| 

|  | 
 |  

| Dziwny cennik, dziwny kemping, dziwny właściciel. |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Socale   Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
 Nazwa załogi: Sokale
 Piwa: 524/636

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 14:11   Dziwny cennik, dziwny kemping, dziwny właściciel. |   
 |  
               | 
 |  
               | Vitaycie drodzy. Troszkę śmiechu warte pomysły uznałem że tutaj najlepiej pasuje opisać i zapytać o Wasze opinie.
 Wjechaliśmy na kemping i od razu czuć swojski klimat, fajnie jest.
 Wieczorem grill z drugą załogą a nazajutrz trzeba było po prostu umyć tłuste naczynia.
 Gdy rano zapytałem o konewkę ciepłej wody do umycia naczyń, właściciel z uporem odparł, że cyt: "kamperowcy nigdy nie mają takich wymagań" i pierwszy raz się spotyka z takim pytaniem dalej twierdząc cyt: "Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę."
 W domyśle, rybę smażyć też w kamperze
   Nie wierzyłem że takie rzeczy usłyszałem i zaczęła się kulturalna lecz stanowcza z obu stron dyskusja.
 Właściciel "światowy" dalej mówił, że tak jest na wszystkich kempingach w Europie i polecił poczytać na forach jak to jest bo on niczego nowego nie zmyśla dalej opowiadając
  dyrdymały wywołując nasze podśmiechujki. Zaprosiłem go bliżej kampera, pokazałem niebieską naklejkę i powiedziałem że znam te forum lepiej niż własnego kampera i takich bzdur jeszcze nikt nie czytał a jeśli nie ma nic przeciwko, to taki temat zaistnieje i podeślę mu link
   .
 Tego samego dnia po powrocie ze spaceru, na stole stał już nowy cennik - nadal niezrozumiały
   .
 Niech ktoś napisze że spotkał się z taką samą sytuacją

| IMG_5631.JPG Cennik w dniu przyjazdu
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 33 raz(y) 308,08 KB |  

| IMG_5640.JPG Nowy cennik
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 32 raz(y) 296,34 KB |  
 |  
				| _________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
 Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale

|  
				|  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | gryz3k   Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
 Nazwa załogi: gryz3k
 Piwa: 569/306

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 15:38 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Socale napisał/a: |  	  | Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę." | 

I tu pozostaje zawsze pytanie po co nam kemping. Bo opłata ok 100 pln za kilkanaście m2 trawnika na kilkanaście godzin to chyba przesada. Cóż, taki mamy klimat.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Banan   Administrator
 LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
 Nazwa załogi: Bananki
 Piwa: 360/502

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 15:52 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wojtuś podeślij mi jego namiary na PW, bym przez przypadek tam nie trafił... Ja za nerwowy jestem i nie mam tyle cierpliwości co Ty.   |  
				| _________________ Pozdrawiam - Darek

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | SlawekEwa   Kombatant
 Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
 Nazwa załogi: Fendziaszki
 Piwa: 242/612

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 17:52 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Cytat: |  	  | Wojtuś podeślij mi jego namiary na PW, bym przez przypadek tam nie trafił.
 | 
 A cwaniaczku jeden , a inni to już mogą umoczyć?
   |  
				| _________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | MILUŚ   Kombatant
 CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
 Nazwa załogi: Milusie
 Piwa: 199/163

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 18:04 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dawaj Wojtek dla ogółu i ku przestrodze te namiary   |  
				| _________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | bert   weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
 Piwa: 140/4

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 18:10 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | gryz3k napisał/a: |  	  |  	  | Socale napisał/a: |  	  | Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę." | 

I tu pozostaje zawsze pytanie po co nam kemping. Bo opłata ok 100 pln za kilkanaście m2 trawnika na kilkanaście godzin to chyba przesada. Cóż, taki mamy klimat.
 | 

oczywiście, że się z Tobą zgodzę, ale nie omieszkam spytać... spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?

Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które komuś nie pasuję, bo drogo, bo właściciel nie kłania się w pas, bo..., bo..., bo... i jeszcze kilka innych bo.

Ostatnio miałem okazję wizytując w ramach zajęć służbowych pewien kemping  (w życiu prywatnie bym tego - tzn pobytu na spędowisku - nie zrobił) widzieć jak przy umywalkach stało kilka osób, niektórzy myli zęby "pod bieżącą wodą", tzn w czasie gdy oni szorowali zęby ciepła woda lała się do kanalizacji. Ktoś za tą wodę a jeszcze ciepłą zapłacić musi i tu się zaczyna problem tego, że to nie tylko kilka metrów trawy.

Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które nam nie odpowiadają, powtórzę dla utrwalenia
   |  
				| _________________ Norbert J. Zbróg

świat w odsłonach różnych
 https://jasawa.flog.pl/
 Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | SlawekEwa   Kombatant
 Slawek Dehler

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 18:24 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bert napisał/a: |  	  | spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach? 
 | 
 Bo chcę , bo lubię , bo chcę zapłacić i wymagać - dziwne?
 |  

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Bim   Kombatant
 Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
 Piwa: 169/103

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 18:47 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | SlawekEwa napisał/a: |  	  |  	  | bert napisał/a: |  	  | spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach? 
 | 
 | 

Nie dziw się ,że w dobie  totalnej infalacji,  cen wody  i prądu

Właściciel kempingu przebiera nogami   chcąc utrzymać klienta, cennik zachowac na poziomie  cen "prawie zeszłorocznych"

a tu wpada "Gość"
   i  co chce konefke?

No wybaczcie  ......
 Też bym się tak zachował  i położył nowy cennik dla wymagającego

Całe szczęście  że moja noga nie  zawita na  kemping w Polsce  i poza nią  gdzie trzeba wybulić taką kasę za wątpliwej jakości trawnik  bo ciepłą wodę mam  i przykucnąć też mogę  niekoniecznie siadając na publicznej desce
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Ewka B   doświadczony pisarz

Twój sprzęt: pasażer Ford Transit Trigano Challanger
 Pomogła: 1 raz
 Piwa: 7/6

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 19:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | Uważam, że jeśli w cenniku była zawarta informacja o dostępie do ciepłej wody za dodatkową odpłatnością to właściciel powinien ją udostępnić. A cennik zmienić dopiero po wyjeździe gości. Powinieneś podać namiary tego kempingu żeby ludzie go omijali. Niech koleś ma nauczkę. To tak samo jak w sklepie: obowiązuje cena widniejąca na półce a nie przy kasie. Jeśli obsługa sklepu nie dopełniła obowiązków i zmieniła cenę w kasie na wyższą a na półce jest niższa to muszą sprzedać w tej niższej cenie. Takie jest prawo i tyle. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | gryz3k   Kombatant

Twój sprzęt: Ape 50
 Nazwa załogi: gryz3k
 Piwa: 569/306

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 20:08 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bert napisał/a: |  	  |  	  | gryz3k napisał/a: |  	  |  	  | Socale napisał/a: |  	  | Macie takie wypasione kampery, to powinniście wozić swoją wodę, używać swoich aneksów kuchennych i mieć swoją ciepłą wodę." | 

| 

oczywiście, że się z Tobą zgodzę, ale nie omieszkam spytać... spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach?

Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które komuś nie pasuję, bo drogo, bo właściciel nie kłania się w pas, bo..., bo..., bo... i jeszcze kilka innych bo.

Ostatnio miałem okazję wizytując w ramach zajęć służbowych pewien kemping  (w życiu prywatnie bym tego - tzn pobytu na spędowisku - nie zrobił) widzieć jak przy umywalkach stało kilka osób, niektórzy myli zęby "pod bieżącą wodą", tzn w czasie gdy oni szorowali zęby ciepła woda lała się do kanalizacji. Ktoś za tą wodę a jeszcze ciepłą zapłacić musi i tu się zaczyna problem tego, że to nie tylko kilka metrów trawy.

Nie ma obowiązku korzystania z miejsc które nam nie odpowiadają, powtórzę dla utrwalenia
   | 

Ależ ja np od bardzo wielu lat tak robię.  Śpiè w kamperze, siusiam w kamperze, myję siè w kamperze więc prosty camperpark w zupełnoßci mi wystarcza i teź może być raz na kilka dni. Modnych miejsc nie lubię. Disco Polo też.
 W majówkè spędziłem kilka dni na mazurach na czymś co kempingiem jest z nazwy. Dokładnie za kawałek trawnika zapłaciłem 100 pln za dobę. O przepraszam. Raz wylałem kasetè. Trzymało mnie tam tylko to, że kolega trzyma tam łódkę. On też byĺ kamperem i pomimo, że opłaca miejsce przy kei na cały sezon /ok 4k/ to też policzyli mu 100 za noc w kamperze. Chciałem tam być tl zapĺaciłem ale w innym wypadku nigdy bym tam nie pojechał.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | bert   weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
 Piwa: 140/4

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 20:51 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | SlawekEwa napisał/a: |  	  |  	  | bert napisał/a: |  	  | spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach? 
 | 
 | 

ale, że właściciel "se" prowadzi po swojemu to... dziwne?
 Prowadzi tak jak chce.
 Można skorzystać lub nie.
 |  
				| _________________ Norbert J. Zbróg

świat w odsłonach różnych
 https://jasawa.flog.pl/
 Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Banan   Administrator
 LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
 Nazwa załogi: Bananki
 Piwa: 360/502

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 21:27 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | SlawekEwa napisał/a: |  	  | A cwaniaczku jeden , a inni to już mogą umoczyć? | 
 Przepraszam...
   Zachowałem się jak gówniarz i egoista, więcej to się nie powtórzy

|  
				| _________________ Pozdrawiam - Darek

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | SlawekEwa   Kombatant
 Slawek Dehler

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 21:31 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Banan napisał/a: |  	  | Zachowałem się jak | 

|  

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Kazik II   weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
 Piwa: 95/8

| 

|  Wysłany: 2022-05-23, 22:23 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | bert napisał/a: |  	  | oczywiście, że się z Tobą zgodzę, ale nie omieszkam spytać... spytam mianowicie o to: na cholerę jeździcie wobec tego po kampingach? 
 | 
 Ja bym tak sprawy nie stawiał. Bo mimo wszystko kempingi są po to, aby czasami z nich korzystać. Jak ktoś nie chce - jego sprawa, ale są tacy, co chcą - też ich sprawa. Bo jak ktoś już decyduje się taki biznes otworzyć to niech się najpierw podszkoli z kultury osobistej, poprawnej pisowni, logicznego myślenia etc.etc. I my mamy prawo do oceny. A ten cennik to efekt radosnej twórczości "byznesmena" epoki szczęk bazarowych. "Wyjazd do godz. 12-tej w dniu wyjazdu"
 No chyba jak się wyjeżdża to wtedy jest dzień wyjazdu - no nie?
   Chociaż właściwie w przypadku TAKIEGO kempingu dzień przyjazdu może być zarazem i dniem wyjazdu
   "Cennik prosty, czytelny - przeczytaj uważnie" I to mnie zawsze bawiło, kiedy jakiś taki niezbyt czytaty i pisaty sadzi takie "mądrości" do innych jakby był filozofem greckim.
 |  
				|  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | mischka   Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
 Piwa: 146/181

| 

|  Wysłany: 2022-05-24, 05:53 |   
 |  
               | 
 |  
               | Do dyspozycji zadaszona stolik z krzesłami ogrodowymi... czy czegoś więcej wam potrzeba?  zadaszona stolik to podstawa   |  
				| _________________ W życiu piękne są tylko chwile...
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach