|
|
Pytanko o przekaźnik. |
Autor |
Wiadomość |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2016-10-15, 17:33
|
|
|
sweetek napisał/a: | No i nikt przez te wszystkie lata nie opisał do czego są te 4 przekażniki.... |
Fenianek: Mam też takie pytanko do peżotowców, w tym schowku są 4 miejsca na przekaźniki, u mnie zajęte są tylko 2, to źle? Mam jeszcze kilka problemów z elektryką...
Nie widziałem instalacji w kamperze więc trudno mi się wypowiedzieć do czego służą przekaźniki których nie ma w gniazdach dla nich przeznaczonych. Jeżeli chcecie wiedzieć do czego one służą to umówcie się ze mną na zlot na którym będę i wtedy wszystko Wam wyjaśnię. Być może producent części mieszkalnej kampera przewidział zamontowanie urządzeń ale nie do wszystkich opcji wyposażenia więc w uboższej zostały tylko miejsca na przekaźniki a wyposażenia oraz przekaźników które te wyposażenia obsługują po prostu nie zainstalował. Dlatego wszystko co masz w kamperze działa pomimo braku przekaźników. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
xwi15
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato I REIMO&HOBBY 450
Nazwa załogi: Nie jestem automatem
|
Wysłany: 2016-12-26, 17:11
|
|
|
sweetek napisał/a: | No i nikt przez te wszystkie lata nie opisał do czego są te 4 przekażniki...
U mnie jest taki problem, że 2 są wyjete (leżą w schowku) a wszystko niby działa... |
W silnikach benzynowych były tylko dwa przekaźniki od świateł długich i mijania. W "klekotach" są cztery dwa też od świateł a dwa dodatkowe od wentylatorów chłodnicy(lewego i prawego), na schemacie numery 813 i 814.
Nawiązując do twojego spostrzeżenia, raczej zainteresowałbym się ich ponownym założeniem bo możesz przegrzać silnik(no chyba, że ktoś je ominął i zastosował jakieś inne rozwiązanie). |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2016-12-27, 01:05
|
|
|
xwi15, na zdrowie za merytorykę i merytoryczność <piwo> |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|