Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pawcio
2017-01-15, 13:56
ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU
Autor Wiadomość
Edward 
zaawansowany

Twój sprzęt: C-line SUPERIOR z gwiazdką
Nazwa załogi: EDIR
Piwa: 24/7
Wysłany: 2017-01-14, 13:17   ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU

Jestem stałym bywalcem cudownych ośrodków termalnych na Wegrzech. I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne. Przecież takie miejscowości jak Bogacs, Berek, Hajduszoboszlo i wiele innych żyje w dużej mierze z naszych gości. Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum.

Flag
weteran

Twój sprzęt: Transit jumbo
Piwa: 33/10
Wysłany: 2017-01-14, 13:23   Re: ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU

Edward napisał/a:
Jestem stałym bywalcem cudownych ośrodków termalnych na Wegrzech. I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne. Przecież takie miejscowości jak Bogacs, Berek, Hajduszoboszlo i wiele innych żyje w dużej mierze z naszych gości. Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum.

coś chyba źle wykminileś :) to że jakis imbecyl z warszafki nasladuje innego imbecyla z budapesztu, to nie znaczy że węgrzy nam coś narzucają. Wrecz przeciwnie! To MY wybraliśmy legalnie i wiekszoscia imbecyla ktory wczesniej mowil ze zrobi nam drugie węgry.
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
dukat 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: blaszano/laminatowy
Piwa: 7/5
Wysłany: 2017-01-14, 14:21   Re: ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU

Flag napisał/a:
Edward napisał/a:

coś chyba źle wykminileś :) to że jakis imbecyl z warszafki nasladuje innego imbecyla z budapesztu, to nie znaczy że węgrzy nam coś narzucają. Wrecz przeciwnie! To MY wybraliśmy legalnie i wiekszoscia imbecyla ktory wczesniej mowil ze zrobi nam drugie węgry.

Wspaniałe streszczenie naszej teraźniejszości. :kwiatki:

ZEUS 
Kombatant

Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Piwa: 65/66
Wysłany: 2017-01-14, 14:52   

Edward napisał/a:
I tak sobie myślę jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne.

faktem jest, że Polacy masowo korzystają z infrastruktury turystyczno-leczniczej :-P Wegier ale chyba stanowimy mniejszość w porównaniu z innymi nacjami, zwłaszcza z Niemcami... :)
ale z poniższym w pełni się identyfikuję...
Cytat:
to że jakis imbecyl z warszafki nasladuje innego imbecyla z budapesztu, to nie znaczy że węgrzy nam coś narzucają. Wrecz przeciwnie! To MY wybraliśmy legalnie i wiekszoscia imbecyla ktory wczesniej mowil ze zrobi nam drugie węgry.

:evil:
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.

Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/637
Wysłany: 2017-01-14, 16:26   

Edward napisał/a:
...
jak ci Węgrzy prosperowali by gdyby Polacy na wskutek protestu że Węgry orbanizuja nasz kraj przestali odwiedzać ich cudowne baseny termalne.
...

A kto miałby protestować? Pojedyncze osobniki?
Wspólne większościowe zdanie zbliża nas jeszcze bardziej.
Mieliśmy już germanizację, rusyfikację, orbanizacji się nie obawiam, mamy autonomiczność i trzeba jej bronić. Węgrzy tak samo.
.
I proszę o szacunek w określaniu ludzi których szanuję. Orbana szczególnie, Jarosława niekoniecznie.
:spoko

gardamm
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FIAT Talento 1991 GRANDUCA 49
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2017-01-14, 18:17   Re: ORBANIZACJA NASZEGO KRAJU

Edward napisał/a:
Nie wiem czy nie wartalo by się głębiej zastanowić nad tym tematem. Ja osobiście jestem daleki od tego aby kogokolwiek namawiać do bojkotowania Węgrów ale jestem bardzo ciekaw opinii kolegów z naszego forum.

p.Edwardzie nie wiem o co Panu chodzi ? Równie dobrze mogłeś napisać żę chodzi o germanizacje, rusyfikacje ,unifikacje . Chyba że chodzi o wywołanie dyskusji do niczego nie prowadzącej np. o wyższosci silwa palinki nad śliwowicą łącką czy bimbrem

Flag
weteran

Twój sprzęt: Transit jumbo
Piwa: 33/10
Wysłany: 2017-01-14, 18:27   

Socale napisał/a:

Mieliśmy już germanizację, rusyfikację, orbanizacji się nie obawiam, mamy autonomiczność i trzeba jej bronić. Węgrzy tak samo.
:spoko

mieliśmy rusyfikacje jak najechali nas ruscy, mielismy germanizacje jak najechali niemcy, a wegierskich czołgów czy innych samolotów ostatnio nie widzialem w okolicy.

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 193/150
Wysłany: 2017-01-14, 18:36   

Flag napisał/a:
.........., a wegierskich czołgów czy innych samolotów ostatnio nie widzialem w okolicy.

Przyjeżdżają ..........na ćwiczenia :diabelski_usmiech :helm

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

kubryk1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
Piwa: 40/8
Wysłany: 2017-01-14, 18:47   

Flag! Jeśli dla Ciebie ca. 30 % to większość to gratuluję znajomości matematyki. A tyle mniej więcej głosów uzyskał ten kurdupel i jego partia

gardamm
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FIAT Talento 1991 GRANDUCA 49
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2017-01-14, 18:57   

kubryk1 napisał/a:
Flag! Jeśli dla Ciebie ca. 30 % to większość to gratuluję znajomości matematyki. A tyle mniej więcej głosów uzyskał ten kurdupel i jego partia

O to Panu chodziło panie Edwardzie ????? :box :box :box :box :box :box teraz zrozumiałem

zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2017-01-14, 20:24   

Edwardzie myślami jestem z Tobą i zgadzam się , że temat jest do zastanowienia się nad jakością usług na Węgrzech skierowanych do polaków , choć często jestem ich gościem , wybieram Słowację , gdzie mam bliżej i przede wszystkim taniej i nie umniejszając jakości i różnorodności wód termalnych w obu krajach . Tyle teorii , a w praktyce już w środę :kamp2 :wanna: Słowacja :spoko

ZEUS 
Kombatant

Twój sprzęt: Weinsberg CC600 MG 120 kW 2019
Piwa: 65/66
Wysłany: 2017-01-14, 20:56   

zbychu napisał/a:
przede wszystkim taniej

możesz coś więcej? do tej pory panowało powszechne przekonanie (nie sprawdzałem tego osobiście :oops: ), że na Słowacji jest drożej niż na Węgrzech... gdzie jeździsz i jakie są ceny?... :)
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.

Edward 
zaawansowany

Twój sprzęt: C-line SUPERIOR z gwiazdką
Nazwa załogi: EDIR
Piwa: 24/7
Wysłany: 2017-01-14, 22:04   

Bardzo dziękuje Zbyszku że zechciałeś wypowiedzieć się w temacie, który poruszyłem. Myślę że Twoja wypowiedź spowoduje że wielu naszych kolegów zrozumie że warto dokładniej przemyśleć moje wątpliwości a dopiero potem zabrać głos nie obrażając nikogo. Bardzo serdecznie Was pozdrawiam.

izola 
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy
Piwa: 232/165
Wysłany: 2017-01-14, 22:29   

Cytat:
Edwardzie myślami jestem z Tobą i zgadzam się , że temat jest do zastanowienia się nad jakością usług na Węgrzech skierowanych do polaków ...

Czy mógłby kto tą ogólnikową wypowiedz rozwinąć?
Ja np. jeszcze na Węgrzech nie byłam i chętnie się w tym kierunku dowiem,
tym bardziej bo wiosną planuję tam pojechać , a dobrze jest wszystko wiedzieć :spoko

zbychu 
weteran

Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Piwa: 19/9
Wysłany: 2017-01-14, 22:46   

Ze względu na braki językowe na Węgrzech czasami mi trudno było nawiązać pełną relację z obsługą basenów czy kempingu , a standardy pobytu tam były ograniczane nie zawsze słusznie ,oczywiście z naszej strony, jednakże będąc już kilkadziesiąt razy u Naszych bratanków wyjeżdżałem z tamtąd zadowolony i pewny ,że tam szybko wrócę i tak jest do tej pory. A jeśli chodzi o Słowację to w większości nie korzystam z kempingów :spoko

Odpowiedz do tematu