Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-04-28, 08:38 Oceńmy razem firmowe sprzęty :)
Na forum jest już kilkunastu budowniczych kamperowych , wielu ma doświadczenia i obserwacje własne . Przedstawiam Wam filmik reklamowy kilku modeli blaszaków z wyspy . Auta ładne, nowe , pachnące czyli idealne pomijając zapewne cenę ale nie o niej chciałbym w temacie pogadać .
Każdy lub prawie każdy z pokazanych modeli ma jakieś bzdurne rozwiązania jakby zostały zmontowane przez kogoś kto lubi rysować projekty ale z praktyką nie ma nic wspólnego i o takie momenty w filmiku mi chodzi ... proszę wypunktujcie podając czas filmiku wszelakie ZONKi i błędy .
Nie chodzi mi o nabijanie się ale o nasze , wewnętrzne podniesienie wiedzy na temat jak z blaszaka zrobić fajnego kampera , fajnego a nie tylko ładnego .
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2016-04-28, 10:45
Uzupełnię tylko pierwszy post . Oglądając reklamówkę,odniosłem wrażenie,że twórcy filmu specjalnie pokazują błędy a na bank ich nie chowają .
Pierwszym przykładem jest stop klatka z pierwszego postu , ustawiona jako wizytówka filmu... popatrzcie na uszkodzoną tapicerkę pod lewym obróconym fotelem , błąd przy tapicerowaniu ale został , jest ... tak ma być i koniec .
toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-04-28, 10:56
Świstak napisał/a:
2:30 - nic złego, wręcz odwrotnie: pomysł z zasłanianym brodzikiem - genialny!
Też tak uważam i poszedłem nawet dalej, bo takie cuś mam na brodziku.
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2016-04-28, 11:17
BIORCA napisał/a:
Uzupełnię tylko pierwszy post . Oglądając reklamówkę,odniosłem wrażenie,że twórcy filmu specjalnie pokazują błędy a na bank ich nie chowają .
Pierwszym przykładem jest stop klatka z pierwszego postu , ustawiona jako wizytówka filmu... popatrzcie na uszkodzoną tapicerkę pod lewym obróconym fotelem , błąd przy tapicerowaniu ale został , jest ... tak ma być i koniec .
Adam, Ty piszesz o nowych, a ja dodam coś o budowanych przez tutejszych budowniczych. Psycha mi mi siadała jak na to patrzyłem. Sklejki klejone szarą taśmą, na to klej w sprayu i kładą wykładzinę dywanową i już jest campervan.
Bo o szafkach robionych z desek z palet to już nie będę nic pisał.
Albo fajne są obracane fotele w tych popularnych tu kamperach na Bongo. Trzeba wyjść na zewnątrz, żeby przedni fotel obrócić.
Tu nie chodzi o nabijanie się nawet, tylko o to, że my po prostu nie zrozumiemy wyspiarskiego gustu, a tandeta musi być, bo oni inaczej nie potrafią no i niechcący ma to cel. Domy buduje się na max 2 lata, później ma się rozpadać, bo dzięki temu jest praca dla następnych.
Wysłany: 2016-04-28, 17:39
toscaner napisał/a:
Tu nie chodzi o nabijanie się nawet, tylko o to, że my po prostu nie zrozumiemy wyspiarskiego gustu, a tandeta musi być, bo oni inaczej nie potrafią no i niechcący ma to cel.
sądzisz ,że ADRIA montuje kampery dla wyspiarzy specjalnie w debilnej wersji ???
Lodówka otwierana w ten sposób nie jest fajnym rozwiązaniem , czy drzwiczki otwarte w druga stronę sa aż takim extrasem? W tym modelu by porzadne w lodówce pogrzebać trzeba wyjść na zewnątrz i otworzyć tylne drzwi patatajnia
lod.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 87,2 KB
Wysłany: 2016-04-28, 18:13
BIORCA napisał/a:
sądzisz ,że ADRIA montuje kampery dla wyspiarzy specjalnie w debilnej wersji ???
Wygląda na to, że tak jest.
To co dla nas debilne dla niech nie i odwrotnie.
Ten rynek jest specyficzny. Pierwszy przykład z brzegu: umywalki z dwoma dziurami, bo montuje się dwa krany, okna otwierane na zewnątrz, bo jak można mieć w domu okna otwierane do wewnątrz. Tego żaden Angol nie zrozumie.
Motoryzacja? No proszę bardzo, pierwszy przykład z brzegu: na ten rynek montują im kierownice na miejscu pasażera.
A kampery? Mnie rozpie... ta wersalka na wprost odsuwanych drzwi. No ale takich tu dużo i normalne, że siedzi się bokiem.
Wysłany: 2016-04-28, 21:51
tak mi się zdaje ,że przed otwarciem tylnych drzwi trzeba pamiętać o odpięciu klipów w osłonce profili metalowych między okienkami... chyba już zapominano o tym i szmatka jest ponaciągana a do tego krzywo przyczepiona .
Twój sprzęt: JUMPER BLACK 205PS, VW T5 4Motion Seikel
Nazwa załogi: Darek&Anita&Maja Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Wrz 2014 Piwa: 113/163 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2016-04-30, 10:49
BIORCA napisał/a:
tak mi się zdaje ,że przed otwarciem tylnych drzwi trzeba pamiętać o odpięciu klipów w osłonce profili metalowych między okienkami... chyba już zapominano o tym i szmatka jest ponaciągana a do tego krzywo przyczepiona .
kurcze ta szmatka na klipach w sumie nie jest taka głupia
Ja z tyłu będę miał łóżko przy samych tylnych drzwiach i nawet jak wytapiceruje oboje drzwi to zostaje mi ta szpara pomiędzy drzwiami i uszczelkę widać. latem to nie problem ale w chłodniejsze dni może tam pizgać ciut. Chyba że jest jakieś ciekawsze rozwiązanie do tapicerowania drzwi tylnych dojadę w następnym tygodniu i będę myślał, ta tą chwilę clipo-szmatka mi się podoba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum