| Podróżowanie po drogach lokalnych - bez autostrad | 

| Autor | Wiadomość | 

| pionier01   stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
 Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
 Piwa: 72/4

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 11:52   Podróżowanie po drogach lokalnych - bez autostrad |   
 |  
               | 
 |  
               | Mam pytanie jak w temacie. Jakiś czas temu wybrałem się samochodem osobowym z Wenecji do Rimini drogą lokalną. Nie wybrałem autostrady. DROGA BYŁA TRAGICZNA. Potężne dziury, korki itp. Wtedy zniechęciłem się do takich dróg. Właśnie remontuję swojego pierwszego kampera (wcześniej wypożyczyłem 1 raz - Kraków - Genewa) i jazdę kamperem wyobrażam sobie jako spokojną, jednostajną, po równych drogach czyli tzw tryb pociągowy.

Więc pytanie do WETERANÓW WŁOSKICH DRÓG LOKALNYCH:
 - Czy jadąc w stronę San Remo znajdę spokojne, równe i widokowe trasy? Oczywiście nie zamierzam zrobić tej trasy w 1 dzień! Planuję 3-4 dni zatrzymując się z pięknych miejscach. Jednak najbardziej interesuje mnie aby drogi były bezpłatne, równe i komfortowe.

I nie chodzi mi tutaj o GOOGLE MAPS i opcje bez autostrad, tylko WETERANA który zna temat i robi lub robił te trasy.

PYTAM BO SIĘ NIE ZNAM!
 |  
				|  |  | 

|   |  | 

|  | 

| gryz3k   Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
 Nazwa załogi: gryz3k
 Piwa: 569/306

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 12:15 |   
 |  
               | 
 |  
               | Przez góry musisz jechać Autostradą. Drogi lokalne da się /zależy jaką trasę wybierzesz. San Remo to za mało informacji/ ale we Włoszech najczęściej prowadzą przez miasteczka i często są zatłoczone. Wszystko zależy od odcinka. 

niestety zwykle nie oznacza bezpłatne. Przejżyj trasę, którą chcesz pokonać i sprawdź ile masz po drodze miasteczek i będziesz miał odpowiedź. 	  | pionier01 napisał/a: |  	  | równe i komfortowe. | 
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| pionier01   stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
 Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
 Piwa: 72/4

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 12:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | Zmierzam do  Stabilimento Balneare Spiaggia Delle Nazioni w San Remo. |  | 

|   |  | 

|  | 

| jb   stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
 Piwa: 138/26

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 12:24 |   
 |  
               | 
 |  
               | [quote="gryz3k"]Przez góry musisz jechać Autostradą. 
 Co Ty wypisujesz! Przejazd prze góry może być najprzyjemniejsza częścią tej drogi. Mnie się natomiast nieprzyjemnie robi na samą myśl o jeździe drogami bliżej morza a już szczególnie w okolicy San Remo, ale cóż - powodzenia.
 |  
				| _________________ jb
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| gryz3k   Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
 Nazwa załogi: gryz3k
 Piwa: 569/306

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 12:33 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | jb napisał/a: |  	  | Co Ty wypisujesz! Przejazd prze góry może być najprzyjemniejsza częścią tej drogi. | 

miało być :
 Widokowe jak najbardziej ale kamperem ciężkie i wielu miejscach z zakazami wjazdu. 	  | pionier01 napisał/a: |  	  | spokojne, równe i widokowe trasy | 

Pełna zgoda. 	  | jb napisał/a: |  	  | Mnie się natomiast nieprzyjemnie robi na samą myśl o jeździe drogami bliżej morza a już szczególnie w okolicy San Remo, ale cóż - powodzenia. | 

Ok. Wszyscy wiemy gdzie jest San Remo ale czy będziesz jechał od strony Wenecji czy np przez Mediolan? 	  | pionier01 napisał/a: |  	  | Zmierzam do Stabilimento Balneare Spiaggia Delle Nazioni w San Remo. | 
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Andrzej 73   Kombatant
 lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
 Nazwa załogi: SŁONECZKA  Renata i Andrzej + Patii i Matii
 Piwa: 339/86

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 12:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | W sezonie drogi nadmorskie to koszmar. Pochłaniają dużo czasu , paliwa i tarczy sprzęgła.  Nieraz to przerabiałem . Jednak jeśli chcemy poprzez przejazd luknac tu i ówdzie to jak najbardziej polecam. 
   |  
				| _________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| mich007   trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford Transit Challenger Genesis 172
 Piwa: 22/2

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 22:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | W zeszłym roku zrobiliśmy północne Włochy i Toskanie drogami lokalnymi i nie wyobrażam sobie jazdy autostradami...autostradą jechaliśmy tylko niecałe 200km z okolic Montepulciano do Wenecji tylko ze względu na czas dojazdu i to był najgorszy odcinek naszej wyprawy, po pierwsze koszty autostrady a po drugie cena paliwa, na włoskiej prowincji ok 1,3E, na autostadzie ok 1,7E...oczywiście zgadzam sie że lokalne drogi są TRAGICZNE, dziury gorsze niz u nas szczególnie w toskanii ale można zasmakować włoskiego klimatu i zobaczy się duużo więcej, wyprawa jest "pełniejsza"...autostrada ma sens tylko uwzględniając czas przejazdu... |  | 

|   |  | 

|  | 

| marcinPK   zaawansowany
 ARCA Integra, 2,0 LPG...

Twój sprzęt: Dethlefs  Beduin 1999, Kamper Iveco DIY-2008,
 Nazwa załogi: MarcinMariola+7niedorosłych+ czarna Kotka
 Piwa: 19/4

| 

|  Wysłany: 2018-04-10, 23:01 |   
 |  
               | 
 |  
               | Na wielu Włoskich drogach lokalnych szczególnie górnej części Italii królują przede wszystkim fotoradary, ograniczenia do 70 pomiędzy miejscowościami, zamiast 90km/h i też fotoradary na latarniach, a w miejscowościach małych i wioseczkach jeszcze więcej śmietnikowych fotoradarów, czasem co 100m strzelających w każdą stronę, albo stref radarowych, więc średnia prędkość przelotowa... 50km w dwie godziny... to bardzo dobry czas... warto wziąć to pod uwagę... 

| e2bdfb4b59a6d1e4gen.jpg i na autostradzie...
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 4601 raz(y) 84,98 KB |  

| fotoradary.jpg słynna tablica informacyjna... dla nie zorientowanych
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 14 raz(y) 108,75 KB |  

| 3b3be7fe0d6af36e.jpg i śmietnikowe pstry-kaczki, choć najwięcej chyba jest niebieskich
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 25 raz(y) 74,02 KB |  
 |  
				| _________________ Marcin & Mariola & Weronika & Julia & Patrycja & Agatka & Milenka & Martynka & Laura i czarna Kotka...

Moja pomoc w budowie http://www.camperteam.pl/...c3d224d5f142fad

|  | 

|   |  | 

|  | 

| Wyświetl szczegóły | 

|  | 

| Johny_Walker   Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
 Piwa: 45/20

| 

|  Wysłany: 2018-04-12, 13:51 |   
 |  
               | 
 |  
               | My po Maroku lokalnymi jeździmy. 1200 km lokalnymi, 40 km autostradami. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Tamtam zaawansowany

Twój sprzęt: Rimor Brig Super 628
 Piwa: 20/5

| 

|  Wysłany: 2018-04-12, 19:12   Re: Podróżowanie po drogach lokalnych - bez autostrad |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | pionier01 napisał/a: |  	  | Mam pytanie jak w temacie. Jakiś czas temu wybrałem się samochodem osobowym z Wenecji do Rimini drogą lokalną. Nie wybrałem autostrady. DROGA BYŁA TRAGICZNA. Potężne dziury, korki itp. Wtedy zniechęciłem się do takich dróg. Właśnie remontuję swojego pierwszego kampera (wcześniej wypożyczyłem 1 raz - Kraków - Genewa) i jazdę kamperem wyobrażam sobie jako spokojną, jednostajną, po równych drogach czyli tzw tryb pociągowy.

Więc pytanie do WETERANÓW WŁOSKICH DRÓG LOKALNYCH:
 - Czy jadąc w stronę San Remo znajdę spokojne, równe i widokowe trasy? Oczywiście nie zamierzam zrobić tej trasy w 1 dzień! Planuję 3-4 dni zatrzymując się z pięknych miejscach. Jednak najbardziej interesuje mnie aby drogi były bezpłatne, równe i komfortowe.

I nie chodzi mi tutaj o GOOGLE MAPS i opcje bez autostrad, tylko WETERANA który zna temat i robi lub robił te trasy.

PYTAM BO SIĘ NIE ZNAM!
 | 

Kiedy jedziesz w tym kierunku?
 Też zbieram informacje o tej drodze.
 Niestety, nie jedziemy, dzieciaki się rozchorowały.
 Pozdrawiam
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez Tamtam 2018-04-20, 21:21, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|  | 

| anw73   doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Benimar Tessorro 497
 Piwa: 6/6

| 

|  Wysłany: 2018-04-20, 19:14 |   
 |  
               | 
 |  
               | ludziska skad  wy bierzecie te ceny paliw we Wloszech ? W ubieglym roku jezdzilismy op Itali 3 tygodnie i nie zauwazylem az tak kolosalnych roznic pomiedzy autostrada a innymi drogami.
 Zazwyczaj sa duze tablica z informacja za ile i jaka bedzie cena wiec sam wybierasz gdzie i za ile chcesz zalac.

Prosze o nie sraszenie nowicjuszy.
 |  
				| _________________ uwielbiam reklamy Polsatu bo zawsze mozna skoczyc po zimne piwko na stacje paliw do sasiedniego wojewodztwa
 |  
				|  |  | 

|   |  | 

|  | 

| fiba56   doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer 2007
 Nazwa załogi: fiba56
 Piwa: 2/22

| 

|  Wysłany: 2018-04-20, 20:55 |   
 |  
               | 
 |  
               | Lokalne robią klimat gdziekolwiek jedziesz.Autostrady widoki z oddali,zero lokalności. |  | 

|   |  | 

|  | 

| Budynn   początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Eura Mobil IL 720 qb
 Otrzymał 3 piw(a)

| 

|  Wysłany: 2018-05-03, 17:53 |   
 |  
               | 
 |  
               | sam tankujesz placisz mniej tankuje tobie pracownik stacji placisz wiecej i taka jest roznica.

Pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |