amerykanska salonka |
Autor |
Wiadomość |
cysiak
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: j5 burnster
|
Wysłany: 2017-04-10, 22:30 amerykanska salonka
|
|
|
Kupilem baze pod kampera
GMC savana
i dzisiaj jechalem nim cos kolo 170 km/h
mój stary burnster j5 latał kolo 80 km/h
A komfort prowadzenia.....
I teraz dołoze LPG (koszty jazdy beda takie same)
Moduł kuchenno lazienkowy
Bagazniki na dach i na hak na rowery
Dodatkowe patenty na łóżka w srodku
Webasto
Kasete na kibelek.
I zobaczymy jak sie bedzie kamperowac
IMG_1430 (1).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 66 raz(y) 849 KB |
|
|
|
|
|
 |
Jacek Górka
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Pilote Sensation 740
Nazwa załogi: Łodziaki
|
Wysłany: 2017-04-11, 00:37
|
|
|
Znam to autko bo tez miałem salonke szkoda ze silnik nie 5.7 bo 4.3 trochę słaby Wersja auta też taki golas ale jak przerabiasz na kampera to może i lepiej Jak chcesz jezdzić szybko i czasem po górach to montuj chlodnice oleju bo padnie ci szybko skrzynia Pozdrawiam |
_________________ " Żadna kwatera nie zastąpi kampera "
 |
|
|
|
|
 |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2017-04-11, 13:14
|
|
|
Troche sie pomyliłeś. Te samochody nie nadają sie do takich predkosci.
Jak bedziesz zakładał gaz to go sprawdz dokładnie bo jest problemowe strojenie silnika.
Tym bardziej że jest slabe 4,3 |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
sweetek
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2017-04-11, 15:29
|
|
|
miałem blazera z tym silnikiem i chodził na gazie bez problemu (nawet na II generacji) ale spalanie salonki bedzie spore. Na dużym 5,7 paliłby mniej. |
|
|
|
 |
cysiak
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-04-11, 22:46
|
|
|
EwaMarek napisał/a: | Troche sie pomyliłeś. Te samochody nie nadają sie do takich predkosci.
Jak bedziesz zakładał gaz to go sprawdz dokładnie bo jest problemowe strojenie silnika.
Tym bardziej że jest slabe 4,3 |
Nie nie pomylilem sie. Navi i telefon byly zgodne 173km/h To nie oznacza ze zamierzam tak jeździć na stałe. Ale 140 spokojnie mozna.
Gaz trzeba zawsze umiec zalozyc i serwisowac to jasne. |
|
|
|
|
 |
cysiak
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-04-11, 22:51
|
|
|
Jacek Górka napisał/a: | Znam to autko bo tez miałem salonke szkoda ze silnik nie 5.7 bo 4.3 trochę słaby Wersja auta też taki golas ale jak przerabiasz na kampera to może i lepiej Jak chcesz jezdzić szybko i czasem po górach to montuj chlodnice oleju bo padnie ci szybko skrzynia Pozdrawiam |
Co do silnika zgoda- też wolałbym 5,7. Ale reszta stanu auta mnie urzekła.
A co do tego że golas hmmm to jest wersja GLADIATOR LEXINGTON wiec sam jestem ciekaw co dla ciebie jest w takim razie bogatą wersją (chyba dałeś się zmylić tym ze przy polerowaniu lakieru zostały zdjęte te festyniarskie kalkomanie
A o chlodnicy oleju to musze w takim razie poczytać... |
|
|
|
|
 |
cysiak
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-04-11, 23:05
|
|
|
sweetek napisał/a: | miałem blazera z tym silnikiem i chodził na gazie bez problemu (nawet na II generacji) ale spalanie salonki bedzie spore. Na dużym 5,7 paliłby mniej. |
Gazownicy z którymi rozmawiałem mówia że 4.3 vortek spali mniej (ale jak ich przycisnąć to okazuje się że - 1 litr mniej co jest z jednej strony odpowiedzią wymijajacą z drugiej "weź odwal się" I tu ich rozumiem- Przy spalaniu 20 litrów !!
Chevrolet express 5.7 na odcinku 800 kilometrów, przelotowa 140-160 km/h (noc pusta autostada), spaliło mi równo 21 litrów gazu/100 km .To jest kosztowo tyle co palił mi mój stary j5 Burstner przy 80/h.
Zobaczymy... o litra się nie będe kłócił ( chyba że o pół litra) |
|
|
|
 |
MOPAR
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Matrix
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 4/7 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2017-04-11, 23:10
|
|
|
4.3 to vortec? Miałem taki w Silverado i bym bardzie zwinny niż 5.7 w g20 |
_________________ OFF ROAD |
|
|
|
 |
MOPAR
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Matrix
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 4/7 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2017-04-11, 23:14
|
|
|
A teraz widzę. Silnik fajny. Spisywał się bez problemu i palił znośnie przy ciężkiej nodze. Trudno było się opanowywać żeby mu nie cisnąć. Fajne auto. Gratuluje zakupu. |
_________________ OFF ROAD |
|
|
|
 |
Jacek Górka
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2017-04-12, 00:10
|
|
|
cysiak napisał/a: | Jacek Górka napisał/a: | Znam to autko bo tez miałem salonke szkoda ze silnik nie 5.7 bo 4.3 trochę słaby Wersja auta też taki golas ale jak przerabiasz na kampera to może i lepiej Jak chcesz jezdzić szybko i czasem po górach to montuj chlodnice oleju bo padnie ci szybko skrzynia Pozdrawiam |
A co do tego że golas hmmm to jest wersja GLADIATOR LEXINGTON wiec sam jestem ciekaw co dla ciebie jest w takim razie bogatą wersją (chyba dałeś się zmylić tym ze przy polerowaniu lakieru zostały zdjęte te festyniarskie kalkomanie
Słaba wersja bo w twojej salonce brakuje skóry,drewna , rolet na szybach ,zamykanych szafek , podświetleń sufitu itp. felgi tez to prawdopodobnie przyzdobione stalówki Twoje auto było oglądane bo był na nie klient ale przez to że właściciel odpicował wszystko jak psu jajca gość zrezygnował :/ Podobno zajmuje się car detalingiem ale z farbwaniem dywanów to już trochę przesadził
Powodzenia w przeróbkach i szerokości |
 |
|
|
|
|
 |
cysiak
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-04-13, 01:26
|
|
|
Jacek Górka napisał/a: | cysiak napisał/a: | Jacek Górka napisał/a: | Znam to autko bo tez miałem salonke szkoda ze silnik nie 5.7 bo 4.3 trochę słaby Wersja auta też taki golas ale jak przerabiasz na kampera to może i lepiej Jak chcesz jezdzić szybko i czasem po górach to montuj chlodnice oleju bo padnie ci szybko skrzynia Pozdrawiam |
Słaba wersja bo w twojej salonce brakuje skóry,drewna , rolet na szybach ,zamykanych szafek , podświetleń sufitu itp. felgi tez to prawdopodobnie przyzdobione stalówki Twoje auto było oglądane bo był na nie klient ale przez to że właściciel odpicował wszystko jak psu jajca gość zrezygnował :/ Podobno zajmuje się car detalingiem ale z farbwaniem dywanów to już trochę przesadził
Skóry niema to prawda
poza tym gosc który ogladał to jest chyba ślepy bo:
Drewno rolety zamykane szafki podswietlenie sufitu są
Poprzedni wlasciciel nie zajmuje sie car detailingiem tylko przed sprzedarzą auta wstawił je do firmy ktora zawodowo czyści auta .gość jest coachem.
A psich jajec nie znalazłem
Poprzedni własciciel spuscił mi cenę poprzednim ogladajacym nie sprzedał mimo że wiecej dawali. Może dlatego że znajowali własnie jajca |
|
|
|
|
 |
Jacek Górka
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2017-04-13, 18:59
|
|
|
cysiak napisał/a: | Jacek Górka napisał/a: | cysiak napisał/a: | Jacek Górka napisał/a: | Znam to autko bo tez miałem salonke szkoda ze silnik nie 5.7 bo 4.3 trochę słaby Wersja auta też taki golas ale jak przerabiasz na kampera to może i lepiej Jak chcesz jezdzić szybko i czasem po górach to montuj chlodnice oleju bo padnie ci szybko skrzynia Pozdrawiam |
Skóry niema to prawda
poza tym gosc który ogladał to jest chyba ślepy bo:
Drewno rolety zamykane szafki podswietlenie sufitu są
Poprzedni wlasciciel nie zajmuje sie car detailingiem tylko przed sprzedarzą auta wstawił je do firmy ktora zawodowo czyści auta .gość jest coachem.
A psich jajec nie znalazłem
Poprzedni własciciel spuscił mi cenę poprzednim ogladajacym nie sprzedał mimo że wiecej dawali. Może dlatego że znajowali własnie jajca |
https://www.otomoto.pl/of...html#xtor=SEC-8
Tu dokładnie widać że w twoim modelu brak drewna jak na solonke Dywan na aucie farbowany a szafki jak zamykane na siatke ?? Rolet na oknach i prowadzących je żyłek też nie widać
Powodzenia przy budowie jak sam go nazwałeś bieda kampera |
 |
|
|
|
 |
EwaMarek
Kombatant Marek

Twój sprzęt: Kamper PLA na Fiacie i budka LMC
Nazwa załogi: Marek, Ewa, córki Wiktoria i Gabriela
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Piwa: 25/13 Skąd: Czołowo / Koło
|
Wysłany: 2017-04-13, 20:51
|
|
|
Dajcie spokój - pojazd kupiony, teraz trzeba brać się za przeróbkę na kampera a nie wytykać co jest nie tak.
cyciak - dawaj fotki z tych przeróbek. tylko najpierw poczytaj forum |
_________________ Pozdrawiam
Marek
Moje kampery
BURSTNER 90r, 91r, CHAUSSON 2008 i kempingi Hobby 90r, Dethleffs 2002r
Aktualnie kamper PLA 2014 kemping LMC 770 2010r |
|
|
|
 |
Jacek Górka
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2017-04-13, 21:13
|
|
|
EwaMarek napisał/a: | Dajcie spokój - pojazd kupiony, teraz trzeba brać się za przeróbkę na kampera a nie wytykać co jest nie tak.
cyciak - dawaj fotki z tych przeróbek. tylko najpierw poczytaj forum |
Jestem za i chętnie pomogę bo znam temat salonek z własnego doświadczenia |
 |
|
|
|
 |
cysiak
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2017-04-14, 04:01
|
|
|
jacek jak ci wrzuce zdjecia z tych rzeczy których nie widać na zdjeciach a ktore są to jak twoja specjalizacja w salonkach bedzie wygladała? |
|
|
|
|
 |
|