma 460 1995r.+ Skoda Octavia 1,6.
2. Na II OPK nie było zarejestrowanej załogi Calineczka78, ani nikogo z Małopolski z przyczepą i załogą 2+2 http://razemwdrodze.com/?p=144
3. Na pielgrzymce nie udzielałem żadnego wywiadu dla TV czy radia, jedynie tuż przed Mszą św. w zakrystii dla Biura Prasowego Jasnej Góry.
4. We wszystkich mediach podczas pierwszej pielgrzymki i dla BPJG podkreślałem, że zapisy są na wszystkich polskich forach karawaningowych i klubach PZM.
5. Nigdy żaden z pielgrzymów i żadna z załóg nie została przeze mnie pominięta i wszystkim służyłem pomocą w Biurze Zlotu (stowarzyszeniem zajmowali się inni)
6. Nikt nikogo nie nagabywał do kupienia naklejki czy wstąpienia do KSK.
7. Nigdy nie mówiłem, że jestem organizatorem pielgrzymki.
Tak więc ktoś nie tylko niszczy NASZE wspólne dzieło, ale robi nas wszystkich w konia. Już mniej więcej wiemy, który to kolega z naszego forum (nie tylko z naszego), ale czekamy na potwierdzenie.
To przykre, co może zrobić zawiść i zazdrość, ale niestety są ludzie i są...
To nie pierwszy i pewnie nie ostatni jego atak na nasze stowarzyszenie i na to, co robimy.
Myślę, że Administracja Forum CT wyciągnie konsekwencje.
Pozdrawiam. |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|