Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2343 Skąd: Otwock
Wysłany: 2017-07-12, 11:44
Świstak napisał/a:
Wiem że filmik prymitywny i dźwięk byle jaki, ale sami zobaczcie w jak trudnych warunkach muszę tu pracować.
I to są, Twoim zdaniem, prymitywne warunki?
A niech Cię!
A tak naprawdę to cieszę się razem z Wami. Jeszcze tam pojadę!!!
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze. Ks. Jan Twardowski.
toscaner Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com
Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
Wysłany: 2017-07-13, 10:21
Mi tam Areczku nie dokuczasz. Taki widok z kuchni mam. Wpadłem tylko do miasta po trochę internetu i piwa i obczaić co w świecie słychać, a tu Świstak na wyjazdach.
Będę śledził jak tylko będę w zasięgach. Pozdrowienia
Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 488/102 Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-07-13, 12:27
Kiedy jeszcze wczoraj siedzieliśmy tam, na szczycie, sądziliśmy że nic piękniejszego już nie znajdziemy. Ale Rumunia nas kolejny raz zaskoczyła... To co widzieliście na zdjęciach i filmikach, to cudy natury, natomiast to co odkryliśmy kilkadziesiąt kilometrów dalej to cud humanizmu. Wieś o jakich już właściwie zapomnieliśmy, gdzie tempo życia wyznaczają pory roku i kościelne dzwony, gdzie ludzie się uśmiechają i nie zamykają domów na klucz, gdzie dzieci bawią się w grupie i nie potrzebują do tego smartfonów ani facebook'a. I do tego wszyscy mówią po polsku... Nie żartuję. Polska wieś na Bukowinie, gdzie dojechać nie jest łatwo i większość kamperków z przednim napędem będzie musiała wjeżdżać tak jak miejscowi zimą - na wstecznym biegu... Chciałbym napisać co tu się znajduje, że stoimy na linii frontu, że kilkadziesiąt metrów od nas jest kapliczka wybudowana kilka miesięcy temu przy zbiorowej mogile, że byliśmy dzisiaj na grzybach i że jest skała w której zaczęto drążyć kościół ale skała pękła i że niektórzy ludzie którzy tu mieszkają całe życie nie znają rumuńskiego i że dzieci z tej wioski były w Polsce na wycieczce zorganizowanej przez tutejszy kościół i że jest dom polski w którym jest kilka pokoi i że jest jeszcze tysiąc innych rzeczy o których turystom z wieloletnim stażem się nie śniło, ale nie mam czasu. Zaraz idziemy na mszę do polskiego kościoła gdzie ministrantami są chłopcy i dziewczynki. Opiszę wszystko po powrocie do domu, a póki co na zachętę krótki filmik...
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Czyli jesteście w Nowym Sołońcu. Bardzo klimatyczne miejsce. Mieliśmy okazję odwiedzić tą wioskę w 2011 i 2014 roku. Rumunia jest piękna i często niedoceniana. Jeśli wybieracie się też na wybrzeże to zajrzyjcie do Vama Veche. Bardzo ciekawe miejsce jednak z zupełnie innym klimatem. To taka ostatnia hipisowska przystań.
Hej, jaka byla waga tego samochodu przed i po przebudownie bo jakos nie moge sie doszukac w dyskusji? Jako "przed" moze byc waga podwozia z kontenerem lub bez, jako "po" w pelni zatankowany, gotowy do jazdy.
Probuje oszacowac ile cala zabudowa razem wazy w tym konkretnym samochodzie.
Dziekuje i pozdrawiam
Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 488/102 Skąd: Legnica
Wysłany: 2017-07-23, 09:51
Podwozie ważyło trochę ponad 3 tony, razem z zabudową, w okolicy 7,5 tony. Oczywiście udało mi się go tak zapakować że ważył sporo ponad 8 ton, ale to nie codzienność.
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Twój sprzęt: Zabudowa nie wiem jaka na 508D do remontu Pomógł: 13 razy Dołączył: 17 Paź 2015 Piwa: 95/195 Skąd: Nicelea
Wysłany: 2017-07-23, 14:33
nie obijaj się tylko daj jakieś ciepłe zdjęcia,
bo na nas tu kapie woda a i słońca nie widać...
pozdrawiamy
_________________ .
"człowiek uczy się całe życie i głupi umiera" B.K.
.
"Życie jest zbyt poważne, aby traktować je serio" O.W.
.
***Niech kawa Cię obudzi zanim zrobi to rzeczywistość***
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum