|
Meble do blaszaka |
| Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2019-03-01, 19:40
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | Adam , z fotek wynika że jednak puchnie. Płyta wiórowa ma równe 18 mm , nic a nic więcej.
|
zmierzę w lecie w tym samym miejscu to zobaczymy , faktycznie spuchła niesamowicie , masz satysfakcję
Jutro strzelę focie spuchniętej płycie bo mam taki kawałek co zastępuje kawałek rynny
Andrzej jaki Ty czasem potrafisz być dziwny , pozwól ,że oświecę Twoja wiedzę w kwestii grubości płyt wiórowych . Nie jest prawdą ,że 18-stka ma 18 mm i zawsze tyle jak twierdzisz .
Tolerancja grubości wiórówki surowej wg normy EN 324-1 wynosi +/- 0,3 mm , laminowana zaś ≤ 20 mm też ma tolerancję +/- 0,3 mm tylko reguluje tym inna norma EN 14323
Napisze jaśniej byś zrozumiał , kupujesz nówki płyty z hurtowni i ich nigdy nie mierzysz a może warto co ? Dostajesz może 17,7mm a może 18,3 mm i wszystko jest ok , stąd te niuanse przy nabijaniu krawędzi PCV , czasami paluszkiem wejdzie a czasami trzeba młotkiem dobić , no tak bywa .
Andrzejku , wypuść już powietrze |
| |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 347/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-03-01, 23:30
|
|
|
| MECENAS napisał/a: | | kupujesz nówki płyty z hurtowni i ich nigdy nie mierzysz a może warto co ? Dostajesz może 17,7mm a może 18,3 mm |
Powtarzam nie ma takiej możliwości.
Jak złożysz dziesięć do kupy wyjdzie osiemnaście cm. nie mniej nie więcej. Jak złożysz dwie lub trzy jest proporcjonalnie.
Może Ty robisz to co jakiś czas , ale ja robię to praktycznie dzień w dzień więc proszę nie pisz tych bzdur.
Jeszcze jedno , również tyczy się to np. płyty 16 mm.
Sztuki na palecie liczy się mierząc wysokość płyt.
Gdyby tak płyty robili jak piszesz , to wykonie zabudowy w domach , byłoby totalną masakrą.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
| |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

|
Wysłany: 2019-03-01, 23:33
|
|
|
| MECENAS napisał/a: | | Andrzejku , wypuść już powietrze |
Adaś , ale o co Tobie chodzi? Przecież jestem wypompowany. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2019-03-01, 23:37
|
|
|
wrócimy do rozmowy |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 220/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2019-03-02, 13:28
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | ....Przecież jestem wypompowany. |
Czyżby coś już było gotowe ? |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
necvip
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato 2,3 campervan
|
Wysłany: 2019-03-02, 17:34
|
|
|
| Andrzej 73 napisał/a: | | MECENAS napisał/a: | | kupujesz nówki płyty z hurtowni i ich nigdy nie mierzysz a może warto co ? Dostajesz może 17,7mm a może 18,3 mm |
Powtarzam nie ma takiej możliwości.
Jak złożysz dziesięć do kupy wyjdzie osiemnaście cm. nie mniej nie więcej. Jak złożysz dwie lub trzy jest proporcjonalnie.
Może Ty robisz to co jakiś czas , ale ja robię to praktycznie dzień w dzień więc proszę nie pisz tych bzdur.
Jeszcze jedno , również tyczy się to np. płyty 16 mm.
Sztuki na palecie liczy się mierząc wysokość płyt.
Gdyby tak płyty robili jak piszesz , to wykonie zabudowy w domach , byłoby totalną masakrą.
|
Płyty ze standardowym melaminowaniem mają tolerancję +- 0,3mm, płyty z kilkoma warstwami melaminy +-0,5mm.
Co więcej, żadna płyta synchroniczna (dla niewtajemniczonych to ta najdroższa a zarazem najładniejsza i najbardziej realistycznie odwzorowująca naturalne drewno) ma zawsze więcej niż 18mm - od 0,4 do 1mm. Dzieje się tak z uwagi na to że rdzeń ma 18 mm + melaminy z głęboką strukturą w rzeczywistości dają około 18,8mm - to są moje doświadczenia a zarazem podparte danymi producenta - dla niedowiarków służę certyfikatami... |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2019-03-02, 18:51
|
|
|
Andrzeja nie przekonasz , on się uparł i tak będzie do końca a koniec będzie jak pojadę do hurtowni i złapię na raz 10 płyt po grubości tak jak on sugerował ... wtedy zobaczymy , tam rodzajów pełno , jak to go nie przekona ,że bywa różnie to tylko elektrowstrząsy |
|
|
|
 |
MackT
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-03-03, 20:20
|
|
|
| Może ktoś polecić jakiś program który pomoże zaprojektować wnętrze, meble. Najlepiej taki bym jako laik potrafił go obsłużyć. Mam jeszcze pytanie o lodówkę, jako że auto małe rozważam takie zasilane gazem 12V i 230V, co sądzicie o tym rozwiązaniu? |
|
|
|
 |
MackT
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-03-03, 20:51
|
|
|
| Jak lodówka to i toaleta przenośna, na co zwrócić uwagę przy wyborze i jaką chemię zakupić? |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 17 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 273/209 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2019-03-03, 21:09
|
|
|
Przecież to wszystko jest na Forum.Musisz poczytać,to nie boli.Siedem stron o materiale na meble.Kilka osób pokłóconych i niewinnie zadajesz nowy temat.W tym tempie nie masz szans na finał w najbliższych kilku latach.Musisz to sobie sam poukładać bo dróg jest wiele i każdy z nas wybiera/chwali swoją.
Może daj to auto i ktoś Ci zrobi? Ja mogę za darmo ale czy zaufasz??? |
|
|
|
 |
necvip
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato 2,3 campervan
|
Wysłany: 2019-03-03, 22:38
|
|
|
| MackT napisał/a: | | Może ktoś polecić jakiś program który pomoże zaprojektować wnętrze, |
Ładny prosty program do projektowania a raczeczej wizualizacji mebli to PRO100 przy czym gdybyś chciał w nim uchwycić krzywizny kampera to już będzie rzeźba w g....nie |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

|
Wysłany: 2019-03-03, 23:21
|
|
|
| necvip napisał/a: | | Ładny prosty program do projektowania a raczeczej wizualizacji mebli to PRO100 |
Ten program jest przeznaczony wyłącznie do projektowania zabudowy domowej.
|
|
|
|
 |
decumanus
weteran

Twój sprzęt: Ducato 2007
Pomógł: 7 razy Dołączył: 10 Kwi 2017 Piwa: 45/24 Skąd: Bielsko Biała :D
|
Wysłany: 2019-03-04, 01:13
|
|
|
| rakro1 napisał/a: | Przecież to wszystko jest na Forum.Musisz poczytać,to nie boli.Siedem stron o materiale na meble.Kilka osób pokłóconych i niewinnie zadajesz nowy temat.W tym tempie nie masz szans na finał w najbliższych kilku latach.Musisz to sobie sam poukładać bo dróg jest wiele i każdy z nas wybiera/chwali swoją.
Może daj to auto i ktoś Ci zrobi? Ja mogę za darmo ale czy zaufasz??? |
Mysle ze mimo wszystko najłatwiejszy bedzie Sketchup. Jest sporo tutoriali na YT.
Wersja probna 30 dni... jest dostepne wnetrze poessla zrobione w sketchupie, sa tam podstawowe urządzenia.
R |
_________________ tak ja sie staram https://www.camperteam.pl...der=asc&start=0
opnia jest jak dupa - każdy ma swoją
"immposible" is not a fact - it is an opinion
 |
|
|
|
 |
KASZUB
weteran

Twój sprzęt: Samojebka ducato by KASZUB
Nazwa załogi: My
Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Sie 2014 Piwa: 60/63 Skąd: Celbowo koło Pucka
|
|
|
|
 |
Mavv
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter
Nazwa załogi: MadMobile II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Piwa: 67/50 Skąd: Ballina, Irlandia
|
Wysłany: 2019-03-04, 11:52
|
|
|
Tak mnie naszło z rana Z miesiąc temu robiliśmy zabudowę sypialni. Z ciekawości zmierzyłem grubości płyt na nieoklejonych krawędziach. Płyty maja grubość od 18,0 do 18,3mm Płyty zamawiane i cięte na wymiar na stolarni. Taki tam poranny fakt do kawki |
_________________ Kamperek 1
Kamperek 2
Moje minipodróże po Irlandii
 |
|
|
|
 |
|
|