|
|
Zawór automatycznego spuszczania wody |
Autor |
Wiadomość |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 63/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2023-10-11, 15:35
|
|
|
Kluczowe pytanie o pompkę ciśnienia wody. U mnie jeśli działa to będzie cały czas nabijać ciśnienie i w konsekwencji uzupełniać wodę w zbiorniku trumy. Jeśli zawór trumy frost control jest otwarty to w końcu wyleje całą wodę. Trzeba zdiagnozować czy u Ciebie woda spływa bez względu na ustawienie pompy. |
|
|
|
 |
MarekAn
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato-Dethleffs
Nazwa załogi: Ania i Marek
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2009 Piwa: 5/8 Skąd: Kluczbork
|
Wysłany: 2023-10-11, 20:12
|
|
|
Moim zdaniem, wynik spuszczania wody z trumy, zależy od rodzaju pompki wody. Mam pompkę zanurzeniową (włącznik w kranie) i otwarcie zaworu spustowego trumy spuszcza wodę z całego układu. Powstaje bowiem system naczyń połączonych. Nie powstanie on tam gdzie jest pompa ciśnieniowa (załączana ciśnieniem). |
|
|
|
 |
redspider
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1.9 TD 2001 DETHLEFFS A5431
|
Wysłany: 2023-10-12, 00:32
|
|
|
MarekAn napisał/a: | Moim zdaniem, wynik spuszczania wody z trumy, zależy od rodzaju pompki wody. Mam pompkę zanurzeniową (włącznik w kranie) i otwarcie zaworu spustowego trumy spuszcza wodę z całego układu. Powstaje bowiem system naczyń połączonych. Nie powstanie on tam gdzie jest pompa ciśnieniowa (załączana ciśnieniem). |
Dokładnie tak mam, pompka wody włącza się w momencie otworzenia kranu. Pompka zanurzona jest w zbiorniku z czysta wodą. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|