Sprężyny wzmocnione do Fiata Ducato '08 |
Autor |
Wiadomość |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2013-09-23, 20:37
|
|
|
Przecież to się kupy nie trzyma...
Intrak napisał/a: | Oczywiście przyznajemy rację użytkownikowi że jakość tamtej partii sprężyn jakie u nas kupił była niezadowalająca, partia tych wyrobów została wycofana ze sprzedaży. |
jednocześnie pisze:
Intrak napisał/a: | Proszę nie czekać, tylko niezwłocznie zgłaszać reklamacje na wadliwe elementy dostarczone lub zamontowane w INTRAK-u. |
Skoro producent/ dystrybutor sam przyznaje, że wypuścił (nieważne czy świadomie, czy nie) bubla, mało tego.. wycofał je ze sprzedaży, to nie powinien się dziwić, że pojawiają się reklamacje. Nawet po dłuższym czasie.
Szanujący się producenci, kiedy wadliwy towar zagraża bezpieczeństwu przeprowadzają kampanię wycofując wadliwy towar nawet jeśli został zainstalowany, a w przypadku, kiedy nie tworzy zagrożenia reklamacje uznają bezszmerowo. Aż tyle i tylko tyle. |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2013-09-23, 20:46
|
|
|
i to nie tylko przez 24 miesiące a muszą wymienić wszystkie sztuki sprzedane ...... przynajmniej tek jest w ASO ..... tak zwane akcje nawrotowe, serwisowe itp..... np VW przyznał się do wadliwych pompowtryskiwaczy denso piezoelektrycznych i wymieniają, koła 2-masowe, silniki 1.0 itd itd......
Myślę że nie powinno być problemu ze zwrotem sprężyn nawet po ponad roku ich użytkowania |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2013-09-23, 21:17
|
|
|
martini44 napisał/a: | np VW przyznał się do wadliwych pompowtryskiwaczy denso piezoelektrycznych i wymieniają, koła 2-masowe, silniki 1.0 itd itd...... |
Trzeba mieć tzw. "klasę", żeby się przyznać do błędu |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2013-09-23, 21:53
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | Trzeba mieć tzw. "klasę", żeby się przyznać do błędu |
przyznać się przyznali..
tylko ''klasy'' zabrakło |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
AGAiPIOTR
stary wyga

Twój sprzęt: ford transit 2,5D 1994r zabudowa elnagh
Nazwa załogi: aga i piotr
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2009 Piwa: 32/109 Skąd: Granica
|
Wysłany: 2013-09-24, 08:41
|
|
|
nie bronię intraka miał wadliwy towar, jak sam przyznał, to nie podlega dyskusji, jednak czas reklamacji jest tu b ważny...
jak sami wiecie na elementy zawieszenia gwarancja rzadko jest dawana na 2 lata nawet w ASO, a w tym przypadku była na 12 m (tak jest u nich na stronie), rozumiem że wytrzymały...
po drugie, jeśli klient nie wziął imiennej faktury tylko zwykły paragon to jak mieli go zawiadomić , że towar jest wadliwy i należy wymienić....
po trzecie jeśli był wadliwy to dlaczego mechanik je założył... może po to żeby je zdjąć i założyć następne.. podwójna robota - podwójna kasa
wydaje mi się, że jedyną rzecz jaką mógłby zaproponować intrak to zniżkę lub rabat, przy następnym zamówieniu i to wszystko |
_________________ pozdrowienia
Agnieszka i Piotrek |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

|
Wysłany: 2013-09-24, 23:24
|
|
|
AGAiPIOTR napisał/a: | po trzecie jeśli był wadliwy to dlaczego mechanik je założył... może po to żeby je zdjąć i założyć następne.. podwójna robota - podwójna kasa |
Tak tą wadę było widać "gołym okiem" |
 |
|
|
|
 |
AGAiPIOTR
stary wyga

Twój sprzęt: ford transit 2,5D 1994r zabudowa elnagh
Nazwa załogi: aga i piotr
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2009 Piwa: 32/109 Skąd: Granica
|
Wysłany: 2013-09-25, 09:20
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | AGAiPIOTR napisał/a: | po trzecie jeśli był wadliwy to dlaczego mechanik je założył... może po to żeby je zdjąć i założyć następne.. podwójna robota - podwójna kasa |
Tak tą wadę było widać "gołym okiem" |
no właśnie było widać...
wcześniej było napisane, że były pokryte rdzą i wyglądały jak robione u kowala...
potem... wsiadasz... jedziesz i ... nie ma różnicy nadal miękko... to od razu dzwonisz do sprzedawcy, że coś nie tak, potem demontujesz i oddajesz na gwarancji
to chyba tak powinno wyglądać
prawda?
właściwie Kum powinien wrzucić to do działu "ostrzegam", ze wszystkimi szczegółami, gdzie i intrak mógłby się wypowiedzieć i bronić, a nie tu gdzie zaśmiecamy temat
no rozpisałem się to spadam popracować
Gino przenieś to gdzieś żeby nie zaśmiecać |
_________________ pozdrowienia
Agnieszka i Piotrek |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-09-25, 11:03
|
|
|
nie ma na CT takiego działu jak "ostrzegam przed sobą " |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

|
Wysłany: 2013-09-25, 23:00
|
|
|
AGAiPIOTR napisał/a: | potem... wsiadasz... jedziesz i ... nie ma różnicy nadal miękko... to od razu dzwonisz do sprzedawcy, że coś nie tak, potem demontujesz i oddajesz na gwarancji
to chyba tak powinno wyglądać
prawda? |
Do kogo to piszesz? |
 |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2016-12-01, 21:04
|
|
|
skuter napisał/a: | Panowie, dostałem dzisiaj info o sprężynach firmy LESJÖFORS model 4026222 EXTRA HEAVY DUTY i 4026198 HEAVY DUTY
Wymiary:
LS4026222 – gr. Drutu 19 średnica 176 mm wysokość 350mm
LS4026198– gr. Drutu 18 średnica 175mm wysokość 358mm
Niestety nie ma żadnych informacji o nośności ale to już coś
Wie ktoś ile ma oryginał Fiata Ducato III po 2007 ??? |
Przymierzam się do wymiany sprężyn i mam taki sam dylemat jakie wybrać
http://allegro.pl/lesjofo...6125246976.html
http://allegro.pl/lesjofo...6125340616.html |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
sławek w.
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato III
Nazwa załogi: Sławek W
|
Wysłany: 2016-12-04, 23:11
|
|
|
eler1 napisał/a: | skuter napisał/a: | Panowie, dostałem dzisiaj info o sprężynach firmy LESJÖFORS model 4026222 EXTRA HEAVY DUTY i 4026198 HEAVY DUTY
Wymiary:
LS4026222 – gr. Drutu 19 średnica 176 mm wysokość 350mm
LS4026198– gr. Drutu 18 średnica 175mm wysokość 358mm
Niestety nie ma żadnych informacji o nośności ale to już coś
Wie ktoś ile ma oryginał Fiata Ducato III po 2007 ??? |
Przymierzam się do wymiany sprężyn i mam taki sam dylemat jakie wybrać
http://allegro.pl/lesjofo...6125246976.html
http://allegro.pl/lesjofo...6125340616.html |
Tu masz trochę dyskusji na ten temat, jaką prowadziłem z virkiem: http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=45
Ja kupiłem tu z końcówką 198: http://autowanda.pl/?page...&offset=0&sort=
przód podniósł się o 5,5 cm ale po skończeniu zabudowy czyli dołożeniu kilkuset kilogramów usiadł ok. 1 - 1,5 cm ale jest teraz bardzo dobrze, nie dobija na dziurach - fakt jest trochę twardszy ale prowadzi się bez zastrzeżeń. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Upgrade
początkujący forumowicz
Nazwa załogi: Ewa i Bolesław
|
Wysłany: 2016-12-10, 17:07
|
|
|
Czytam Waszą dyskusję, gdyż też chciałbym podnieść auto z przodu o parę cm. Mój Ducato III alkowa niestety siedzi max. nisko. Mam wrażenie, że nie mam z przodu sprężyn tylko gumowe odboje. Analizując Wasze spostrzeżenia poszedłem na całość. Nacisk na przednią oś zważony to 1800 kg, koła 16 cali, podwozie maxi, sprężyna 16 mm, odległość czoła opony od krawędzi błotnika 5 cm.
Wczoraj zamówiłem sprężyny Lesjofors z końcówką 222, 19 mm a dzisiaj w zaprzyjaźnionym warsztacie je zamontowano i ustawiono zbieżność. Auto podniosło się o 6 cm, nareszcie przy hamowaniu czuję pracę zawieszenia, które lekko przysiada. Zobaczę jak będzie po dłuższym czasie.
Nowa sprężyna 19 mm jest o ok. 2 cm wyższa niż stara 16 mm. Na razie jestem mega zadowolony, stojąc na równym podłożu już mi czajnik z kuchenki nie będzie się zsuwał. |
|
|
|
 |
Luksiak
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer Camp 524 CL
|
|
|
|
 |
antal
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hymer B 514sl
Nazwa załogi: Ania i Jacek
|
Wysłany: 2019-10-24, 10:50
|
|
|
Mam te sprężyny w moim Hymerze od 2 lat. Sprawują się dobrze. Komfort jazdy uległ znacznej poprawie.
Założyłem je z tego samego powodu co Ty, w El Campie w Krakowie.
Moje mają oznaczenie-spisuję z faktury- VB1700307001. Samochód z 2008 roku silnik 3.0 |
|
|
|
 |
piwowar
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-10-24, 10:58
|
|
|
Ja rok temu kupiłem u niego Goldschmitt M11 za 700 zł komplet przód podniósł się o 7-8 cm kamper przestał się bujać przód tył. Wymieniłem przy okazji przednie amortyzatory, na wzmacniane do wymiany tych sprężyn potrzebny mocny ściągacz zwykły nie da rady. |
|
|
|
 |
|