|
|
Wesoły autobus 2 |
Autor |
Wiadomość |
Karas
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato 3.0 Blaszak L3H2
|
Wysłany: 2015-12-21, 18:09 Wesoły autobus 2
|
|
|
Poprzedni projekt jest "ukończony", zostało oddać do tapicera łóżka do obicia, po 1 roku zmieniałem koncepcję i przed kolejnym stwierdziłem, ze wpierw przetestuję na wakacjach i dopiero oddam do tapicera...
Także "stary" kamper niedługo będzie do sprzedania
Jestem z tych co to leżeć nie potrafią i niedawno trafiła mi w ręce cepka
jest to FENDT 465 OPAL TG, rocznik 2014.
Tym razem postanowiłem iść w dawcę, bo wiem, że po poprzedniej budowie, każda najmniejsza pierdoła kosztowała majątek.
Teraz przyszedł czas na auto, ogólnie myślałem o Ducato w zabudowie Lambox, jednak używek brak, a nowy trochę przydrogi ;/
Za to można spotkać takie auta i to głównie Renault, czy ktoś doświadczenie z tymi autami? U nas zawsze były Ducato i podobne...
http://otomoto.pl/oferta/...m-ID6yeqeZ.html |
_________________ Moja budowa... http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19441 |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-12-21, 18:24
|
|
|
...to strasznie ciężkie auta , producenci zaniżają masę własna a ładowność mini mini ... po zabudowie i przy 4 osobach przeciążenie gwarantowane ... waga przed kupnem i kalkulacja bajerów to podstawa |
|
|
|
 |
Karas
zaawansowany
|
Wysłany: 2015-12-21, 18:36
|
|
|
No właśnie, realna waga? Ktoś zna? W blaszaku z 3 aku, 3 solarami, wyposażeniem kamperowym auta, częścią wody i paliwa mieściłem się poniżej 3ton, ostatnie ważenie już ze wszystkim. Tak naprawdę to oprócz Austrii, to waga jest 2 planowa
... w sumie inaczej. nie licząc świetlikowych dachów to już chyba zabudowa jak typowy kamper, czy z jakiegoś względu ciężka?
Ideałem byłaby dla mnie niska zabudowa (nie wchodzą w gre paletowce, z paką na wysokości 1m), ale z możliwością wymiany na inną "kipę", coby resztę roku auto nie stało bezczynnie. Przy zakupie wchodzi wrzucenie auta do spółki. |
_________________ Moja budowa... http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=19441 |
|
|
|
|
 |
Karas
zaawansowany
|
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2015-12-22, 17:32
|
|
|
wpisz DURISOTTI , fajne i ciężkie , kol. pisał na forum że 2600 pusty czy jakoś tak, ale durisotti ładniejsze |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
westa76
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Vw T2 Westfalia, Fiat Ducato L3H3
Nazwa załogi: Miziaki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Cze 2011 Piwa: 5/17 Skąd: Żuławy
|
Wysłany: 2015-12-22, 17:33
|
|
|
ten ostatni to pięciotonówka z założonym singlem na tylnej osi i odciążona do dmc 3500kg, za wiele tam nie zabudujesz.
Pozdrawiam
Mariusz |
|
|
|
 |
Karas
zaawansowany
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|