|
|
|
Mapa drogowa Europy |
| Autor |
Wiadomość |
Mirekl61
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote
Nazwa załogi: 3M
Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Gru 2014 Piwa: 53/38 Skąd: Podlaskie
|
|
|
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/68 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-04-03, 16:30
|
|
|
Też korzystam z takiego krążka.
Jest do kupienia np tutaj:
https://www.garmin24.pl/p...10-10646-01/197 |
_________________ "Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat przy każdej okazji" - św. Tomasz z Akwinu |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2015-04-03, 16:47
|
|
|
A co myślicie żeby kupić do Ducato pokrywkę od schowka np taką
http://allegro.pl/notatni...5107650311.html
wymontować oryginalną i normalnie wkrętami brutalnie przykręcić GPSa?
Nie trzeba przysysać do szyby i ściągać GPS do żaluzji. Chwyt pewniejszy i nie zasłania tak szyby co w Szwajcarii grozi mandatem.
Dobry pomysł?
Tylko jak się nazywa ta część? Na aukcji notatnik, ale ja mam sam plastik bez notatnika. Jak to szukać? |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2015-04-03, 17:47
|
|
|
kupiłem bazę (są na taśmę 3m lub wkręty) i normalny uchwyt dedykowany do nawigacji .
Tu akurat stary Blow, ale teraz będzie inna? Tablet?
Normalnie do lusterka. Zasilanie z lamplki przez adapter na 5v o ile tak ma być zasilana.
U mnie jeszcze jest odbiornik radiowy kamery. Sterowany pilotem a nie biegiem wstecznym. Tak by podejrzeć rowery itp.
Dolny ekran obsługuje kamerę martwego prawego pola (widoczna przy prawym okienku bocznym) i wsteczną, i będzie zasuwę wody szarej podczas podjeżdżania nad kratkę
Zdjęcie historyczne. Teraz są zmiany
 |
|
|
|
 |
jarek73
weteran
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2014 Piwa: 72/94 Skąd: torun
|
Wysłany: 2015-04-03, 18:17
|
|
|
| Bronek to z prawej to kamera martwego pola? Jak to działa, nie wierzę, ja dzisiaj na razie tylko kawa więc jeszcze martwego pola nie mam |
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-04-03, 18:23
|
|
|
| jarek73 napisał/a: | | Bronek to z prawej to kamera martwego pola? Jak to działa, nie wierzę, ja dzisiaj na razie tylko kawa więc jeszcze martwego pola nie mam |
Pisane było w innych wątkach..
Tirowcy skręcają ciągnik lekko w prawo, jak podjeżdżają do takiego skośnego skrzyżowania lub przejazdu..
Krótko.... brak okna tylnych drzwi jak w osobówce.
Zasłoń sobie w samochdzie, to zobaczysz o co chodzi .
Popatrz też, na kierowców dostawczaków, jak kładą sie na kierownicę zerkając w prawo.
No chyba, że masz pilota., który się nie maluje, nie czyta, nie śpi.... I mu ufasz. |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2015-04-05, 06:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
jarek73
weteran
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2014 Piwa: 72/94 Skąd: torun
|
Wysłany: 2015-04-03, 18:50
|
|
|
| Bronek nie denerwuj się na mnie ja dostawczym bez tego prawego okna cało młodość zmarnowalem, a tak poważnie jest to jakiś pomysł bardziej to przydatne niż np. Kamera na kartce. A jeszcze bardziej poważnie to gdyby nie Ty i tacy jak Ty to te forum jak wiele innych by gaslo więc jak ktoś pisze tylko merytorycznie to nudno a jak nudno to się nie klika i forum doluje. |
_________________ DOBA MA 1440 MINUT I ŻADNA NIE WYKORZYSTANA NIE PRZECHODZI NA NASTĘPNY DZIEŃ |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-04-03, 19:04
|
|
|
A dla mnie kamper to pierwszy dostawczak.
I głupio się czuję jak nie widzę co mi z prawej wyskoczy.
Lokomotywa, czy tylko drezyna lub TIR
Siedzę rozwalony w fotelu ( gów... ym fotelu) , ekskluzywnego ponoć pojazdu, ale na bazie taniej furgonetki.
I prawo skos nie widzę, to albo "lisim ogonem" okienko se wyrżnąć, lub kamerkę wstawić. Póki co kamerka. |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2015-04-05, 08:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2015-04-03, 19:11
|
|
|
Nabije posta, bo może to jest taka cyrkulacja. A po milionowym poście , to licznik się przekręci wyzeruje i znów stanę młodym, będę początkującym .
Ta kamerka mało brakowało by spowodowała kłopoty na granicy z Serbią. Budka była z prawej
Jak celnik zobaczył, że mu w gały patrzy obiektyw, to gęsto musiałem się tłumaczyć.
Prawie jak Tobie |
| Ostatnio zmieniony przez Bronek 2015-04-05, 08:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2015-04-03, 19:19
|
|
|
| Bronek napisał/a: | No chyba, że masz pilota., który się nie maluje, nie czyta, nie śpi.... I mu ufasz. | proszę nie obrażać mojej koleżanki, lepszego pilota to Ty już nie znajdziesz |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 67/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
Wysłany: 2015-04-05, 04:55
|
|
|
tom-cio, swietny pomysl z tym kinkietem Mam taki w domu, to popatrze, jak by to mozna zaadoptowac
Rawic, po srodku, bo na miejscu paszaera siedzi nawigator, ktory tez musi miec dostep do nawi
Mirekl61, w zestawie z nawi mialem taki samoprzylepny krazek, ale nie chce niczego przyklejac. Wole zdjac i schowac nawi, zeby nie bylo sladu.
Pobuszuje jeszcze po stronie garmina, moze cos mi wpadnie w oko |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
Rawic
Kombatant

Twój sprzęt: Hymer Tramp CL 698
Nazwa załogi: Ewa,Karolina,Zbyszek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Wrz 2010 Piwa: 53/3 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 2015-04-05, 08:08
|
|
|
| Mavv napisał/a: | Rawic, po srodku, bo na miejscu paszaera siedzi nawigator, ktory tez musi miec dostep do nawi | jak jest dwóch nawigatorów to może być tak jak w tym dowcipie" w prawo, w lewo i w drzewo " |
_________________ Stacja Kontroli Pojazdów przyjazna pojazdom specjalnym z przeznaczeniem kempingowym. |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2015-04-05, 10:52
|
|
|
Rawic, dziś to można se mapę wydrapać na jajach. |
_________________ Andrzej
 |
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/42 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2015-04-05, 12:16
|
|
|
[quote="Johny_Walker"]A co myślicie żeby kupić do Ducato pokrywkę od schowka np taką
http://allegro.pl/notatni...5107650311.html
Przy łóżku opuszczanym to bardzo trzeba uważać bo spód łóżka jest parę cm nad deską i już jedną nawigację straciłem bo została w uchwycie zaś łóżko dociążone zgniotło monitor. Teraz dorobiłem blaszkę do kieszeni nad radiem i zamontowałem uchwyt n stałe , nawigacja dostępna jest też dla pilota lub pilotki |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 67/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
Wysłany: 2016-03-08, 15:27
|
|
|
Dzisiejszy zakup:
DOść dokładne mapy Wilekiej Brytanii i Francji. Za namową tu na forum będę sukcesywnie dokupywał mapy poszczególnych krajów, które będziemy zwiedzać |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|