Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Umywalka do Burstnera
Autor Wiadomość
MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 197/160
Wysłany: 2022-10-30, 18:51   

@ndrzej napisał/a:
...........

Miluś, już raz mi pomogłeś przed paroma laty z czujnikiem temperetury zewnętrznej. Działa do tej pory.

Mamy podobne kampery i podobne podzespoły, które z wiekiem zaczynają wysiadać. Może miałeś już awarię zaworu szarej wody, a jeżeli nie, przygotuj się również do tego!!! :diabelski_usmiech

:spoko :spoko :spoko

Cieszę się ,że choć Twój czujnik działa bo mój ......nie :-/ Ba ;nawet go nie udało mi się znaleźć :(
Co do zaworu ......nie pamiętam czy ten zawór jest dokręcany do rury zbiornika ? Bo jeśli jest na stałe to rzeczywiście lipa :gwm
W innym przypadku na Twoim miejscu zdemontował go w całości i z bliska sprawdził co mu dolega . Zawsze można pokrętło wkleić na stałe :chytry

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
Postaw piwo autorowi tego posta

@ndrzej 
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Piwa: 131/205
Wysłany: 2022-10-31, 22:29   

MILUŚ napisał/a:
@ndrzej napisał/a:
...........
Może miałeś już awarię zaworu szarej wody, a jeżeli nie, przygotuj się również do tego!!! :diabelski_usmiech

:spoko :spoko :spoko

Co do zaworu ......nie pamiętam czy ten zawór jest dokręcany do rury zbiornika ? Bo jeśli jest na stałe to rzeczywiście lipa :gwm
W innym przypadku na Twoim miejscu zdemontował go w całości i z bliska sprawdził co mu dolega . Zawsze można pokrętło wkleić na stałe :chytry

Korzystając z dobrej pogody i chwili wolnego czasu, dokładnie sprawdziłem zawór szarej wody pod kamperem, który znajduje się w dość dużej odległości od krawędzi kampera i połączony jest z wajchą do przekręcania. Okazało się, że pokrętło odłączyło się od zaworu i wystarczy wsunąć je na miejsce i dokręcić śrubką. Zrobię to w najbliższym czasie, ponieważ dzisiaj tego czasu miałem zbyt mało. :spoko

Odpowiedz do tematu