|
|
|
Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej? |
| Autor |
Wiadomość |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-06-29, 10:35
|
|
|
Przy E 75 Cserkesolo sa w odl. 40 km . Uwaga radary w miejscowościach Grzegorzaleksa trafili .
Nie jestem specjalistą od Term ,
Ale byłem zadowolony z kempingu
Dzieciaki tez będą zadowolone , bo baseny są OK . |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2015-06-29, 12:28
|
|
|
Niee.....no ludzie to wy chcecie jechac w szczycie sezonu turystycznego w Grecji i mażą wam się "dzikie plaże".Do głowy by mi nie przyszło wpaść na taki pomysł. Ścisk i komercha jak to napisał kolega będą wszech obecne i należy o dzikiej plaży w tym czasie zapomnieć tak szybko jak o przymrozkach w tym okresie w Grecji. Owszem da sie znaleść dziką plażę ,ale dojazd do niej dla kampera jest wykluczony.Stromizna i szuter umożliwiają wjazd tylko pojazdom 4X4 i to o określonej masie. Na Chalkidiki na pierwszym palcu znaleźliśmy piękną dziką plażę ,ale jak pisałem wjazd do niej tylko w jedną strone bez powrotu tak był stromy.Tam gdzie sie da normalnie dojechać jak nie ma turystów,to są obozowiska cyganów różnej maści i narodowości,lub plaże tłumnie odwiedzane przez samych Greków.I śmiecących potwornie .Sterty butelek,po napojach,papierów i innego dziadostwa. Jak zobaczycie to przyznacie mi rację. Wszystko o tej porze można znaleść po za dziką plażą,ciszą ,spokojem i prywatnością.Za tym należy jechać jak już pisałem we Wrześniu,Październiku,po wakacjach |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Mork
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato III 2008 r. 2.3 Chausson
|
Wysłany: 2015-06-29, 13:23 Dzikie plaże...
|
|
|
Witam,
ja nie mam innej opcji bo dzieciaki do szkoły normalnie śmigają, więc dla mnie niestety tylko ten czas wchodzi w grę, ale też nie nastawiam się na dzikie, puste plaże, to znaczy nie spodziewam się. Mam nadzieję jednak że w związku z problemami będzie troszkę luźniej.
Pozdrawiam,
Adam |
|
|
|
 |
krzysmoc
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: FFB EUROPA 650 PEUGEOT J5
Nazwa załogi: krzysmoce
|
Wysłany: 2015-06-29, 15:36
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | Niee.....no ludzie to wy chcecie jechać w szczycie sezonu turystycznego w Grecji i mażą wam się "dzikie plaże".Do głowy by mi nie przyszło wpaść na taki pomysł. ....................................Za tym należy jechać jak już pisałem we Wrześniu,Październiku,po wakacjach |
Tomek nie zgodzę się z Tobą. Nawet w szczycie sezonu można znaleźć w Grecji spokojne miejsca (nie mówię o pustych "dzikich" plażach) czyli takie gdzie ilość ludzi jest do ogarnięcia a poziom komercji jest do zniesienia. Niestety Olimpic Beach takim miejscem nie jest i raczej zniechęca do wyjazdów do Grecji (ale to oczywiście kwestia osobniczych standardów i oczekiwań a jeśli moje są zbyt wysokie to sorki - nic nie poradzę). |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2015-06-29, 22:04
|
|
|
| Ale tam jest piasek,i można jak człowiek wejść do wody,a nie na czworakach z bijącymi kamolcami po kostkach. Jak już wszędzie ludzi tłum to niech chociaż będzie przyjemnie leżeć na piasku . |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Ryszard O.
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Transit Ferber Reisemobile Stromboli
|
Wysłany: 2015-07-03, 14:18
|
|
|
| Witaj bryzby, mu ruszamy w kierunku Lefkady w poniedziałek 6 lipca. Lecimy przez Czechy, Słowację, Wegry (postój na termach), Chorwacja (kilka nocy), Czarnogóra (Kotor, Ulcinj), Albania (Szkodra, Ksamil) - Lefkada. Noclegi w ciekawych miejscach. Mamy 20 dni. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bryzby
stary wyga
Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca 2,8 JTD
Nazwa załogi: bryzby
|
Wysłany: 2015-07-03, 20:19
|
|
|
| Ryszard O. napisał/a: | | , mu ruszamy w kierunku Lefkady w poniedziałek 6 lipca. |
Nam jak pisałem zależy na Bułgarii i Rumunii a następnie Grecja, wyruszamy 8 lipca. |
_________________ Brygida i Zbyszek |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2015-07-12, 13:44 Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?
|
|
|
| Mork napisał/a: |
podjęliśmy decyzję, że lecimy kamperkiem do Grecji. Wyjazd pewnie od początku lipca i w sumie doszliśmy do wniosku, że może jakaś ekipa również jedzie w tym kierunku, może w kupie by było raźniej. |
Będę brutalny - nie byłoby raźniej "Kupą" można jechać z rodziną, jeżeli trzeba, albo z bardzo wypróbowanymi przyjaciółmi. Jazda z obcymi osobami jest bez sensu. To że ktoś inny ma kampera nie znaczy że poza tym Cokolwiek was łączy. Jedziesz na wakacje, co cię obchodzą potrzeby i upodobania kulinarne, cielesne, życiowe i inne jakichś obcych ludzi ? To nie wczasy z fwp w Kołobrzegu |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
galileo
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Burstner Fiat Ducato
Nazwa załogi: rodzinnka1
|
Wysłany: 2015-07-12, 21:42
|
|
|
Witam w dniu 17.07 jedziemy w kierunku Dubrownika chętnie się podczepimy pod jakąś karawanę
Fiat Ducato Burstner 2,8 jtd szybkość przelotowa 110-130 wyjazd z Gdyni |
|
|
|
 |
krzysmoc
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2015-07-12, 22:46 Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?
|
|
|
[quote="Bajaga"] | Mork napisał/a: |
Będę brutalny - nie byłoby raźniej "Kupą" można jechać z rodziną, jeżeli trzeba, albo z bardzo wypróbowanymi przyjaciółmi. Jazda z obcymi osobami jest bez sensu. To że ktoś inny ma kampera nie znaczy że poza tym Cokolwiek was łączy. Jedziesz na wakacje, co cię obchodzą potrzeby i upodobania kulinarne, cielesne, życiowe i inne jakichś obcych ludzi ? To nie wczasy z fwp w Kołobrzegu |
Nie masz racji kupą jest raźniej. Im większa "kupa" tym lepiej. Po pierwsze zawsze znajdziesz chętnych żeby posiedzieć i napić się wina, zawsze ktoś pójdzie nad morze itd natomiast jak nie masz ochoty to się wyłączasz na czas pewien z obiegu i tyle. Jazda kupą nie oznacza niewolnictwa tylko zapowiedź fajnej zabawy. Moje zdanie poparte jest sporym doświadczeniem (najlepiej wspominam wyjazd na 8 aut).
PS Dodatkowym plusem jest: w kupie siła. Kolega oddalił się na chwilę i aborygen wjechał mu w tyłek gdy on zahamował przed skrzyżowaniem a policja z jakiegoś dziwnego powodu nie rozumiała co się do nich mówi i zmierzała do ukarania go mandatem. Gdy pojawiliśmy się w liczbie kilkunastu osób i rozmawiając w kilku językach łącznie z łamanym aborygeńskim sprawa ułożyła się w jedyny zgodny z prawdą sposób. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 199/112 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2015-07-13, 11:17 Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?
|
|
|
[quote="krzysmoc"][quote="Bajaga"] | Mork napisał/a: | | Jazda kupą nie oznacza niewolnictwa tylko zapowiedź fajnej zabawy. Moje zdanie poparte jest sporym doświadczeniem (najlepiej wspominam wyjazd 8aut |
Co do zabawy to powinna być przednia ile uczestników tyle pomysłów
Co do jazdy no to według mnie juz mniej zabawnie chyba ze każdy dojeżdża do umówionego punktu sam.
Jazda tak dużą grupą z omijaniem kempingów to juz duże wyzwanie logistyczne bo nie wszyscy mają takie same oczekiwania chyba,ze grupa spotkała się na paru wyjazdach w kolo komina wczesniej
Najlepsza opcja to wyjazd w 2-3 kampery max.
Jazda paroma samochodami do wyznaczonego punktu a paroma kamerami to nie to samo |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2015-07-13, 12:12 Re: Grecja lipiec 2015 - kupą raźniej?
|
|
|
[quote="Bim"][quote="krzysmoc"] | Bajaga napisał/a: | | Mork napisał/a: | | Jazda kupą nie oznacza niewolnictwa tylko zapowiedź fajnej zabawy. Moje zdanie poparte jest sporym doświadczeniem (najlepiej wspominam wyjazd 8aut |
Co do zabawy to powinna być przednia ile uczestników tyle pomysłów
Co do jazdy no to według mnie juz mniej zabawnie chyba ze każdy dojeżdża do umówionego punktu sam.
Jazda tak dużą grupą z omijaniem kempingów to juz duże wyzwanie logistyczne bo nie wszyscy mają takie same oczekiwania chyba,ze grupa spotkała się na paru wyjazdach w kolo komina wczesniej
Najlepsza opcja to wyjazd w 2-3 kampery max.
Jazda paroma samochodami do wyznaczonego punktu a paroma kamerami to nie to samo |
Kupą raźniej i zabawniej ale jest jeden warunek: trzeba eliminować tzw Biorców. Biorca to "Cwaniak" jak go poczęstujesz paroma kieliszkami, przyjdzie nad ranem zawinie flaszkę ze stolika i paliwo spuści. Coś się należy, to samemu Biorcy należy się wszystko to co przygotowane dla wszystkich, wyrzuci bo sam nie zeżre, ale do kampera zawinie - znacie takich ?. |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
krzysmoc
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2015-07-13, 12:28
|
|
|
| Patologia jest wszędzie ale w takim przypadku trzeba być asertywnym - WON!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-07-13, 14:04
|
|
|
Kupą lepiej na wiejskiej zabawie, to pewne
Generalnie kupą lepiej, jak towarzystwo "tronkowe', to pozwala wytłumaczyć dlaczego chlamy codziennie.... : bo to Rysiek, bo to Czesiek, Bronek , i w ogóle trzeba. , bo nie wypada(vide- zloty i spotkania )
Taką kupę uwielbia pewna część podróżników
Kupą bezpieczniej, też prawda
Kupą bardziej męcząco, też fakt., i to może komuś się podobać, czują sie mocniejsi (to tzw żołnierze)
Pomimo powyższych pewnych zalet..... nie lubię kupy.
Gdy potrzebowałem, ją zrobić...... zawsze znajdzie się możliwość przy pewnym wysiłku stworzenia kupy na bierząco.
Kupę można zrobić wszędzie.
Powiem więcej : Stara kupa utrudnia powstanie nowej kupy.
A ta mogła by być milsza? ładniejsza itp.
" Nie każdy kto cię z kupy wyciągnie, jest twoim przyjacielem" np. jak lis dla wróbelka.
Dlatego znoszę kupę krótko, i tylko w celu ustalonym dla pewnego zadania.
Wypoczynek nie jest tym zadaniem, natomiast może to być element wypoczynku.
Po trzech dniach kupa staje się dla mnie właśnie kupą |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 351/396 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2015-07-13, 14:20
|
|
|
| Pierwszy raz zgadzam się z Bronkiem.Barbara |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|