|
|
|
Ile kosztuje kamperowanie - prawdy i mity |
| Autor |
Wiadomość |
Edward
zaawansowany

Twój sprzęt: C-line SUPERIOR z gwiazdką
Nazwa załogi: EDIR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Gru 2009 Piwa: 24/7 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: 2015-12-11, 18:58
|
|
|
| Ile kosztuje kamperowanie? Nie wiem ,ale wiem że jak policzymy ile kosztuje ser i masło to nigdy nie jedlibysmy pierogów. |
_________________ Najważniejsza jest dla mnie przyszłość, bo to tam zamierzam spędzić resztę mojego życia... |
|
|
|
 |
janus
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
|
Wysłany: 2015-12-11, 20:01
|
|
|
Zbooj |
_________________ Pozdrawiamy:
Dorota i Janusz
www.pozadomem.y0.pl
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy! |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2015-12-12, 09:34
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | darek 61 napisał/a: | | ,ale któryś z nas tak żyje. |
Dakota. |
Nie bardzo. |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2015-12-12, 09:46
|
|
|
Wywiad pod publiczkę tzw. kamperowiec stoi na campingu w Ożarowie |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2015-12-12, 10:38
|
|
|
| moskit napisał/a: |
Wywiad pod publiczkę tzw. kamperowiec stoi na campingu w Ożarowie |
Nawet nie wiem czy pod publiczkę ale ogólnie dosyć bez sensu. Facet nie jest kamperowcem tylko mieszka w kamperze to jak dla mnie Duża różnica. A do tego posiada dwoje dzieci, zakładam, że małoletnich...
Kamper jest po to by poznawać coś nowego nawijając kilometry na koła a nie żeby w nim spać na parkingu na warszawskim Bródnie zajmując się obserwowaniem wzrostu własnej brody.. Ale, co tam kto lubi... |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 144/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2015-12-12, 10:48
|
|
|
| Bajaga napisał/a: | | Kamper jest po to by poznawać coś nowego nawijając kilometry na koła a nie żeby w nim spać na parkingu na warszawskim Bródnie zajmując się obserwowaniem wzrostu własnej brody.. Ale, co tam kto lubi... |
Kamper to jest po to, po co go ktoś kupił. To, że ten gość robi inaczej wcale nie oznacza, że teraz całe CT powinno się po nim przejechać. Tym bardziej, że on się na to forum nie pchał -tylko Pawcio go wstawił. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 246/618 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2015-12-12, 17:29
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Tym bardziej, że on się na to forum nie pchał -tylko Pawcio go wstawił. |
Nieprawda
Ostatnia wizyta: 2015-11-28, 16:06 (Minut: 0)
Wizyt: 520 Łączny czas wizyt Godzin: 483,5
[0% z całości / 0,15 postów dziennie]
Ostatni post 2015-09-02, 17:07
Znajdź wszystkie posty Witek zbooY
Twój sprzęt: cytryna c25d '88r wcześniej peżo
Kontakt: 889 522 744
Nazwa załogi: zbóje
Oświadczenie: tak
Piwa: otrzymane: 2, postawione: 19
Strona WWW: http://kamperwmiescie.blogspot.com
Zainteresowania: samowystarczalność, szwendanie, dary natury, przyroda, luz, spontan, tanie życie, minimalizm, widoczki, wrażenia, żywioły, tematyczne rejsy żeglarskie
Data urodzenia: 15 Mar 1976 |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2015-12-12, 17:37
|
|
|
Każdy ma prawo do życia jak sobie chce. W te wakacje spotkałem małżeństwo z Niemiec, którzy sprzedali dom i od trzech lat w drodze i kamperze. Nawet dużego kwiatka na podłodze w kabinie wożą. Można – można. Choć takie życie to nie moje klimaty. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2015-12-12, 17:45
|
|
|
Jeśli chodzi o koszty kaperowania, to znaczna liczba moich znajomych bez kampera, jest przekonana, że wystarczy tylko lać paliwo, a może niektórzy nawet paliwa nie wliczają. Taka to tanizna.
Jeśli chodzi o ceny kampera to też krążą w cenie marnej osobówki – raczej nie wyprowadzam ich z błędu. Powodem będzie odbieranie mojej osoby jako niebywałego krezusa – a po co? Kamperowanie to pasja i to nie taka tania jak by się niektórym wydawało. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
jarek73
weteran
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2014 Piwa: 72/95 Skąd: torun
|
Wysłany: 2015-12-12, 17:52
|
|
|
Jego życie, jego wybór nic nam do tego, jeśli z jego zarobkami i poczuciem wolności zapewnia swoim dzieciom to co im się należy to wszystko ok.
a tak naprawdę w dupie miałbym taką wolnosc że chciałbym gdzieś pojechać, coś zwiedzić a nie mogę bo nie mam za co , a nie mam bo mi się zarobić nie chcę. |
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 208/165 Skąd: Gliwice w przelocie

|
Wysłany: 2015-12-12, 18:01
|
|
|
| jarek73 napisał/a: | Jego życie, jego wybór nic nam do tego, jeśli z jego zarobkami i poczuciem wolności zapewnia swoim dzieciom to co im się należy to wszystko ok.
a tak naprawdę w dupie miałbym taką wolnosc że chciałbym gdzieś pojechać, coś zwiedzić a nie mogę bo nie mam za co , a nie mam bo mi się zarobić nie chcę. |
Mylisz się........on zarabia tyle ile ......potrzebuje.........i na tym tez polega jego wolność |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
jarek73
weteran
|
Wysłany: 2015-12-12, 18:17
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: | | jarek73 napisał/a: | Jego życie, jego wybór nic nam do tego, jeśli z jego zarobkami i poczuciem wolności zapewnia swoim dzieciom to co im się należy to wszystko ok.
Mylisz się........on zarabia tyle ile ......potrzebuje.........i na tym tez polega jego wolność |
Ok. ale w artykule jest napisane że paliwo strasznie drogie i jest to jakaś przeszkoda w czymś tam , więc na to coś nie ma, a by chciał, więc wolność za droga, więc wolności nie ma .
Może to być całkiem fajny i godny poznania gość, ale często jakość dziennikarskich artykułów jest tak żenująca , że można sobie zupełnie fałszywy pogląd na daną sprawę wyrobic. |
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ |
|
|
|
 |
koder
Kombatant (statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 10 Lis 2010 Piwa: 188/87 Skąd: Będzin
|
Wysłany: 2015-12-12, 18:19
|
|
|
Czas to pieniądz. Choć pewnie bliższe prawdy będzie stwierdzenie, że pieniądz to czas.
Pieniądze dostajesz za wykorzystanie swojego czasu, swojego życia. I te pieniądze wydajesz na pozyskanie czasu kogoś innego. Wymieniasz pięć minut swojego życia na czas, który browarnikowi (i całej infrastrukturze) zajmie wytworzenie browara, którym się potem delektujesz. W retrospektywie przeliczenie zarobków i wydatków na swój własny wydawany czas wydaje się krokiem o tyle oczywistym co równocześnie zaskakującym.
Bo jak na razie czas jest jedynym osobiście nieodnawialnym zasobem, jaki mamy.
To, w jaki sposób ktoś spędza swoje życie to wyłącznie jego sprawa. Jednego cieszą podróże, drugiego rozmowy. Ja to rozumiem. To jego czas, jego pieniądz, niech wydaje go w sposób, który mu najwięcej szczęścia przynosi. |
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
jarek73
weteran
|
Wysłany: 2015-12-12, 18:27
|
|
|
| koder napisał/a: | Czas to pieniądz. Choć pewnie bliższe prawdy będzie stwierdzenie, że pieniądz to czas.
Pieniądze dostajesz za wykorzystanie swojego czasu, swojego życia. I te pieniądze wydajesz na pozyskanie czasu kogoś innego. Wymieniasz pięć minut swojego życia na czas, który browarnikowi (i całej infrastrukturze) zajmie wytworzenie browara, którym się potem delektujesz. W retrospektywie przeliczenie zarobków i wydatków na swój własny wydawany czas wydaje się krokiem o tyle oczywistym co równocześnie zaskakującym.
Bo jak na razie czas jest jedynym osobiście nieodnawialnym zasobem, jaki mamy.
To, w jaki sposób ktoś spędza swoje życie to wyłącznie jego sprawa. Jednego cieszą podróże, drugiego rozmowy. Ja to rozumiem. To jego czas, jego pieniądz, niech wydaje go w sposób, który mu najwięcej szczęścia przynosi. |
Koder o tym czasie ze jest zasobem nieodnawialnym to pięknie napisałeś |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|