|
UWAGA Lazurowe Pole Namiotowe & Kemping Chłapowo NIE POL |
| Autor |
Wiadomość |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-08-27, 07:35
|
|
|
| Nie wiem co z tą markizą chodzi. Czy jak zajmujesz parcelę to markiza i tak nie wystaje poza to za co płacisz ? Jaka jest ich filozofia? |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 222/169 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2016-08-27, 07:47
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Nie wiem co z tą markizą chodzi. Czy jak zajmujesz parcelę to markiza i tak nie wystaje poza to za co płacisz ? Jaka jest ich filozofia? |
Bo zasłaniasz rosnąca trawę |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 349/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-08-27, 07:54
|
|
|
| MILUŚ napisał/a: | | zbyszekwoj napisał/a: | | Nie wiem co z tą markizą chodzi. Czy jak zajmujesz parcelę to markiza i tak nie wystaje poza to za co płacisz ? Jaka jest ich filozofia? |
Bo zasłaniasz rosnąca trawę |
A nie prawda , bo chcą zarobić więcej kasy. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-08-27, 08:57
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | bo chcą zarobić więcej kasy. |
chcieć to mogą ... najgorsze w tym to,że trafiają na łosi co płacą za to ...to jest tragiczne .
Powiem szczerze , sekundy bym nie stał tam gdzie za markizę sobie życzą dodatkową opłatę , nie można dawać się tak bezgranicznie łoić po kieszeni ... |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 157/150 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2016-08-27, 09:08
|
|
|
Niestety, sami tworzymy złą koniunkturę. Gdybyśmy ostentacyjnie rezygnowali z takiego miejsca natychmiast po usłyszeniu od właściciela o takim procederze to sądzę, że z czasem poszedłby po rozum do głowy. Jestem przekonany, że gdy właściciel tego smutnego miejsca czytał ten temat to refleksja wcześniej czy później przyjdzie.
Zostało jeszcze kilka dni wakacji - korzystajmy z markiz - tych w kamperach i tych żywych. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
| |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 349/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2016-08-27, 09:41
|
|
|
Zadzwoniłem z ciekawości na kemping Horyzont i usłyszałem że u nich opłaty za markizy nie ma. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 67/71 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2016-08-27, 09:55
|
|
|
| prof-os napisał/a: | | Zostało jeszcze kilka dni wakacji - korzystajmy z markiz - tych w kamperach i tych żywych. |
z tych żywych to chyba po wakacjach również |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2016-08-27, 10:42
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Nie wiem co z tą markizą chodzi. Czy jak zajmujesz parcelę to markiza i tak nie wystaje poza to za co płacisz ? Jaka jest ich filozofia? |
Zbyszek, pytanie się powiela.
| Socale napisał/a: | | Jakie uzasadnienie ma opłata za markizę rozwiniętą gdy kamper stoi na parceli? |
Nikt nie raczy się z tego wytłumaczyć, więc sprawę w swoje ręce muszą wziąć userzy kempingu. Strajk na kampie byłby sławny albo publiczny wyśmiech na większą skalę byłby chłostą!!!
Kretyństwa trzeba piętnować.
| Andrzej 73 napisał/a: | ...
bo chcą zarobić więcej kasy. |
Bo są jełopy którzy za to płacą.
Monopol miejsca, a że kretyni ustalają kretyński cennik - nie ważne. W PL można z siebie robić idiotę bo tu większość taka a szacunek do samego siebie... po co? Z tego złotówek nie będzie. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Cooder
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: CI Elliot 40, Toyota Land Cruiser HJ-61
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Maj 2011 Postawił 2 piw(a) Skąd: z lasu pod Warszawą
|
Wysłany: 2016-08-27, 10:49 Re: UWAGA Lazurowe Pole Namiotowe & Kemping Chłapowo NIE
|
|
|
| Kemping Lazurowe napisał/a: |
Pana opinia na temat naszego kempingu jest negatywna, ale niczego innego nie spodziewaliśmy się od Pana gdyż od samego początku nic ale to absolutnie nic Pana nie zadawalało. |
Cudowne zdanie! :-)
Klient ma być zadowolony sam z siebie, jeśli jest niezadowolony, to już jego wina i w razie czego można go postraszyć KK. Dziękuję za wypowiedź, będę omijał szerokim łukiem :-) |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-08-27, 12:58
|
|
|
Dobrze że ominąłem ten kemping i stanąłem w Karwi na ośrodku. Wyszło taniej i łatwiejsze dojście do plazy. |
|
|
|
 |
tomek_lodz
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethletts Fiat Ducato 2,5 TD INTERGA
|
Wysłany: 2016-08-27, 13:07
|
|
|
W kwestii cennika
Jest to sprawa właściciela jak go redaguje. Jeżeli jest to widoczne i jasne nie widzę problemu
Może być wersja jak na owym kampingu
1)camper 25 zł + markiza 5zł plus prąd 10 +osoba np 25 zł
może być prosty cennik
parcela 150 zł
albo "marketingowo" camper 60 zł + 25 zł osoba ( prąd GRATIS)
Jest to sprawa sprzedawcy i kupującego usługę tego bym się nie czepiał
Reszta tzn sanitariaty, "cisza" nocna ścisk i serwis to jest to przed czym należy ostrzegać
Nie raz spotkałem się np w Hiszpanii z tym że w cenniku restauracji jest informacja że do cen trzeba doliczyć VAT i serwis, też normalną sprawą jest że z jednym lokalu zjemy "za dychę" z drugiego za podobne danie wyskoczymy bez "patyka" gorzej jak w którejś będzie to stare i śmierdzące ( i cena nie ma tu nic do rzeczy!)
Reasumując nie czepiał bym się cennika a właśnie serwisu. A już straszenie kk to zapewne trochę strzał w kolano jeżeli chodzi o klientelę z naszego forum
Ale znów
To on prowadzi ten biznes a ponieważ zapewne ten rok był dla niego tłusty uważa że z tego powodu nie schudnie
Ja dziękuję za ostrzeżenie
A właścicielowi campingu za zabranie głosu na naszym forum i ....rozwianie wątpliwości |
_________________ Nigdzie się nie spieszę łóżko oraz lodówkę z zimnym piwem wiozę ze sobą |
|
|
|
 |
BOGI
doświadczony pisarz BOGI
Twój sprzęt: Weinsberg 601MQH (dawniej JOINT E33)
|
Wysłany: 2016-08-28, 08:47
|
|
|
Witam wszystkich.
Ot tak wpadłem na forum, ku ciekawości zakończonej ostatnio "przygody" z zepsuciem stacyjki w aucie. Jeszcze raz wszystkim pomocnym w temacie dziękuję. A i moje informacje uzyskane przy okazji może coś komuś się przydadzą.
Ale tutaj aż mną wstrząsnęło, kiedy przeczytałem ten wątek i Chłapowie (bo informacje o biwakowaniu w fajnych miejscach zawsze są cenne). Tak się złożyło, że byłem tam i bardzo mile wspominam pobyt. Stałem na campingu "Horyzont" i nazwałem to miejsce TELEWIZOR. Bo wieczorem oświetlone statki pływały na linii horyzontu w obie strony mijając się. Piękny widok, no i ta skarpa, a w dole wąska plaża. pewnie wrócę tam we wrześniu. Ale moje ożywienie dotyczy wypowiedzi właściciela campingu sąsiedniego Lazurowe, odnośnie skrytykowania przez jednego z gości cytuję: Powinien zdawać Pan sobie sprawę z konsekwencji prawnych tego rodzaju wpisów. (212 kk) Jednakże ten wątek pozostawimy bez komentarza i zajmiemy się nim w osobnej korespondencji z Panem", koniec cytatu. Co za chamstwo gościa, wskazujące na mafijne oglądanie świata, bo tylko paragrafami posługują się policjanci i przestępcy, gdyż są to ich narzędzia pracy. Gość straszy i grozi osobną korespondencją w sprawie ze swoim gościem, którego powinien hołubić, bo dzięki takim żyje dostatnio, gdyby tak nie było nie prowadziłby przecież tego interesu. Teraz widzę, że miałem przeczucie nie stawać na zatłoczonym polu Lazurowe, ale obok gdzie moim zdaniem było czyściej i milej. A co do tematu markizy i przechodzenia przez parcelę, to niech ten butny gostek, mieniący się właścicielem campingu Lazurowe pojedzie na camping w Unieściu (czy Łebie) i nauczy się czegoś w temacie obsługi turystycznej i za co można brać się kasę. Tam są parcele o różnych wielkościach, wygrodzone żywopłotem, z różną ceną. Ale pewnie nikomu nie przyszło by tam do główki aby pobierać dodatkową kasę za to, że na tym placu ktoś stawia obok przyczepy czy kampera namiot, stolik z krzesełkami, grill, czy rozwija markizę. Niemożliwym jest tam także łażenie po takim wygrodzonym żywopłotkiem terenie. Na innych dużych campingach, gdzie jest open space, bez wydzielania miejsc postojowych, ludziska mają rozwinięte markizy i często ogrodzony "swoje miejsce" parawanem. Jedyne ograniczenie, to nie przeszkadzać sąsiadowi. I dlatego jeżdżę w miejsca przyjemne a nie do takich butnych ćwoków jak właściciel Lazurowe. Tyle jest pięknych zakątków w Polsce i sympatycznych ludzi, że szerokim łukiem należy unikać takich buców, którzy mogą popsuć nam urlop swoim zachowaniem, lub brakiem panowania nad prowadzonym interesem (bo jak inaczej odebrać wyjaśnienie, że jest głośno po 22-giej, bo "to normalne", niech zajrzy koleś, jak taki obeznany z paragrafami KKK, ile grozi za zakłócanie ciszy nocnej...). Tyle w temacie, trochę się odreagowałem. Unikajmy miejsc nam nieprzychylnych i dlatego wymieniajmy nasze spostrzeżenia.
Życzę wszystkim spotykanie wyłącznie ludzi sympatycznych i nam przychylnych, bo nawet w brzydkim miejscu można mile przebywać, jeśli jest tam sympatyczna atmosfera, zaś atmosferę w domu robi gospodarz przecie... |
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2016-08-28, 21:14
|
|
|
Też chciałbym to wiedzieć. Np. na kempingu 180 w Stegnie stajesz i tak najczęściej na betonowych placykach w środku lasu. Czy markizę rozstawisz, czy nie, nie ma to żadnego znaczenia. I tak zajmujesz ten sam utwardzony plac. To nic innego jak dodatkowa forma wydrenowania kieszeni. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 109/101 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2021-07-11, 15:25
|
|
|
Odgrzewam temat.
Żona zarezerwowała miejsce w Lazurowym i po przeczytaniu Waszych wpisów zapaliła się czerwona lampka. Wpisy są sprzed pięciu lat. Może coś zmieniło się na lepsze? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
Rowerek
weteran

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SUN-TRAVELLER 658 LG
Nazwa załogi: Marek i MałgoŻata
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Cze 2012 Piwa: 28/4 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2021-07-13, 14:44
|