Przesunięty przez: Pawcio 2017-01-15, 13:56 |
ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU |
Autor |
Wiadomość |
Edward
zaawansowany

Twój sprzęt: C-line SUPERIOR z gwiazdką
Nazwa załogi: EDIR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Gru 2009 Piwa: 24/7 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: 2017-01-14, 13:17 ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU
|
|
|
Jestem stałym bywalcem cudownych ośrodków termalnych na Wegrzech. I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne. Przecież takie miejscowości jak Bogacs, Berek, Hajduszoboszlo i wiele innych żyje w dużej mierze z naszych gości. Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum. |
_________________ Najważniejsza jest dla mnie przyszłość, bo to tam zamierzam spędzić resztę mojego życia... |
|
|
|
 |
Flag
weteran

Twój sprzęt: Transit jumbo
|
Wysłany: 2017-01-14, 13:23 Re: ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU
|
|
|
Edward napisał/a: | Jestem stałym bywalcem cudownych ośrodków termalnych na Wegrzech. I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne. Przecież takie miejscowości jak Bogacs, Berek, Hajduszoboszlo i wiele innych żyje w dużej mierze z naszych gości. Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum. |
coś chyba źle wykminileś to że jakis imbecyl z warszafki nasladuje innego imbecyla z budapesztu, to nie znaczy że węgrzy nam coś narzucają. Wrecz przeciwnie! To MY wybraliśmy legalnie i wiekszoscia imbecyla ktory wczesniej mowil ze zrobi nam drugie węgry. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
dukat
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: blaszano/laminatowy
|
Wysłany: 2017-01-14, 14:21 Re: ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU
|
|
|
Flag napisał/a: | Edward napisał/a: | Jestem stałym bywalcem cudownych ośrodków termalnych na Wegrzech. I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne. Przecież takie miejscowości jak Bogacs, Berek, Hajduszoboszlo i wiele innych żyje w dużej mierze z naszych gości. Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum. |
coś chyba źle wykminileś to że jakis imbecyl z warszafki nasladuje innego imbecyla z budapesztu, to nie znaczy że węgrzy nam coś narzucają. Wrecz przeciwnie! To MY wybraliśmy legalnie i wiekszoscia imbecyla ktory wczesniej mowil ze zrobi nam drugie węgry. |
Wspaniałe streszczenie naszej teraźniejszości. |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/66 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2017-01-14, 14:52
|
|
|
Edward napisał/a: | I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne. |
faktem jest, że Polacy masowo korzystają z infrastruktury turystyczno-leczniczej Wegier ale chyba stanowimy mniejszość w porównaniu z innymi nacjami, zwłaszcza z Niemcami...
ale z poniższym w pełni się identyfikuję...
Cytat: | to że jakis imbecyl z warszafki nasladuje innego imbecyla z budapesztu, to nie znaczy że węgrzy nam coś narzucają. Wrecz przeciwnie! To MY wybraliśmy legalnie i wiekszoscia imbecyla ktory wczesniej mowil ze zrobi nam drugie węgry. |
|
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2017-01-14, 16:26
|
|
|
Edward napisał/a: | ...
jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne.
... |
A kto miałby protestować? Pojedyncze osobniki?
Wspólne większościowe zdanie zbliża nas jeszcze bardziej.
Mieliśmy już germanizację, rusyfikację, orbanizacji się nie obawiam, mamy autonomiczność i trzeba jej bronić. Węgrzy tak samo.
.
I proszę o szacunek w określaniu ludzi których szanuję. Orbana szczególnie, Jarosława niekoniecznie.
|
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
gardamm
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: FIAT Talento 1991 GRANDUCA 49
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2011 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2017-01-14, 18:17 Re: ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU
|
|
|
Edward napisał/a: | Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum. |
p.Edwardzie nie wiem o co Panu chodzi ? Równie dobrze mogłeś napisać żę chodzi o germanizacje, rusyfikacje ,unifikacje . Chyba że chodzi o wywołanie dyskusji do niczego nie prowadzącej np. o wyższosci silwa palinki nad śliwowicą łącką czy bimbrem |
|
 |
Flag
weteran

Twój sprzęt: Transit jumbo
|
Wysłany: 2017-01-14, 18:27
|
|
|
Socale napisał/a: |
Mieliśmy już germanizację, rusyfikację, orbanizacji się nie obawiam, mamy autonomiczność i trzeba jej bronić. Węgrzy tak samo.
|
mieliśmy rusyfikacje jak najechali nas ruscy, mielismy germanizacje jak najechali niemcy, a wegierskich czołgów czy innych samolotów ostatnio nie widzialem w okolicy. |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2017-01-14, 18:36
|
|
|
Flag napisał/a: | .........., a wegierskich czołgów czy innych samolotów ostatnio nie widzialem w okolicy. |
Przyjeżdżają ..........na ćwiczenia |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
kubryk1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
|
Wysłany: 2017-01-14, 18:47
|
|
|
Flag! Jeśli dla Ciebie ca. 30 % to większość to gratuluję znajomości matematyki. A tyle mniej więcej głosów uzyskał ten kurdupel i jego partia |
_________________ andrzej |
|
|
|
 |
gardamm
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: FIAT Talento 1991 GRANDUCA 49
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2011 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2017-01-14, 18:57
|
|
|
kubryk1 napisał/a: | Flag! Jeśli dla Ciebie ca. 30 % to większość to gratuluję znajomości matematyki. A tyle mniej więcej głosów uzyskał ten kurdupel i jego partia |
O to Panu chodziło panie Edwardzie ????? teraz zrozumiałem |
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2017-01-14, 20:24
|
|
|
Edwardzie myślami jestem z Tobą i zgadzam się , że temat jest do zastanowienia się nad jakością usług na Węgrzech skierowanych do polaków , choć często jestem ich gościem , wybieram Słowację , gdzie mam bliżej i przede wszystkim taniej i nie umniejszając jakości i różnorodności wód termalnych w obu krajach . Tyle teorii , a w praktyce już w środę Słowacja |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/66 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2017-01-14, 20:56
|
|
|
zbychu napisał/a: | przede wszystkim taniej |
możesz coś więcej? do tej pory panowało powszechne przekonanie (nie sprawdzałem tego osobiście ), że na Słowacji jest drożej niż na Węgrzech... gdzie jeździsz i jakie są ceny?... |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
Edward
zaawansowany

Twój sprzęt: C-line SUPERIOR z gwiazdką
Nazwa załogi: EDIR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Gru 2009 Piwa: 24/7 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: 2017-01-14, 22:04
|
|
|
Bardzo dziękuje Zbyszku że zechciałeś wypowiedzieć się w temacie, który poruszyłem. Myślę że Twoja wypowiedź spowoduje że wielu naszych kolegów zrozumie że warto dokładniej przemyśleć moje wątpliwości a dopiero potem zabrać głos nie obrażając nikogo. Bardzo serdecznie Was pozdrawiam. |
_________________ Najważniejsza jest dla mnie przyszłość, bo to tam zamierzam spędzić resztę mojego życia... |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2017-01-14, 22:29
|
|
|
Cytat: | Edwardzie myślami jestem z Tobą i zgadzam się , że temat jest do zastanowienia się nad jakością usług na Węgrzech skierowanych do polaków ... |
Czy mógłby kto tą ogólnikową wypowiedz rozwinąć?
Ja np. jeszcze na Węgrzech nie byłam i chętnie się w tym kierunku dowiem,
tym bardziej bo wiosną planuję tam pojechać , a dobrze jest wszystko wiedzieć |
_________________ http://vanactiv.blogspot.de/
https://www.facebook.com/...100019297335640 |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2017-01-14, 22:46
|
|
|
Ze względu na braki językowe na Węgrzech czasami mi trudno było nawiązać pełną relację z obsługą basenów czy kempingu , a standardy pobytu tam były ograniczane nie zawsze słusznie ,oczywiście z naszej strony, jednakże będąc już kilkadziesiąt razy u Naszych bratanków wyjeżdżałem z tamtąd zadowolony i pewny ,że tam szybko wrócę i tak jest do tej pory. A jeśli chodzi o Słowację to w większości nie korzystam z kempingów |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
|