Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Remont ,malowanie Adria 360
Autor Wiadomość
koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 71/31
Wysłany: 2017-12-16, 11:23   

Janusz ten ....zaczął obecność na forum od opisu camperowicza w podeszłym wieku na campingu w CR już za te posty powinien wylecieć z forum
To co opisuje o pożarze Stasia campera na Białorusi to tak jak by tam był a ja jestem kłamcą mnie się wydaje że mentalność język i zachowanie nie pasują do NASZEGO Forum.. ale zrobisz co będziesz uważał
Z forum czerpiemy
Na Forum wnosimy i dajemy
Tutaj nie ma nic tylko obelgi i zarozumiałość
Postaw piwo autorowi tego posta

miklo75 
zaawansowany

Twój sprzęt: Tabbert na MB
Piwa: 3/26
Wysłany: 2017-12-16, 16:34   

Pozwolę sobie nie zgodzić się z przedmówcą, wątek wnosi wiele, owszem emocjonalność Paszy zbyt duża ale miał odwagę powiedzieć przepraszam, a to się nie często zdarza i za to Go cenię.

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 71/31
Wysłany: 2017-12-16, 20:56   

To mnie nazwano kłamcą i takich jak ja OD pytał o zdanie.

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 333/226
Wysłany: 2017-12-17, 10:22   

koko napisał/a:

A jeszcze jak staniesz swoim kamperem na kempingu koło Triestu to dopiero cię obleci. :diabelski_usmiech

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 144/185

Wysłany: 2017-12-17, 10:57   

zazdrość to choroba ciężka ale uleczalna :spoko

pasza 
weteran

Twój sprzęt: ADRIA - Adriatik 360
Piwa: 21/2
Wysłany: 2017-12-17, 11:39   

zbyszekwoj napisał/a:

A jeszcze jak staniesz swoim kamperem na kempingu koło Triestu to dopiero cię obleci. :diabelski_usmiech

Jakie znów obleci ? zrobimy tylko naukowe testy :) co się pierwsze zajara butyl,kratka czy farba, zobaczymy jak "ko" "ko" będzie gdakał :mrgreen:
Jak kratki nie ma się zainstaluje, się pomaluje , znajomy ma taką fajną makkitę jak mi pomagał hydraulikę robić to w 5 sekund narobił szkód u sąsiada i uciekł,ma też taki mały miotacz ognia i na pewno pożyczy do celów naukowych.

Zapraszam...

MAWI 
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Piwa: 100/17
Wysłany: 2017-12-17, 11:44   

koko napisał/a:

Konrad nie irytuj się . Wielu z tego NASZEGO forum Cię zna osobiście , a jak zna to szanuje . To tak jakby powiedział ,że jesteś murzynem. A przecież wszyscy wiedzą że tak nie jest . Żeby samemu się o tym przekonać wystarczy spojrzeć w lustro. A to ,że jakiś ktoś pisze co mu do głowy wpadnie to tylko jego problem. Mnie jak ktoś obrażał czy wyzywał to nie reaguję. Co innego jak robi to ktoś dla mnie ważny i autorytatywny. OLEJ to. A Janusz powinien zrobić co należy .

pasza 
weteran

Wysłany: 2017-12-17, 12:19   

MAWI napisał/a:
Konrad......

Konrad nie poddawaj się, "ko" free ,Konradzie walcz!!! ,Konradzie to skandal,Konradzie łączymy się solidarnie w bólu i rozgoryczeniu.
"ko" zamamówiłem mszę u samego belzebuba rydzola w twej intencji, ta zniewaga krwi wymaga, że jak że nie uwierzył że farba na kratce się zapaliła, na stos go.

Jest pociesznie :) książki można pisać

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2017-12-17, 13:11   

To wszystko o farbie na kratkach ?
... wierzyć się nie chce jak łatwo powstaje "ogień" :)

Bronek 
Kombatant

Piwa: 478/990
Wysłany: 2017-12-17, 13:36   

pasza napisał/a:
MAWI napisał/a:
Konrad......

Konrad nie poddawaj się, "ko" free ,Konradzie walcz!!! ,Konradzie to skandal,Konradzie łączymy się solidarnie w bólu i rozgoryczeniu.
"ko" zamamówiłem mszę u samego belzebuba rydzola w twej intencji, ta zniewaga krwi wymaga, że jak że nie uwierzył że farba na kratce się zapaliła, na stos go.

Jest pociesznie :) książki można pisać

A ja tak próbowałem Cię bronić. Nie dość, że sam zostałem umazany, to się zawiodłem...

Cóż Cesarze Januszu, pytałeś tłumu na stadionie.

Oto ma odpowiedź.

Jak Igrzyska, to Igrzyska, powinniśmy jak w Grecji na golasa....

depositphotos_123568714-stock-illustration-thumbs-down-emoji-smiley.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 57,86 KB

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 333/226
Wysłany: 2017-12-17, 18:09   

:zastrzelic

pasza 
weteran

Wysłany: 2017-12-17, 23:43   

Rozmontowywałem dziś powoli kuchnię i przy okazji wyciągnąłem okno, trochę się zdziwiłem myślałem że jego konstrukcja jest inna i uszczelka jest zintegrowana z nim a ona jest luzem.
(źle uszczelniłem okna teraz to wiem ale poprawię)

Za dużo się tu naczytałem/naoglądałem rozbiórek zgniłków i byłem pewien że na na tyle będzie sama zgnilizna a tu ramki drewniane jak nowe, jedynie przy rogu gdzie się lało ramka się się odkleiła i ruszała ale była twarda i jasna.
Meble całe jedynie na dole w samym rogu na końcu gdzie stała latami woda zeszła z nich okleina ale dalej twarde a tam w tym rogu podłoga była zgniła tak że wyryłem śrubokrętem dziurę na wylot.
Myślałem miękkie na ścianie pod winylem to zgnilizna z tam jest płyta pilśniowa, (dziwnie ten kamper jest zbudowany całkiem inaczej jak to co tu oglądałem) trochę rozmiękła ale nie zgniła a 5 cm dalej już twarde jak beton.
Podłoga to samo w rogu dziura na wylot a 40cm dalej gdzie bojler twarda i sprężysta jak wszędzie choć tam musiało się kiedyś coś wylać i dalej sączyło z rurek sądząc po zlepionym kurzu.
Pusto jest jedynie w samym rogu i czuć to przez blachę,ale jak się tam dostać, jednak to nie jest robota na zimę bez garażu.

Zgnilizna nie rozeszła się bo ten róg jest najniżej położony i to on był zalewany
fotka https://www.camperteam.pl...p=681584#681584

IMG_20171217_151643.jpg
Plik ściągnięto 22 raz(y) 836,06 KB

IMG_20171217_143226.jpg
Ten wąż sztukowany który idzie w podłogę wychodzi na zewnątrz tak jak ten do spuszczania wody z bojlera ale to nie on, to do czego on jest?
-
Korek w podłodze też ciekawe po co? pod nim jest rura na zewnątrz (taka jak od wentylacji/ogrzewania)
Plik ściągnięto 23 raz(y) 1,14 MB

pasza 
weteran

Wysłany: 2017-12-18, 10:46   

Będę miał kilka dni słońca a najważniejszą sprawą teraz będzie zamontowanie poprawne i uszczelnienie tego okna, nie bardzo wiem jak to robić najwyżej będę improwizował, najwięcej problemu mam z tą uszczelką bo auto świeżo wymalowane a ona jeśli będzie posmarowana klejem narobi mi niezłego syfu.

-Uszczelkę mam w domu i wygląda jak nowa po oczyszczeniu z kleju który bardzo śmierdzi jest koloru jasno szarego dalej jest elastyczny ale to nie butyl (przypomina świeży akryl a śmiedzi jak kit do okien)
Uszczelkę chyba muszę montować na końcu gdy okno jest już trochę przykręcone wciskać ją w szparę, jeśli się robi inaczej i uszczelka ma swobodę nie można zrobić tego prawidłowo bo się skurczy i będzie za krótka.

-Ramka jak pisałem jest zdrowa tylko ostatni pionowy element blisko zgniłego rogu się odkleił, sprawdzam dokładnie przylegające z nim blisko drewno i końcówki ewentualnie podklejam albo zrywam i daje nowe.
-zostawiam trzy zdrowe boki czwarty wywalam wstawiam nowy i kleję.

-Jaki klej zastosować do okna mam tubkę sikaflex ale nie pamiętam jaki numer bo kupiłem dawno temu specjalnie do okna i coś czuję że to nie butyl a zwykły klej jak wurth który sklei ono na stałe.

Idę rozkręcać kuchnię i zobaczę jaką mam tą sikaflex.

--
ps. ten korek w podłodze to nie jest wlot powietrza to bojlera?
Na tyle kamera są już od bojlera 2 , rurka w rurce chyba wydech (był zatkany brudem, odetkałem) i kratka wygląda na wlot powietrza.
Nie ważne jak rozbiorę samo się wyjaśni co do czego.

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 342/86
Wysłany: 2017-12-18, 14:42   

pasza napisał/a:
Jaki klej zastosować do okna mam tubkę sikaflex ale nie pamiętam jaki numer bo kupiłem dawno temu specjalnie do okna i coś czuję że to nie butyl a zwykły klej jak wurth który sklei ono na stałe.

Jak wróciłeś na odpowiednie tory , to już spieszę z pomocą.
Wszystkie ramy , okna , drzwi , luki , schowki itd... co jest montowane w otwory zabudowy osadzaj na masę butylową. Firmę np. Sika lub Dekalin i sposób nakładania możesz wybrać np. taśma lub tuba. W tubce niższa cena ale więcej zabawy przy nakładaniu.
Tu masz temat o masach. https://www.camperteam.pl...+jest+najlepszy
:spoko

pasza 
weteran

Wysłany: 2017-12-18, 17:18   

Andrzej 73 napisał/a:
pasza napisał/a:
Jaki klej zastosować do okna mam tubkę sikaflex ale nie pamiętam jaki numer bo kupiłem dawno temu specjalnie do okna i coś czuję że to nie butyl a zwykły klej jak wurth który sklei ono na stałe.

Jak wróciłeś na odpowiednie tory , to już spieszę z pomocą.
Wszystkie ramy , okna , drzwi , luki , schowki itd... co jest montowane w otwory zabudowy osadzaj na masę butylową. Firmę np. Sika lub Dekalin i sposób nakładania możesz wybrać np. taśma lub tuba. W tubce niższa cena ale więcej zabawy przy nakładaniu.
Tu masz temat o masach. https://www.camperteam.pl...+jest+najlepszy
:spoko

Dzięki i nie gniewaj się :spoko , tak właśnie chciałem zrobić i o taką sike pytałem w sklepie kamperowym a oni mi sprzedali Sikaflex 221 czyli klej poliuretanowy :gwm

Pany się jednak zmieniły bo kamper jest bardzo dziwacznie zbudowany i jestem w kropce.

Odpowiedz do tematu