|
|
|
Ściąganie samochodu. |
| Autor |
Wiadomość |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 570/435 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2021-11-03, 17:28
|
|
|
polaris20,
Spalanie:
Silnik 2.8, prędkość 110km/h, alkowa = 13,5l = NORMALNE.
Sam miałem ostatnio podobnie:
prędkość prawie 120km/h, podjazdy i zjazdy = 14l !!!!
prędkość około 110km/h, podjazdy i zjazdy = 13,2l !!!!
Roznica spalania prawie litr, różnica w prędkości prawie nie do odczucia.
Podsumowanie: jeździjmy wolniej to będzie taniej |
|
|
|
 |
polaris20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hymer 55 było 2.5 jest 2.8 :)
Nazwa załogi: Drużyna J&J Joanna i Jacek
|
Wysłany: 2021-11-03, 17:52
|
|
|
Dzieki za info
Muszę jeszcze kontrolnie przyjechać się jakiś większy dystans 100km/h to tez fajna prędkość bo lecimy przed tirolotami. Do tego wymiana kół na większe powinna jeszcze coś pomoc |
_________________ Zapraszamy do naszego skromnego Bursztyna w Międzywodziu. Tani camping 200m od morza. osrodekbursztyn.com |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 175/135 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2021-11-03, 20:22
|
|
|
| polaris20 napisał/a: | | Banan czy chodzi o Piotrka z Molrawicy obstawiam ze tak bo kilka razy już słyszałem. Jeśli o niego to znamy się robił mi 2 tyg temu swapa na 2.8 fakt zna się na mechanice ale z geometria nie działa i ogólnie ma bardzo mało czasu to tez kontakt i robota idzie jak po gruzie. Co do tulei to się nie wypowiem. Jestem aktualnie na 2 stacji. Walczą z tymi drążkami od katów wyprzedzenia okazuje się ze pomimo ze zbieżności wychodziła idealnie to przesunięcie na tym drążku (tym samym kole jest ok 2 cm ) dziwne dla mnie było już to ze na jednym z drążków były 3 podkładki przed guma a na drugim tylko jedna. Boże powiedz ze to będzie to i nadejdzie czas ze będę mógł się cieszyć kamperkiem po swapie. | No i wychodzi na to co wyżej napisałem , osie nie są do siebie równolegle . Maks różnica to między 3 a 7mm zależnie od pojazdu , a tu aż 2 cm , na 99% to jest to . |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|