Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kamperowanie w czasach zarazy
Autor Wiadomość
smok_wawelski 
weteran

Piwa: 120/77
Wysłany: 2020-06-05, 21:03   

JózekP napisał/a:
Wielu ludziom rejestracja z śląskimi numerami kojarzy się z zarazą ,i już zaczyna się niemiła atmosfera
Wielu durnym ludziom - jeżdżę czasem na Śląsk co drugi dzień owszem zachowuje ostrożność, owszem nawet możne byłbym zwolennikiem czasowego ograniczenia ruchu z tego regionu - ale tak samo byłbym zwolennikiem zamknięcia Małopolski gdyby tu tak dupło. Jakem Gorol w życiu by mi nie przyszło do głowy gorzej w jakikolwiek sposób traktować Hanysa bo akurat tam się teraz najwięcej wira sk...na kłebi.
Po prostu żeby drania wira ubić czy zminimalizować konieczne są restrykcje i zamknięcia ale to nie to żeby ludzi gorzej traktować - to dwie różne rzeczy

Postaw piwo autorowi tego posta

JózekP 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1 2,5D Frankia 540A
Piwa: 4/2
Wysłany: 2020-06-06, 05:02   

Właśnie ,to tak wygląda ja nic nie mam do Ciebie ,ale lepiej tu nie przyjeżdżaj ,wiem że nie wszyscy tak myślą ,ale są i tacy . :lol:

smok_wawelski 
weteran

Piwa: 120/77
Wysłany: 2020-06-06, 10:22   

Nie odbieram absolutnie Twoich wypowiedzi że cos masz do mnie - po prostu piszę swoje zdanie na ten wirusowo-paniczny temat przeradzający sie w jakiś durny szowinizm. Nawiasem mówiąc antagonizmy miedzy Hanysami i Gorolami z Kraka uważam za bzdure i zwykle mam bardzo dobre układy a wręcz przyjaźnie z ludźmi z Górnego Ślaska :)
JózekP napisał/a:
ale lepiej tu nie przyjeżdżaj
pracując w NDT nie mam specjalnego wyboru - dziś badam spoiny np. gazociagu w Poroninie, jutro dźwig w Krakowie a pojutrze badam na kotle czy turbinie na elektrowni w Chorzowie, Łagiszy czy Jaworznie - taka praca :) ale to nie powód żebym jakiejś schizy dostawał - zakładam na mój ryj machę a jak trzeba i pracujemy blisko a ktoś nie ma to zwrócę uwagę i poproszę o to współpracownika niezależnie czy to Górala czy Gorola czy Hanysa a zamiast graby żółwika się strzeli albo poda graby w rękawiczkach i żyje się dalej - nie mam z tym problemu :) po prostu jeśli ludzie się szanują nawzajem powinni też chronić sie wzajemnie - nikt nie wie czy nosi czy nie nosi wira i czy jest groźny dla innych lub ktoś inny dla niego - więc jak najbardziej jest sensowna zasada ograniczonego zaufania i w pracy i w życiu codziennym i w wypoczynku a panika i szowinizm nic nie dają.

Wyświetl szczegóły
JózekP 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2020-06-06, 21:09   

Smok wawelski, źle mnie zrozumiałeś. Nie mam nic do Ciebie, po prostu stwierdzam fakt jaki zaistniał i jakie nieprzyjemnosci spotkaly mojego kolegę.Sam dobrze wiesz ,że są ludzie którzy mowią że nie mają nic do Ciebie ,ale lepiej tu nie przyjeżdżaj i nie tyczy się to ciebie ,tylko tak ogólnie. A co do ograniczonego zaufania to masz 100% rację i ja też się pod tym podpisuje . Co do szufladkowania ludzi ,to tego nigdy nie robiłem i nie ważne kto skąd jest, ile ma kasy ,czym jeździ i gdzie mieszka .Ważne żeby był człowiekiem ,Mleczko kiedyś powiedział każdy człowiek na poziomie musi się trzymać w pionie :haha: i tego się trzymajmy pozdrawiam .

Wyświetl szczegóły
OMEGA 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Piwa: 40/51
Wysłany: 2020-06-06, 21:45   

Koledzy tak dla ciekawości zerknąłem do sprawozdań GUS z 2012 r. i co się okazuje że 700 tyś. to ludność deklarująca się jako Ślązacy / Hanysy/ kolejne 100 tyś mieszka na Opolszczyżnie , ogółem w granicach woj śląskiego mieszka 4, 6 mil ludności , 3,9 miliona to przyjezdni i wcieleni w granice woj. Śląskiego co oni powiedzą jak z kwitkiem odjadą z pod szlabanu kempingu , :spoko
ja nie hanys ja tylko tam mieszkam ale nie pracuję na kopalni _ wstyd się przyznać. :oops:

za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 222/170
Wysłany: 2020-06-07, 20:19   

To teraz wszyscy wiedzą dlaczego Górny Śląsk rząda dostępu do morza :haha:

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

ZbigStan 
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Piwa: 1401/339
Wysłany: 2020-06-07, 20:30   

Na Śląsku zarażają przeważnie górnicy i to jedyny moment że można powiedzieć bez kompleksów, że się nie jest górnikiem. A na poważnie to panika ogranicza rozsądne myślenie. Pozdrawiam.
Narty, Włochy 2020

JózekP 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2020-06-08, 21:36   

Kanał Gliwicki już pogłębiają mają tam wpływać statki z tanim gazem ,tylko wolno im to idzie :haha: :haha: właśnie dojechałem na Mazury i jeszcze nikt mnie widłami nie pogonił, wręcz przeciwnie i myślę że tak zostanie. Pozdrawiam :spoko

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 222/170
Wysłany: 2020-06-08, 22:13   

JózekP napisał/a:
Kanał Gliwicki już pogłębiają mają tam wpływać statki z tanim gazem ,tylko wolno im to idzie :

Ciekawe jak pokonają te statki Odrę ; skoro od powodzi w 1997 r. są uszkodzone śluzy :chytry a port w Gliwicach jest prawie martwy :-/

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

Rwaldi 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: RIMOR;RAPIDO 7410;Hymer Eriba;Adria Matrix SC
Nazwa załogi: Strażacy
Piwa: 11/12
Wysłany: 2020-06-09, 10:51   

JózekP jeśli masz dylemat i wątpliwości co do Mazur jedź tu.
Jezioro Białe, nad którym leży Okuninka, wchodzi w skład najdalej na północny wschód wysuniętej grupy jezior Pojezierza Łęczyńsko - Włodawskiego.Fajne miejsce woda 1 klasa czystości
W sąsiedztwie największego Jeziora Białego (106ha) występują jeziora mniejsze: Glinki (47ha), Czarne(24ha), Święte(6ha), Rogoźne (6ha), Lipiniec (4ha). Jezioro ma łatwy dostęp do wody, twarde piaszczyste dno. Żyje w nim wiele gatunków ryb, m.in. lin, okoń, szczupak, sielawa, węgorz. Nad jeziorem białym można spotkać kaczki krzyżówki, perkozy, czaple siwe, łabędzie, błotniki stawowe. Od strony południowej jezioro otoczone jest lasem należącym do Sobiborskiego Parku Krajobrazowego.Wkleiłem żebyś miał bardziej czytelny obraz.
Zawsze stamtąd możesz jechać na Mazury wschodnią ścianą bo tu na Łódz czy Warszawę jest ruch wachadłowy i czasami się fajnie przejedzie a czasami szkoda tego czasu tracić na tę drogę.

DAREW 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: ducato '91 burstner
Nazwa załogi: GRA-DAR
Wysłany: 2020-06-09, 11:22   

witam ! że wtrące ! siedzimy w Zagłębocze ! pogoda jaka jest każdy widzi ! też myślimy o Białym jestesmy z Zawiercia SZA XXXXXX Śląskie! J. Zagłębocze piękne czyste piaseczek !!! zaczekamy na słonko

Odpowiedz do tematu