|
|
Mini kamper z Fiata Doblo |
Autor |
Wiadomość |
sotrab
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Doblo '04
|
Wysłany: 2015-07-01, 21:34
|
|
|
Mavv napisał/a: | Ciekawy pomysł
Akurat wczoraj mi wpadło takie oto ogłoszenie Może coś podpatrzysz
Doblo 2010 |
full profeska... Może kiedyś dojdę do takiej.
Składany stolik z fotelami już mam :-) Stelaż zrobiłem na równo z położonymi oparciami, podłoże pod materac między siedzeniami uzupełniam wyjmowaną kratką grodziową. Jest ok, ale chyba na przyszły rok zrobię drugi stelaż, wyższy tak, aby rozkładał się na całą powierzchnię pod materac. Dzięki temu łatwiej będzie coś wyjąć spod niego i łóżko będzie poziome (choć teraz nie jest źle). Na chwilę obecną stelaż jest wyjmowany, ale nie mam potrzeby jego wyjęcia na razie.
Materac kupiłem składany 195x120x8cm, kolor i grubość trafiłem idealnie Zatem łoże gotowe. Organizer miał przyjść dawno temu, ale ciągle czekam, co do rolet nadal się zastanawiam, a moskitiera na rzep to dziadostwo, którego nie da się zastosować. Jestem na etapie szukania lepszego rozwiązania tj. inny rzep albo paski magnetyczne.
Faktycznie obawiam się skraplania wody dlatego montuję moskitierę tak, by w nocy móc zostawić uchylone okno. Pewnie przydałaby się też owiewka/daszek do tego okna uchylnego na wypadek deszczu w nocy. Będą testy.
Przepraszam za jakość zdjęć, tymczasowo nie mogę wykonać lepszych.
Schowek01.jpg Stelaż pod łóżko |
 |
Plik ściągnięto 54 raz(y) 88,25 KB |
IMAG0193.jpg Materac |
 |
Plik ściągnięto 41 raz(y) 103,83 KB |
|
|
|
|
 |
oko21
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Doblo 1.3 Multijet
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2015 Piwa: 2/2 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2015-07-01, 21:44
|
|
|
No ładnie Ja robię skrzynię z płyty OSB, bo żona nie pozwoliła mi rozebrać szafy To jest fajne w Doblo, że mimo zabudowy zostaje miejsce na bagaże i szpeje kempingowe. |
|
|
|
 |
sotrab
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-07-02, 20:49
|
|
|
Zgadzam sie. Wybierając kombivana kierowałem się m.in. gabarytami. Kangoo/berlingo/partner z tych lat (2002 - 2005) są po prostu mniejsze. Combo to powiększona corsa (odstraszyły mnie 7miolatki z parchami rdzy), mercedes Vaneo jest niczego sobie, ale konstrukcja kanapkowa podnosi koszty serwisu.
A szafa rozleciała się dawno temu tylko czekała na lepsze czasy;) |
|
|
|
 |
oko21
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-07-02, 21:05
|
|
|
Z tą szafą to żartowałem. Z tego co widzę na zdjęciach masz chyba "Malibu", prawda? |
|
|
|
 |
sotrab
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-07-02, 21:52
|
|
|
Tak, malibu. |
|
|
|
 |
oko21
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2015-08-18, 19:20
|
|
|
sotrab, co tam słychać w temacie? |
|
|
|
 |
sotrab
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-08-22, 14:49
|
|
|
Ano niewiele niestety, przetestowałem materac w PL i HU, łącznie chyba 7nocy (tylko:( ). Jest ok. mam dobry rzep do montażu moskitiery, paski przyciemniające na szybę przednią i boczne, zrobiłem pasywną lodówkę pod wymiar za pomysłem Kodera, ale jeszcze muszę ją okleić estetyczną okleiną, która już czeka. Tylko nie mam samochodu od ponad miesiąca, bo musiałem oddać do naprawy cieknące uszczelniacze zaworowe. Facet który sie tego podjął chyba coś spierniczył po drodze, bo uszczelniacze wymienione, a auto gaśnie i tak się teraz razem z elektrykiem bawią w naprawę, a mi kończy się cierpliwość. Także w tym sezonie już raczej nie pobuszuję Doblaczem.
Jak odzyskam auto to wezmę się za dalsze przeróbki i odezwę na forum. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|