|
|
|
Krokodylki/ITD a kampery powyżej 3,5t ? |
| Autor |
Wiadomość |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2015-08-30, 08:50
|
|
|
| EwaMarek napisał/a: | | Mam viatola i jak nie zapomną go włączyć to nie powinienem mieć problemu. |
Zdjęcie i decyzja administracyjna przyjdzie do domu.
|
|
|
|
 |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2015-08-30, 18:45
|
|
|
Nie wiem czy oni panują nad tym systemem. Od kilku lat zmieniał viatole jak oszalały. W kamperze raz, osobówki 3 razy.
Niby działa ale nie otwiera bramek na autostradzie. W zestawieniu opłat na www nic nie ma ...
Na orlenie zawsze gadka ,że wszystko ok ale wymieniają na kolejny itd
nigdy nie dostałem pisma, że przejechałem bez zapłaty.
W zeszłym roku ciągnąłem kemping i zapomniałem włączyć pudełko. Przypomniało mi się na 5-6 bramownicy i żadnego pisma.
\Jak coś mi źle naliczyło albo podwójnie opłaciłem to po mailach i udokumentowaniu zajścia kasę oddali.
Wydaje mi się, że wystarczy mieć pudełko za szybą. Czy poszła opłata czy nie to nie ma kto sprawdzić ... |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
Wysłany: 2015-08-31, 11:04
|
|
|
| Andrzejek10 napisał/a: | | JJJB napisał/a: | | Zostałem zatrzymany do kontroli w W-wie z jakiegoś błahego powodu i udało mi się przekonać policjanta aby było to pouczenie ,ostrzeżenie. Za trzy dni miałem wezwanie na komendę i proszono mnie o wyjaśnienie sytuacji / powód i czy ukarano mnie mandatem i czy odstąpiono od tego/. Na powód wezwania odpowiedziano mi że są to rutynowe działania wewnetrzno- kontrolne. Czyli są obserwowani na służbie i nie znają dnia ani godziny. |
To wkręcili Ciebie nie ma czegoś takiego jak wezwano mnie " rutynowe działania wewnetrzno- kontrolne" musi być podana przyczyna( z kpk lub kk) wezwania a nie takie bo sprawdzali policjantów, mogłeś to olać. Wiesz chcieli się wykazać i "udupić" porządnych policjantów którzy pomimo takich nakazów od przełożonych o karaniu wszystkich za błahostki dali upomnienie. |
Widzę że lepiej wiesz co miałem na wezwaniu. |
_________________ Yan
Mam swój mały świat hen za morzem smutków, za górami marzeń tam.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11537 |
|
|
|
 |
Andrzejek10
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2,8JTD
|
Wysłany: 2015-09-01, 07:37
|
|
|
| JJJB napisał/a: | | Andrzejek10 napisał/a: | | JJJB napisał/a: | | Zostałem zatrzymany do kontroli w W-wie z jakiegoś błahego powodu i udało mi się przekonać policjanta aby było to pouczenie ,ostrzeżenie. Za trzy dni miałem wezwanie na komendę i proszono mnie o wyjaśnienie sytuacji / powód i czy ukarano mnie mandatem i czy odstąpiono od tego/. Na powód wezwania odpowiedziano mi że są to rutynowe działania wewnetrzno- kontrolne. Czyli są obserwowani na służbie i nie znają dnia ani godziny. |
To wkręcili Ciebie nie ma czegoś takiego jak wezwano mnie " rutynowe działania wewnetrzno- kontrolne" musi być podana przyczyna( z kpk lub kk) wezwania a nie takie bo sprawdzali policjantów, mogłeś to olać. Wiesz chcieli się wykazać i "udupić" porządnych policjantów którzy pomimo takich nakazów od przełożonych o karaniu wszystkich za błahostki dali upomnienie. |
Widzę że lepiej wiesz co miałem na wezwaniu. |
Biorąc Twoją wypowiedź " Na powód wezwania odpowiedziano mi że są to rutynowe działania wewnetrzno- kontrolne" odpowiedziałem, że to nie jest powód na który musiałeś się wstawić i jeżeli miał byś to wpisane to mogłeś wcale się nie wstawiać na komendzie. Drugi raz napisz że miałeś podaną inną podstawę prawną na wezwaniu, a jeżeli miałeś ww.podstawę to mogłeś postąpić jak napisałem powyżej.
A piszę tak bo jestem z tym obyty. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|