Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2016-12-21, 23:58
Jeśli ktoś lubi posłuchać muzyki filmowej, to polecam Ennio Morricone. Tutaj fragment jego muzyki do głośnego filmu "Misja" - nagranie z udziałem genialnego wiolonczelisty Yo-Yo Ma (w oryginale główny motyw gra obój).
Może to będzie dobry sposób na wyciszenie złych emocji zanim zasiądziemy przy wigilijnym stole.
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 321/19 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-12-26, 08:07
Tadeusz napisał/a:
Krzysiu, mam dwupłytowy album z utworami Ennio Morricone. Słucham zawsze gdy chcę się wyciszyć.
Ostatnio coraz częściej.
Tadeusz, to musisz koniecznie pożyczać go niektórym naszym kolegom, gdy zagalopują się w dyskusji.
w Belgii są organizowane koncerty z cyklu Night of the Proms, gdzie zaproszone gwiazdy muzyki rozrywkowej występują z orkiestrą symfoniczną w aranżacjach nadających nowe brzmienie.
Na pomysł zorganizowania cyklu „Night of the Proms” wpadli 30 lat temu dwaj belgijscy studenci Jan Vereecke i Jan Van Esbroeck. Zainspirowała ich atmosfera słynnych koncertów promenadowych organizowanych w Wielkiej Brytanii od końca XIX wieku. Ale układając program swojego show zdecydowali się zaryzykować. Dodali do klasycznego repertuaru popowe przeboje, by trafić do szerszej publiczności, zwłaszcza studentów. Pierwszy koncert odbył się 19 października 1985 roku w Antwerpii i okazał się wielkim sukcesem. Oglądało go 13,5 tysiąca widzów. Już wówczas w repertuarze znalazła się piosenka „Music” w wykonaniu Johna Milesa, która wkrótce stała się nieoficjalnym hymnem „Night of the Proms”. Dziś grana jest niemal podczas każdego koncertu.
w styczniu tego roku taki koncert odbył się w Polsce w Atlas Arenie gdzie muzykom (Zucchero, Lisa Stansfield, John Miles oraz Simple Minds) towarzyszyła orkiestra symfoniczna Il Novecento i Akademicki Chór Politechniki Łódzkiej.
oto próbka z 2009 roku wokalistka Sharon Den Adel zespołu heavy metal Within Temptation:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum