Korek do umywalki |
Autor |
Wiadomość |
jackdruid
trochę już popisał
Twój sprzęt: Peugeot J5 AUTOSTAR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Kwi 2022 Postawił 5 piw(a) Skąd: opolskie
|
Wysłany: 2023-03-12, 11:12 Korek do umywalki
|
|
|
Witam, potrzebuję pomocy w zakupie korków do umywalek . Przeszukałem dostępne aukcje , ale nigdzie nie mogę znaleźć korków o średnicy 22mm . Może komuś wpadły w oko lub ma na przykład niepotrzebne , chętnie odkupię (potrzebuję 2 sztuki ) |
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 352/132 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2023-03-12, 19:41
|
|
|
Zadzwoń do jakiegoś sklepu z akcesoriami kempingowymi do przyczep i kamperów, jest ich dużo i pewnie dogadasz się. Taki drobiazg nie zawsze wystawiają na aukcję.
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2023-03-12, 21:04
|
|
|
Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D , to prosta rzecz do zaprojektowania i wydruku. Można nawet "poprawić fabrykę" |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

|
Wysłany: 2023-03-12, 23:46
|
|
|
Mazur napisał/a: | Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D , to prosta rzecz do zaprojektowania i wydruku. Można nawet "poprawić fabrykę" |
Ha. Z tym. drukowaniem to można ale jest do bani. Wydrukowałem sobie kiedyś i jednak kupiłem nowy. Po czasie był ohydny i brudny, plastik musi być gładki a nie jak wydruk łapać brud. Nie warto 🤔
|
|
|
 |
AndyS
doświadczony pisarz Andrzej
Twój sprzęt: Ducato II Granduca
|
Wysłany: 2023-03-13, 00:26 Re: Korek do umywalki
|
|
|
jackdruid napisał/a: | ...ale nigdzie nie mogę znaleźć korków o średnicy 22mm .... | Znam ten problem. Masz prawdopodobnie takie same odpływy jak ja bo wymierzyłem podobnie - około 22mm i długo szukałem. Okazało się że -> TEN pasuje bo ma kształt stożkowy.
Spróbuj - to nie majątek a można odesłać.
Jak spróbujesz to napisz czy pasował. |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2023-03-13, 09:17
|
|
|
Skwarek napisał/a: | plastik musi być gładki a nie jak wydruk łapać brud. Nie warto 🤔 |
Zależy od drukarki bo one są coraz lepsze, dokładniejsze wydruki gładkie, oraz od filamentu , od jego rodzaju. Jak będzie z ABS lub chociaż z PTEG to można ładnie obrobić mechanicznie papierkiem ściernym i będzie moim zdaniem ok.
Jak miałeś ze zwykłego popularnego PLA to rzeczywiście mogło być słabo bo on jest trochę "biodegradowalny" i ulega "rozkładowi" szczególnie w promieniach UV.
Może taki gumowy zaadoptować ? https://allegro.pl/oferta/korek-gumowy-fi-29-22-mm-h-26-mm-11783247570 |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 132/5 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2023-03-13, 12:14
|
|
|
Skwarek napisał/a: | ...Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D... |
To można wytoczyć na zwykłej wiertarce. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2023-03-13, 21:26
|
|
|
krzlac napisał/a: | Skwarek napisał/a: | ...Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D... |
ten https://allegro.pl/oferta/korek-gumowy-fi-24-18-mm-h-30-mm-12741406330 ma 22mm w połowie wysokości mniej więcej
chwila strachu nożem , albo i bez noża podejdzie
a przy tej cenie to 10 można wziąć na próbę
ten będzie lepszy https://allegro.pl/oferta/korek-gumowy-fi-27-21-mm-h-30-mm-11447659381
przy okazji dzięki Mazur za inspirację kupiłem sobie komplet zatyczek do węży hydraulicznych |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

|
Wysłany: 2023-03-13, 21:40
|
|
|
krzlac napisał/a: | Skwarek napisał/a: | ...Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D... |
Nieprawda, nic takiego nie pisałem, to nie mój cytat. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|