Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
DOJAZD DO GRECJI
Autor Wiadomość
Bim 
Kombatant
Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Piwa: 194/109
Wysłany: 2021-08-25, 13:35   

andrzej627 napisał/a:
masażysta, którego nazywaliśmy Mandaryn.

Trzy lata temu modlił się do obrazka :haha:
Postaw piwo autorowi tego posta

Janusszr 
Kombatant

Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Piwa: 105/101
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2021-08-25, 13:39   

Zaświadczenie PLF jedno na dwie osoby (małżeństwo) czy dla każdego oddzielnie?
Żona wystawiła sobie, dopisała mnie i teraz ma kłopot ze zrobieniem oddzielnie dla mnie. Będę chyba musiał udostępnić jej swój komputer, bo cały czas jest komunikat, że taka osoba, czyli ja, już ma to zaświadczenie.

DarKu 
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Piwa: 9/10
Wysłany: 2021-08-25, 14:30   

admiral_korkov napisał/a:
Pamiętajcie o zielonej karcie, Macedończycy o nią pytają. Przy braku takowej odsyłają do okienka obok gdzie słono się za nią płaci.

Ze tez o tym nie wiedzialem wczesniej :gwm nie musialbym jej kupowac w Macedonii za 50€ na 15 dni :szeroki_usmiech

Na graniach Wegierskich Serbskich Macedonskich czy tez Greckich nikt nas nie pytal o testy czy tez szczepienie przeciw Covid.
Audostrady w Serbii placilem karta, polnocna autostrada do Belgradu to 960 dinarow natomiast poludniowa to juz 2230 dinarow, zauwazylem ze kazdy bank przelicza sobie po swojemu, i BNP paribas za 960 dinarow skasowal 87zl a Santadner Polska w drodze powrotnej za 960 dinarow policzyl 90zl natomiast dodatkowo BNP policzyl wyzsza prowizje a Santander nizsza za przewalutowanie wiec suma sumarum wyszlo to samo
W Macedonii warto miec drobne € przy sobie i to wyliczone na Kat.2 bo czasem moze sie zdazyc ze policza na ktorejs bramce kat.3 mi sie zdazylo :szeroki_usmiech
Przejazd przez macedonie to 5 bramek w sumie koszt 12.50€
W Grecji za autostrady zaplacilismy w sumie 141.15€ przemiezajac drogi od Macedonii do Salonik, Chalkidiki,potem Meteory obok Kalambaka stamtad pojechalismy do Aten z Aten do Koryntu z Koryntu na Zakytos i z Zakyntos wracalismy na polnoc w strone Macedonii
W sumie przejechalismy 4600km z Wiednia a tak naprawde to jeszcze 800km z Polski i do Polski przed i po urlopie
Spalanie samochodu srednio 13,5 litra i koszty paliwa to w sumie 3800pln
Dziekujemy rodzinie admiral_korkov za wspolnie spedzony czas z wami, bylo nam milo was poznac i spedzic wiekszosc czasu razem podrozujac i rozmawiajac wieczorami mam nadzieje ze znow sie spotkamy :szeroki_usmiech

yamah 
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Piwa: 264/108
Wysłany: 2021-08-25, 20:59   

Janusszr napisał/a:

Tylko jedno na całą załogę kampera/auta :ok tak że nie masz się co wnerwiać przed wyjazdem :bigok

Janusszr 
Kombatant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2021-08-25, 22:12   

yamah napisał/a:
Janusszr napisał/a:

Tylko jedno na całą załogę kampera/auta :ok tak że nie masz się co wnerwiać przed wyjazdem :bigok

Dzięki. Nie wnerwiam się na to :) Mamy już indywidualne zaświadczenia :)
Wnerwiam sie na telefon, bo mi padł. Nieprzewidziany wydatek mnie czeka :(

andrzej627 
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Piwa: 366/159
Wysłany: 2021-08-25, 22:23   

Janusszr napisał/a:
Wnerwiam sie na telefon, bo mi padł

Ile miał lat?

Janusszr 
Kombatant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2021-08-26, 06:01   

andrzej627 napisał/a:
Janusszr napisał/a:
Wnerwiam sie na telefon, bo mi padł

Ile miał lat?

Dwa z kawałkiem. Była próba naprawy i zero efektów.

Jurek Jurecki 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Roller 2022 Ford 170KM automat
Otrzymał 1 piw(a)
  Wysłany: 2021-09-15, 15:46   

za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią?

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 570/435
Wysłany: 2021-09-15, 16:20   

Darcyk_2005 napisał/a:
admiral_korkov napisał/a:
Pamiętajcie o zielonej karcie, Macedończycy o nią pytają. Przy braku takowej odsyłają do okienka obok gdzie słono się za nią płaci.

Ze tez o tym nie wiedzialem wczesniej :gwm nie musialbym jej kupowac w Macedonii za 50€ na 15 dni :szeroki_usmiech

Na graniach Wegierskich Serbskich Macedonskich czy tez Greckich nikt nas nie pytal o testy czy tez szczepienie przeciw Covid.
Audostrady w Serbii placilem karta, polnocna autostrada do Belgradu to 960 dinarow natomiast poludniowa to juz 2230 dinarow, zauwazylem ze kazdy bank przelicza sobie po swojemu, i BNP paribas za 960 dinarow skasowal 87zl a Santadner Polska w drodze powrotnej za 960 dinarow policzyl 90zl natomiast dodatkowo BNP policzyl wyzsza prowizje a Santander nizsza za przewalutowanie wiec suma sumarum wyszlo to samo
W Macedonii warto miec drobne € przy sobie i to wyliczone na Kat.2 bo czasem moze sie zdazyc ze policza na ktorejs bramce kat.3 mi sie zdazylo :szeroki_usmiech
Przejazd przez macedonie to 5 bramek w sumie koszt 12.50€
W Grecji za autostrady zaplacilismy w sumie 141.15€ przemiezajac drogi od Macedonii do Salonik, Chalkidiki,potem Meteory obok Kalambaka stamtad pojechalismy do Aten z Aten do Koryntu z Koryntu na Zakytos i z Zakyntos wracalismy na polnoc w strone Macedonii
W sumie przejechalismy 4600km z Wiednia a tak naprawde to jeszcze 800km z Polski i do Polski przed i po urlopie
Spalanie samochodu srednio 13,5 litra i koszty paliwa to w sumie 3800pln
Dziekujemy rodzinie admiral_korkov za wspolnie spedzony czas z wami, bylo nam milo was poznac i spedzic wiekszosc czasu razem podrozujac i rozmawiajac wieczorami mam nadzieje ze znow sie spotkamy :szeroki_usmiech

[url=https://images90.fotosik.pl/531/c3ab0f51490e3e19.jpg]Obrazek[/URL]

I to są bardzo praktyczne i pomocne informacje. Gotowiec dla kogoś kto chce wiedzieć ile kasy ma zabrać i wydać na paliwo, autostrady i kilometry. Super.
Dzięki :bukiet:

Staszek II 
zaawansowany

Twój sprzęt: Roller Team półintegra
Nazwa załogi: Agnieszka i Staszek
Piwa: 45/29
Wysłany: 2021-09-15, 18:51   

Jurek Jurecki napisał/a:
za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią?

My zawsze nocujemy na samej granicy po greckiej stronie. Jest fajny parking, możliwość zrobienia serwisu i jest bezpiecznie w bezpośredniej bliskości celników. Nie wiem tylko jak długi macie zestaw bo pola parkingu mają jakieś 7m długości ale myślę, że wzdłuż tez jakoś się przytulicie.

tomiy
doświadczony pisarz

Piwa: 3/12
Wysłany: 2021-09-15, 20:45   

Jurek Jurecki napisał/a:

Ja spałem w tym roku na niej. Spoko, tylko auta słuchać jak to przy drodze.

rjas 
weteran

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Piwa: 25/13
Wysłany: 2021-09-16, 08:08   

Etno Selo Tumcevski - 42.157991N, 21.861666E – koło Kumanowa. To macie blisko serbskiej granicy, a przy okazji można zjeść pyszną kolację. Nocka kosztuje 10EUR.
Na Park4night znajdziesz zdjęcia.

Jurek Jurecki 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2021-09-16, 15:13   

rjas napisał/a:
Etno Selo Tumcevski - 42.157991N, 21.861666E – koło Kumanowa. To macie blisko serbskiej granicy, a przy okazji można zjeść pyszną kolację. Nocka kosztuje 10EUR.
Na Park4night znajdziesz zdjęcia.

ale to nie będzie tranzyt :)
nie chcę swoim składem 7m + 4,5 m zbaczać z głównej
ale dziękuję, zapisuję do wykorzystania

Jurek Jurecki 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2021-09-16, 15:14   

tomiy napisał/a:
Jurek Jurecki napisał/a:

Ja spałem w tym roku na niej. Spoko, tylko auta słuchać jak to przy drodze.

dziękuję, więc chyba też skorzystam
rozumiem, że piszesz o EKO?

Jurek Jurecki 
trochę już popisał

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2021-09-16, 15:19   

Staszek II napisał/a:
Jurek Jurecki napisał/a:

My zawsze nocujemy na samej granicy po greckiej stronie. Jest fajny parking, możliwość zrobienia serwisu i jest bezpiecznie w bezpośredniej bliskości celników. Nie wiem tylko jak długi macie zestaw bo pola parkingu mają jakieś 7m długości ale myślę, że wzdłuż tez jakoś się przytulicie.

dziękuję,
widziałem w sierpniu przekraczając granicę, że były na parkingu kampery i też myślę o tym miejscu ale mam zestaw kamper 7m i przyczepa ponad 4m więc bardziej chyba biorę pod uwagę stację EKO gdzieś obok Tirów

Odpowiedz do tematu