|
Samochod wyprawowy 4x4 |
| Autor |
Wiadomość |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2016-11-03, 00:08
|
|
|
| grzegorz_wol napisał/a: | Oki wobec tego bedzie mi bardzo miło gdybyś pozwolił zaprosić się na szaszłyki w barze Bieszczadzkim Telefon mój widać daj mi znać tak z 20 minut przed. |
mój 603 744450 |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
rubicon
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Iveco Daily 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2015 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-11-03, 01:03
|
|
|
Namiary na dobre jedzenie w dzisiejszych czasach to skarb . Nawet tak daleko od domu. Zapamiętam
Jeżeli nie wyrobisz się Norbert z zebraniem łódeczki z wody przez najbliższe półtora tygodnia, to pomogę w tym zbożnym dziele . Będziemy jak obiecałem |
|
|
|
 |
bert
weteran

|
Wysłany: 2016-11-03, 02:11
|
|
|
| rubicon napisał/a: | Namiary na dobre jedzenie w dzisiejszych czasach to skarb . Nawet tak daleko od domu. Zapamiętam
Jeżeli nie wyrobisz się Norbert z zebraniem łódeczki z wody przez najbliższe półtora tygodnia, to pomogę w tym zbożnym dziele . Będziemy jak obiecałem |
Jeżeli o Bar Bieszczadzki idzie, to niestety ostatnimi czasy zszedł na kaczki, mimo to (moja osobista) tradycja nakazuje w czasie tego przejazdu przez Piłę skorzystać. Nb w pobliżu Piły są jeszcze b.dobre pierogi (a przynajmniej były, dawno nie zaglądałem) w Słynnym Bar Konar
co do łódki, dzisiaj mijałem się z padającym śniegiem. Może nie, że zaraz zaspy ale padał. Muszę się zmobilizować, ale jak na razie wieje a jak wieje to huśta, a jak huśta to niewygodnie kłaść maszt (ciężki jest)
Ciężkie jest życie, jak człowiek ma za dużo różnych hobby |
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
rubicon
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Iveco Daily 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2015 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-11-03, 07:22
|
|
|
Znam te rozterki. Od miesiąca zbieram się do zamknięcia i zabezpieczenia altanki na Gorze Sw. Anny , gdzie proponowałem Ci nocleg etapowy w rumuńskiej eskapadzie. I nadal czeka, tak jak sprzątanie Iveco przed sezonem zimowym, bo zawsze... pogoda nie sprzyja . Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam . Oby natura wybaczyła i zimowe wiatry nie zniszczyły chałupki, zanim się uda . |
|
|
|
 |
jelo71
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Duży, ciężki i kochany
|
Wysłany: 2016-11-03, 15:10
|
|
|
Panowie,
widzę że gustujecie w samochodach "lekkich".
A jak zapatrujecie się na przeloty bezdrożami Rumunii, Ukrainy samochodem 10 tonowym?
z technicznego punktu widzenia, rodzaju dróg i ich nośności. |
|
|
|
 |
bert
weteran

|
Wysłany: 2016-11-03, 20:10
|
|
|
| jelo71 napisał/a: | Panowie,
widzę że gustujecie w samochodach "lekkich".
A jak zapatrujecie się na przeloty bezdrożami Rumunii, Ukrainy samochodem 10 tonowym?
z technicznego punktu widzenia, rodzaju dróg i ich nośności. |
w górach (Rumunia) to tylko po wywozówkach pojedziesz, czyli w zasadzie donikąd. Reszta dróg, dróżek to bardziej kozie ścieżki niż coś co przyjmie i przepuści ciężarówkę.
Unimog, Iveco, Laplander itp to ostatnie z możliwych do eksploracji "rozmiarów", chyba, że zadowala Ciebie dojazd tam gdzie wszyscy wszystkim dojeżdżają, choć znów; Transalpinę czy Transfogaraską mimo, że asfaltówki i szerokie możesz od razu skreślić, tam ciężarówki nie mają prawa wjazdu.
Ciężarówka ma swój sens na wyjazdy do Rosji i w okoliczne do niej kraje, tam wszędzie trakty w tym i tzw "traktornyje" są dostosowane do poruszania się dużymi pojazdami |
 |
|
|
|
 |
Darek Elwood
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2016-11-04, 00:14
|
|
|
| Na Ukrainie pod te Twoje 10T bezdroży skolko ugodno. Życia nie starczy, by objechać połowę. |
_________________ Świat jest do dupy, ale życie jest cudem. |
|
|
|
 |
jelo71
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Duży, ciężki i kochany
|
Wysłany: 2016-11-04, 10:56
|
|
|
Tak, jestem świadomy ograniczeń,
a o ilu jeszcze nie mam pojęcia, he, he
4x4 nie określa przeznaczenia kampera
jest dodatkiem który rozszerza horyzonty jego możliwości
i to jest piękne w tym sporcie. |
|
|
|
 |
Darek Elwood
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2016-11-05, 19:43
|
|
|
| Tak to jest, jak się staję niewolnikiem 4x4. |
_________________ Świat jest do dupy, ale życie jest cudem. |
|
|
|
 |
sator
zaawansowany

|
Wysłany: 2016-11-07, 10:27
|
|
|
| grzegorz_wol napisał/a: | | Powiem tak jak nie zrobie prawie pełnowymiarowego wc z prysznicem, kuchni to moja żona wyśle mnie z tym pomysłem na drzewo. |
np. https://www.youtube.com/watch?v=bxAW8NmVFL8 |
_________________ "Świat jest wielką księgą. Kto nie podróżuje, czyta tylko jedną jej stronę."
św. Augustyn
 |
|
|
|
 |
tomco23
początkujący forumowicz
|
|
|
|
 |
piotrul
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ducato-Adria(była) Iveco 4x4 w budowie
|
Wysłany: 2016-12-04, 08:11
|
|
|
| Samochód po wiertni. Stan musi być schyłkowy. |
|
|
|
 |
tomco23
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-12-05, 01:40
|
|
|
Znam te Many na wylot.Jesli tego typu nie zostal rozbity i totalnie skasowany jest wart zainteresowania.Ostatni prawdziwy Man . Prosta kabina taka sama jak w LT ,tylko Man ma kabine podnoszona a LT-ek przykrecona na sztywno ,a wiec o niebo lepsza. elektryka trywialna .wszystko proste w naprawie . Rama twarda ,bardzo dobre hamulce w pelni pnumatyczne (choc starsze wesje mialy gorsze pneumatyczno-hydrauliczne).Silnik oszczedny mocny bez turbiny(mialem wersje 150 konna 6,7 l). TRudno te auto zarznac. Lepszy o cale niebo od starow 66,266i wszelkich przerobek z kabinami nowych manow.Te auta byly naprawde niezniszczalne.
man z zabudowa z ify
https://www.youtube.com/w...yz5B0yH&index=9 |
| |
|
|
|
 |
tooFATtoDRIVE
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-02, 19:50
|
|
|
DarekAvesta,
Odwiedzasz jeszcze to forum? Mam kilka pytan nt zabudowy czesci mieszkalnej. Sprawdz prosze swoja skrzynke odbiorcza. |
|
|
|
 |
casper
trochę już popisał
|
Wysłany: 2017-07-27, 12:29
|
|
|
Ostatnio jeżdżąc uświadomiłem sobie jak duże znaczenie ma posiadanie wyciągarki. Czasami trochę się przecholuje a później trudno wyjechać. Ale z wykorzystaniem architektury i elementów otoczenie w zasadzie nie ma że się nie da przejechać
Tutaj przykład wyciągarki - tyle tylko, że jest to elektryczny sprzęt. |
| |
|
|
|
 |
|
|