|
|
|
Rura-brak odpływu wody z umywalki |
| Autor |
Wiadomość |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 523/632 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-10-17, 21:17
|
|
|
| LukF napisał/a: | ...
dziękuję za merytoryczną dyskusję. Od wymiany rury poszło w kierunku wymiany syfonu
... |
Zjawisko powolnych ścieków jak się okazuje jest powszechne i znane, to dowodzi że kupujemy fikcyjną jakość i markę, a wszystko i tak robione jest na jedno kopyto i najwięcej uwagi skupia projekt designu kamperów. Norma i dowód że nie ma lepszych i gorszych, są ładniejsze i brzydsze oraz droższe i tańsze. I znowu zatęskniłem za Autostarem.
.
Nie wierzę że problem odpływu powszechny i znany od wielu lat jest ignorowany, przecież taki drobiazg jak odpływ ze zlewu, firma np Carthago czy Knaus, czy Hobby, czy Adria w sloganie reklamowym ujęłaby : "W naszych kamperach zastosowano opatentowany system ścieków, w naszych kamperach woda ścieka szybko i nic nie śmierdzi" MUSIAŁOby to zwrócić uwagę potencjalnych klientów, przecież o pierdoły to wszystko się ściga a jednocześnie dowodzi, że producent zajmując się ściekami, nie ma już nic innego do poprawienia w swoich wyrobach co = w odbiorze: "doskonałość osiągnęliśmy już dawno".
Ja bym ten haczyk łyknął, potem wypluł albo połknął. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| |
|
|
|
 |
Artur.Dell
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Autostar
Nazwa załogi: Lubimy podróżować
|
Wysłany: 2020-10-17, 22:10
|
|
|
| U mnie zachodzie przedziwne zjawisko. Woda w umywalce w łazience i brodziku pod prysznicem schodzi błyskawicznie, a w kuchni potrafi stać o wiele za długo .... niż potrzeba. Wszystko niby jest drożne, ale jak widać nie do końca... |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/436 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2020-10-18, 07:12
|
|
|
| Artur.Dell napisał/a: | | U mnie zachodzie przedziwne zjawisko. Woda w umywalce w łazience i brodziku pod prysznicem schodzi błyskawicznie, a w kuchni potrafi stać o wiele za długo .... niż potrzeba. Wszystko niby jest drożne, ale jak widać nie do końca... |
Co trzeba zrobić: pozbyć się oryginalnego syfonu i założyć spływ zaburtowy z łodzi oraz zrobić dalej swój syfon.... zaraz, zaraz, przecież od 5 stron o tym dyskutujemy |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2020-10-18, 07:15
|
|
|
Socale,
Od wczoraj mój kamper ma nowy slogan reklamowy:
"W naszym kamperze zastosowano opatentowany system ścieków, w naszym kamperze woda ścieka szybko i nic nie śmierdzi" |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/37 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2020-10-18, 07:44
|
|
|
| Artur.Dell napisał/a: | | U mnie zachodzie przedziwne zjawisko. Woda w umywalce w łazience i brodziku pod prysznicem schodzi błyskawicznie, a w kuchni potrafi stać o wiele za długo .... niż potrzeba. Wszystko niby jest drożne, ale jak widać nie do końca... |
Concorde wymień na Carthago i wiesz co i jak naprawiać |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2020-10-18, 08:20
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|