Nocleg w okolicach Livorno |
Autor |
Wiadomość |
Aszuna
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Multivan
|
Wysłany: 2015-06-08, 11:40 Nocleg w okolicach Livorno
|
|
|
Witam serdecznie czy możecie polecić parking w okolicach Livorno na przenocowanie? Będę wdzięczna za pomoc |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2015-06-08, 13:24
|
|
|
Chodzi oczywiście o darmowy? Jest kilka miejsc, a nawet darmowy serwis można zrobić.
Piazza borrani zaraz przy samym morzu. Dosłownie ok. 30-40m. To jest dzielnica Banditella.
Kolejny w stronę południową ok. 500m i też niemal przy samym morzu.
Stanąć można też przy Coop, obok Liroy, ale uważajcie na cyganów. Jeśli nie ma innych kamperów, lepiej się zwinąć. Ci krążą i zaglądają do kampera. My mamy psa to nam nie wleźli. Niedługo napiszę o tym w relacji.
Aha i na tym pierwszym nie stawajcie obok Francuza, bo brudas wylewa ścieki na ulicę. Trochę się pluł, jak mu fotę walnąłem. Kazałem mu zadzwonić na policję, jak ma problem. Nie zadzwonił.
Serwis darmowy robicie na porcie. Są dwa wjazdy. Tym głównym mówicie, że kamper i na serwis - muszą wpuścić. Serwis z reguły syf. Zapchane na kota i wylewają do kratki. Nie zawsze ale zdarza się dostać odruchów wymiotnych. Fotek wstawiał nie będę.
Wszystko powyżej darmowe przez cały rok.
Jak jeszcze Was coś interesuje, to pytajcie. Możecie też prześledzić naszą relację. http://www.camperteam.pl/...p=509543#509543
banditella.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 43 raz(y) 122,13 KB |
francja elegancja.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 41 raz(y) 181,16 KB |
|
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
Aszuna
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-06-08, 14:09
|
|
|
Dzięki za pomoc - nie koniecznie darmowy, własnie pomyślałam żeby skoczyć do San Vincenzo do Albatrosa bo z dzieckiem jedziemy także, musimy dać upust energii córki a tak docelowo to na Korsykę śmigamy - dlatego Livorno mnie intersuje żeby blisko na prom było :-).
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Aszuna
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-06-08, 14:15
|
|
|
Dzięki za pomoc - niekoniecznie darmowy, własnie pomyślałam żeby skoczyć do San Vincenzo do Albatrosa bo z dzieckiem jedziemy także, musimy dać upust energii córki a tak docelowo to na Korsykę śmigamy - dlatego Livorno mnie intersuje żeby blisko na prom było :-).
Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-06-08, 15:22
|
|
|
Aaa to jak na prom, to olej ten parking z francuskim brudasem.
Spokojnie możecie na 1-2 dni stanąć w porcie. Tylko przejedźcie bramę, bo przed są płatne. Tam jest mnóstwo parkingów, a przy samym serwisie jest też spory i stoi tam zawsze trochę kamperów. A Niemcy jak to "najwyższa" kultura nawet rozkładają stoliki jakby byli na kempingu.
Czyli macie parking w porcie darmowy i bezpieczny.
W Livorno macie do zwiedzenia http://www.acquariodilivorno.it/ - idealne dla dzieci.
Z kempingami nie pomogę, bo my tylko na parkingach dla kamperów, ale bezpłatnych. We Włoszech jest ich setki. Większość bezpieczna. Przyjeżdżają i Niemcy i Holendrzy i inne narodowości i z dziećmi i bez. Czyli nie ma problemu. Jedynie Rzym, Neapol niebezpieczne.
acquario.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 39 raz(y) 168,6 KB |
|
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2015-06-08, 15:45
|
|
|
toscaner napisał/a: | Z kempingami nie pomogę, bo my tylko na parkingach dla kamperów, ale bezpłatnych. We Włoszech jest ich setki. Większość bezpieczna. Przyjeżdżają i Niemcy i Holendrzy i inne narodowości i z dziećmi i bez. Czyli nie ma problemu. Jedynie Rzym, Neapol niebezpieczne. |
Podepnę się bezczelnie do tematu
Gdzie szukać tych bezpłatnych parkingów? Zerkałem na http://www.promobil.de/ ale tam jakoś nie widzę jak szukać tych bezpłatnych... |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
toscaner

|
Wysłany: 2015-06-08, 15:54
|
|
|
To są Włochy i z tym jest różnie. Moja M. ma po prostu do tego chyba dar i jak jedziemy gdzieś, to prześledzi, poczyta w necie, albo pójdzie na miejscu na spacer z psem i dopyta u jakiegoś policjanta czy gdzieś. Czasem jakiegoś dziadka. Ja naprawdę już niedługo wrzucę w mojej relacji co tam uzbieraliśmy, więc będzie chyba jedna z bogatszych baz. |
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
dulare
weteran

Twój sprzęt: LMC Liberty A 723G
Pomógł: 14 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 94/83 Skąd: Zielonki k. Krakowa
|
Wysłany: 2015-06-08, 15:56
|
|
|
Super, czekam z niecierpliwością (pewnie nie tyko ja). |
_________________ "Nie należy wierzyć wszystkiemu co się przeczyta w internecie" - Maria Skłodowska-Curie
Konwerter współrzędnych geograficznych i GPS |
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2015-06-08, 21:00
|
|
|
Aszuna, w Livorno w porcie jest kamperpark.Możesz tam zrobić również obsługę kamperka. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
Aszuna
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-06-09, 08:27
|
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc, musimy przemyśleć temat. niestety teraz kamperka nie mamy. Kupiliśmy Multivana ale łóżko zrobimy, stolik jest tv też takę dajemy radę :-) Jedziemy docelowo na camp na Korsyce - Marina d’Erba Rossa / Ghisonaccia. Może faktycznie jak mówicie staniemyw porcie i tam się prześpimy. Rozumiem, że jak przejadę bramki w porcie to można normalnie wyjeżdżać? |
|
|
|
 |
kamilaczek87
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-06-11, 10:57
|
|
|
też bardzo interesują mnie bezpłatne parkingi, co prawda campera nie mamy tylko t4 ale planujemy zjechać jakiś kawałek włoch i mamy nadzieję, że uda się na dziko nocować. Jeśli ktoś ma doświadczenie w tym temacie bardzo proszę o pomoc! |
|
|
|
 |
toscaner

|
|
|
|
 |
rubicon
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Iveco Daily 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2015 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-05-25, 17:58
|
|
|
Być może przyda się i taka sugestia. Livorno raczej bez uroku, w odróżnieniu od sąsiedniej Pizy. W Pizie oprócz wartych zwiedzania atrakcji wszystkim znanych z przewodników, darmowe miejsce na tylnym parkingu nowego hipermarketu Carrefour. Nie na głównym, dla osobowych, ale lekko z boku, od zachodniego wjazdu. Zatoczki szersze, krzaczki dają sporo prywatności a ochrona marketu daje pewność braku przykrych niespodzianek. Otwarte o 6 rano do 23 wiec można przy okazji zakupy zrobić. Adres Via F. Pontecorvo, 3,56010 San Giuliano Terme ale parkujemy przy Via Ippolito Pindemonte, zachodni wjazd. Zerknijcie na satelitarny na google maps |
|
|
|
|
 |
|