|
DOJAZD DO GRECJI |
| Autor |
Wiadomość |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 193/109 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2021-08-25, 13:35
|
|
|
| andrzej627 napisał/a: | masażysta, którego nazywaliśmy Mandaryn.
|
Trzy lata temu modlił się do obrazka |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 105/101 Skąd: Suwałki

|
Wysłany: 2021-08-25, 13:39
|
|
|
Zaświadczenie PLF jedno na dwie osoby (małżeństwo) czy dla każdego oddzielnie?
Żona wystawiła sobie, dopisała mnie i teraz ma kłopot ze zrobieniem oddzielnie dla mnie. Będę chyba musiał udostępnić jej swój komputer, bo cały czas jest komunikat, że taka osoba, czyli ja, już ma to zaświadczenie. |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
DarKu
zaawansowany

Twój sprzęt: Ford E450 Chateau Thor 31L
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Mar 2013 Piwa: 9/10 Skąd: Austria
|
Wysłany: 2021-08-25, 14:30
|
|
|
| admiral_korkov napisał/a: | | Pamiętajcie o zielonej karcie, Macedończycy o nią pytają. Przy braku takowej odsyłają do okienka obok gdzie słono się za nią płaci. |
Ze tez o tym nie wiedzialem wczesniej nie musialbym jej kupowac w Macedonii za 50€ na 15 dni
Na graniach Wegierskich Serbskich Macedonskich czy tez Greckich nikt nas nie pytal o testy czy tez szczepienie przeciw Covid.
Audostrady w Serbii placilem karta, polnocna autostrada do Belgradu to 960 dinarow natomiast poludniowa to juz 2230 dinarow, zauwazylem ze kazdy bank przelicza sobie po swojemu, i BNP paribas za 960 dinarow skasowal 87zl a Santadner Polska w drodze powrotnej za 960 dinarow policzyl 90zl natomiast dodatkowo BNP policzyl wyzsza prowizje a Santander nizsza za przewalutowanie wiec suma sumarum wyszlo to samo
W Macedonii warto miec drobne € przy sobie i to wyliczone na Kat.2 bo czasem moze sie zdazyc ze policza na ktorejs bramce kat.3 mi sie zdazylo
Przejazd przez macedonie to 5 bramek w sumie koszt 12.50€
W Grecji za autostrady zaplacilismy w sumie 141.15€ przemiezajac drogi od Macedonii do Salonik, Chalkidiki,potem Meteory obok Kalambaka stamtad pojechalismy do Aten z Aten do Koryntu z Koryntu na Zakytos i z Zakyntos wracalismy na polnoc w strone Macedonii
W sumie przejechalismy 4600km z Wiednia a tak naprawde to jeszcze 800km z Polski i do Polski przed i po urlopie
Spalanie samochodu srednio 13,5 litra i koszty paliwa to w sumie 3800pln
Dziekujemy rodzinie admiral_korkov za wspolnie spedzony czas z wami, bylo nam milo was poznac i spedzic wiekszosc czasu razem podrozujac i rozmawiajac wieczorami mam nadzieje ze znow sie spotkamy
 |
| |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 264/108 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2021-08-25, 20:59
|
|
|
| Janusszr napisał/a: | Zaświadczenie PLF jedno na dwie osoby (małżeństwo) czy dla każdego oddzielnie?
|
Tylko jedno na całą załogę kampera/auta tak że nie masz się co wnerwiać przed wyjazdem |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant

|
Wysłany: 2021-08-25, 22:12
|
|
|
| yamah napisał/a: | | Janusszr napisał/a: | Zaświadczenie PLF jedno na dwie osoby (małżeństwo) czy dla każdego oddzielnie?
|
Tylko jedno na całą załogę kampera/auta tak że nie masz się co wnerwiać przed wyjazdem |
Dzięki. Nie wnerwiam się na to Mamy już indywidualne zaświadczenia
Wnerwiam sie na telefon, bo mi padł. Nieprzewidziany wydatek mnie czeka |
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
| |
|
|
|
 |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 366/159 Skąd: Francja
|
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant

|
Wysłany: 2021-08-26, 06:01
|
|
|
| andrzej627 napisał/a: | | Janusszr napisał/a: | | Wnerwiam sie na telefon, bo mi padł |
Ile miał lat? |
Dwa z kawałkiem. Była próba naprawy i zero efektów. |
| |
|
|
|
 |
Jurek Jurecki
trochę już popisał
Twój sprzęt: Roller 2022 Ford 170KM automat
|
Wysłany: 2021-09-15, 15:46
|
|
|
| za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią? |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/435 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2021-09-15, 16:20
|
|
|
| Darcyk_2005 napisał/a: | | admiral_korkov napisał/a: | | Pamiętajcie o zielonej karcie, Macedończycy o nią pytają. Przy braku takowej odsyłają do okienka obok gdzie słono się za nią płaci. |
Ze tez o tym nie wiedzialem wczesniej nie musialbym jej kupowac w Macedonii za 50€ na 15 dni
Na graniach Wegierskich Serbskich Macedonskich czy tez Greckich nikt nas nie pytal o testy czy tez szczepienie przeciw Covid.
Audostrady w Serbii placilem karta, polnocna autostrada do Belgradu to 960 dinarow natomiast poludniowa to juz 2230 dinarow, zauwazylem ze kazdy bank przelicza sobie po swojemu, i BNP paribas za 960 dinarow skasowal 87zl a Santadner Polska w drodze powrotnej za 960 dinarow policzyl 90zl natomiast dodatkowo BNP policzyl wyzsza prowizje a Santander nizsza za przewalutowanie wiec suma sumarum wyszlo to samo
W Macedonii warto miec drobne € przy sobie i to wyliczone na Kat.2 bo czasem moze sie zdazyc ze policza na ktorejs bramce kat.3 mi sie zdazylo
Przejazd przez macedonie to 5 bramek w sumie koszt 12.50€
W Grecji za autostrady zaplacilismy w sumie 141.15€ przemiezajac drogi od Macedonii do Salonik, Chalkidiki,potem Meteory obok Kalambaka stamtad pojechalismy do Aten z Aten do Koryntu z Koryntu na Zakytos i z Zakyntos wracalismy na polnoc w strone Macedonii
W sumie przejechalismy 4600km z Wiednia a tak naprawde to jeszcze 800km z Polski i do Polski przed i po urlopie
Spalanie samochodu srednio 13,5 litra i koszty paliwa to w sumie 3800pln
Dziekujemy rodzinie admiral_korkov za wspolnie spedzony czas z wami, bylo nam milo was poznac i spedzic wiekszosc czasu razem podrozujac i rozmawiajac wieczorami mam nadzieje ze znow sie spotkamy
[url=https://images90.fotosik.pl/531/c3ab0f51490e3e19.jpg]Obrazek[/URL] |
I to są bardzo praktyczne i pomocne informacje. Gotowiec dla kogoś kto chce wiedzieć ile kasy ma zabrać i wydać na paliwo, autostrady i kilometry. Super.
Dzięki |
|
|
|
 |
Staszek II
zaawansowany

Twój sprzęt: Roller Team półintegra
Nazwa załogi: Agnieszka i Staszek
|
Wysłany: 2021-09-15, 18:51
|
|
|
| Jurek Jurecki napisał/a: | | za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią? |
My zawsze nocujemy na samej granicy po greckiej stronie. Jest fajny parking, możliwość zrobienia serwisu i jest bezpiecznie w bezpośredniej bliskości celników. Nie wiem tylko jak długi macie zestaw bo pola parkingu mają jakieś 7m długości ale myślę, że wzdłuż tez jakoś się przytulicie. |
|
|
|
 |
tomiy
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2021-09-15, 20:45
|
|
|
| Jurek Jurecki napisał/a: | | za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią? |
Ja spałem w tym roku na niej. Spoko, tylko auta słuchać jak to przy drodze. |
|
|
|
 |
rjas
weteran

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 25/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2021-09-16, 08:08
|
|
|
Etno Selo Tumcevski - 42.157991N, 21.861666E – koło Kumanowa. To macie blisko serbskiej granicy, a przy okazji można zjeść pyszną kolację. Nocka kosztuje 10EUR.
Na Park4night znajdziesz zdjęcia. |
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
 |
|
|
|
 |
Jurek Jurecki
trochę już popisał
|
Wysłany: 2021-09-16, 15:13
|
|
|
| rjas napisał/a: | Etno Selo Tumcevski - 42.157991N, 21.861666E – koło Kumanowa. To macie blisko serbskiej granicy, a przy okazji można zjeść pyszną kolację. Nocka kosztuje 10EUR.
Na Park4night znajdziesz zdjęcia. |
ale to nie będzie tranzyt
nie chcę swoim składem 7m + 4,5 m zbaczać z głównej
ale dziękuję, zapisuję do wykorzystania |
|
|
|
 |
Jurek Jurecki
trochę już popisał
|
Wysłany: 2021-09-16, 15:14
|
|
|
| tomiy napisał/a: | | Jurek Jurecki napisał/a: | | za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią? |
Ja spałem w tym roku na niej. Spoko, tylko auta słuchać jak to przy drodze. |
dziękuję, więc chyba też skorzystam
rozumiem, że piszesz o EKO? |
|
|
|
 |
Jurek Jurecki
trochę już popisał
|
Wysłany: 2021-09-16, 15:19
|
|
|
| Staszek II napisał/a: | | Jurek Jurecki napisał/a: | | za dwa tygodnie wracamy do PL, mamy zaplanowany nocleg przed granicą z Macedonią i zazwyczaj korzystaliśmy z campingów, ok 100km od granicy/ ale tym razem chcemy być jak najbliżej granicy z Macedonią żeby dojechać do granicy z Węgrami jak najwcześniej. Jedziemy w składzie camper z przyczepą czyli 80-90 km/h. Czy parkingi na stacjach benzynowych np EKO lub chyba i BP tez tam jest są OK? i nie trzeba będzie spać z czujnymi oczami itp itp? gdzie nocujecie zazwyczaj przed granicą z Macedonią? |
My zawsze nocujemy na samej granicy po greckiej stronie. Jest fajny parking, możliwość zrobienia serwisu i jest bezpiecznie w bezpośredniej bliskości celników. Nie wiem tylko jak długi macie zestaw bo pola parkingu mają jakieś 7m długości ale myślę, że wzdłuż tez jakoś się przytulicie. |
dziękuję,
widziałem w sierpniu przekraczając granicę, że były na parkingu kampery i też myślę o tym miejscu ale mam zestaw kamper 7m i przyczepa ponad 4m więc bardziej chyba biorę pod uwagę stację EKO gdzieś obok Tirów |
|
|
|
 |
|
|