Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Malbork i kampery
Autor Wiadomość
SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 240/601
Wysłany: 2024-07-13, 16:49   Malbork i kampery

Jeśli rada przegłosuje to Malbork stanie się nieprzyjazny :diabelski_usmiech

https://malbork.naszemiasto.pl/czy-w-malborku-bedzie-wprowadzony-zakaz-nocnego-parkowania/ar/c1-9751371

Skwarek 
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Piwa: 351/132
Wysłany: 2024-07-13, 17:15   

Zakaz parkowania kamperów jest chyba nie zgodny z prawem. Zakaz parkowania wszystkich powyżej 2,5tony lub 2,20m albo biwakowania już jest zgodny (tylko trzeba określić definicję biwakowania). Tak tą niezgodność obchodzą na południu Europy.

:spoko

zakaz.jpg
Nie ma takiego znaku. Ale trzeba kopać się ze strażą miejską. Jest to zmodyfikowany zakaz ruchu od 18-6tej, Po 18tej musisz stać do 6tej bo złamiesz zakaz ruchu ;)
Plik ściągnięto 863 raz(y) 20,2 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2024-07-13, 19:04   

Skwarek napisał/a:
(tylko trzeba określić definicję biwakowania).

Ten artykuł z Malborka coś o tym mówi : :bajer
"Poprzez parkowanie kampera rozumie się postój samochodu kempingowego:

którego koła stykają się z podłożem (nie wolno używać podkładów poziomujących);
wokół którego nie są rozstawione krzesła, stół lub inne elementy, które nie są zwartą bryłą pojazdu (dotyczy to również okien, które nie mogą być otwarte;
z samochodu nie wydostają się żadne inne zapachy (z wyjątkiem tych związanych z pracą silnika)."

peja76 
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Piwa: 48/51
Wysłany: 2024-07-13, 19:33   

Temat był poruszany też w tamtym roku, ten radny reprezentuje właściciela kempingu i temu robi takie problemy. Na fb wypowiadali się mieszkancy i oni nie widzą takich problemów jak Ci powyżej. Nawet wypowiadali się przychylnie co do kamperowców, a jechali po właścicielach osobówek....
Kij im w oko, jest tyle fajnych miejsc że nie bedę płakał za Malborkiem, szkoda tylko innych przedsiębiorców, bo dwa trzy razy do roku zajechaliśmy do tego misata i zawsze daliśmy zarobić.....

Ten Pan radny pięknie sobie to wymyślił, za dnia tak, zostawić pieniądze, zrobić w sklepie zakupy i dowidzenia, normalnie super goscinność, wstydu nie ma. Jeszcze co do śmieci, to jak stoję dwa dni np w Warszawie a zdarza się że stoimy trzy i robimy w sklepach zakupy to co ich śmieci mam zabierać do siebie? przecież zakupy robiłem w Warszawie, a zasadę mamy taką, nic nie bierzemy z domu, wszystko kupujemy w danym miejscu, jednak inaczej skakuje. Ci co rządzą to jednak oderwani od rzeczywistości, mam nadzieje że goście z apartamętów też biorą śmieci z sobą.
Ps, jak działa Mi na nerwy rządzący, jacy rządzący, sługi narodu!!!

https://www.google.pl/url...wKjnGs4siw0yN4m

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 193/150
Wysłany: 2024-07-13, 20:01   

Dobrze ,że udało mi się wykorzystać weekendowe stanie za free naprzeciw tego kampingu .
Jeden raz wystarczył :chytry

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

Banan 
Administrator
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Piwa: 358/496
Wysłany: 2024-07-14, 13:40   

Skwarek napisał/a:
Zakaz parkowania kamperów jest chyba nie zgodny z prawem.

Zdecydowanie, niema takiego znaku w Ustawie, można odmówić przyjęcia mandatu i każdy sąd nas uniewinni.
Można to zrobić, ale nie będę im podpowiadał jak... bo jednak czytają, również nasze forum :haha: :haha: :haha:

Banan 
Administrator
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Piwa: 358/496
Wysłany: 2024-07-14, 23:00   

No to jeszcze pozdrowienia ze ŚWINOUJŚCIA .... :haha: :haha: :haha:

Speedo 
trochę już popisał

Piwa: 4/1
Wysłany: 2024-07-15, 07:01   

SlawekEwa napisał/a:
Jeśli rada przegłosuje to Malbork stanie się nieprzyjazny

"Operatorzy uważają, że łatka miasta nieprzyjaznego miłośnikom kamperów Malborkowi nie grozi."

A jednak :wyszczerzony:

Komplecik 
Kombatant

Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Piwa: 262/583
Wysłany: 2024-07-17, 07:57   

Jeszcze jeden krok i będzie zakaz wchodzenia na plażę i inne kapieliska, dobrze będzie brać kasę wszędzie i za wszystko,
Obecnie jestem właśnie po takich doswiadczeniach które rozpalił mnie do czerwoności,
Byłem na kempingu kilka dni i przy wyjeździe chce zrobić serwis, srałem myłem się u siebie, więc normalną rzeczą po pobycie kilka dni opuszczając kemping jest zrobić serwis, no chyba że ja jestem pier... Bo już nie wiem i zaczynam się nad sobą zastanawiać,
Operator tego kempingu pobiera opłatę za serwis, mówię że nie przyjechałem tu z zewnątrz robić serwis i dalej tylko byłem waszym gościem, oszczędzając wasze kible srałem u siebie a teraz chce to wypi.... Ć nie narażając deski klozetowej na ujeb... E
Nastała wielka konsternacja jak to, nie srał Pan u nas tylko u siebie :shock: kuźwa szok niedowierzanie, tak się wk.. że bez serwisu chciałem wypi... Z tego notabene całkiem ładnego kempingu zbudowanego za nasze a jakże nasze piniomżki i oddanego operatoriwi niech nas łupi za nasze piniomżki które wcześniej cegiełką jak 1eden w Polsce dołozylismy do budowy tego pięknego kempingu i wielu innych podobnych
Nie nie dałem za wygraną, dzwoń Pani do szefowy o co chodzi jak to faktycznie jest
Miła acz nie znająca zasad Pani po dłuższych miłych rozmowach pozwoliła uchylić klapę od słupka serwisowego i wylać kota
, a propos samego miejsca serwisowego też jest wspaniałe wykonane i przemyślane, za ciężkie piniomdze nasze zresztą pośrednio , zlewając szarą wodę po pobycie jako gość , ślepy głuchy i mało sprytny dziadek taki jak ja, rozleje to po całej okolicy przed kempingiem bo ktoś sprytnie wymyślił i kratkę łapiącą wodę idealnie wypoziommiwał a ta nie ma tak zwanej niecki koło niej która łapie wodę,
Mnie się trafem udało celnąć w kratkę ale ale żeby nie było tak różowo woda leciała na jedno z ramion kraty rozbryzgiwala i rozlewała się po okolicy, na domiar tego wszystkiego kamper był przechylony nie w stronę kratki więc reszta wody wylała się przy wyjeździe przed pięknym nowym szlabanem,
Takie kwiatki fondują nam włodarze naszych miast za nasze cegiełki
Kochani Burmistrzowie i inne Wujty pomyślcie o pracującym narodzie który od czasu do czasu musi mieć chwilę przerwy i chce wyobraźcie sobie nawet nieraz za darmo lub niewielka opłatą
Dychnąć, by nie być sfrustrowany upokorzony czując się dymany przed dalszą pracą, dla nas i Was, tak dla nas i was , to wszystko co robimy my wcześniej czy później staje się dobrem ogólnym

Mówiłem tu nie o prywatnej własność bo tam każdy może robić co chce ale o dobrze wypracowany wspólnie a to już deczko inna sprawa tak mi się zdaje,
Pewnie jak zwykle się mylę :?

No się wyżaliłem :mikolaj

Wyświetl szczegóły
LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 478/390
Wysłany: 2024-07-17, 08:45   

Robert,
Dobrze, że się wyżaliłeś bo widać, że tam gdzie byłeś jakieś dzikie zasady panują :roll:

Czytam o pomysłach w Malborku. A niech robią zakazy, ludzie nie przyjadą i miasto będzie szczęśliwsze.
Lecz hitem jest "dobry przykład" Świnoujścia. W propagandowym bełkocie uzasadniają bramownice tak:

"Dzikie parkowanie i biwakowanie często prowadzą do zaśmiecania i degradacji terenów zielonych.

Kampery zaparkowane w niedozwolonych miejscach mogą utrudniać ruch i stwarzać zagrożenie dla pieszych i rowerzystów.

Ograniczenia mają na celu zapewnienie spokoju i porządku w przestrzeni publicznej".

Piesi, rowerzyści, spokój i porządek....taaaa.
Na końcu tego bełkotu napisali o co idzie:

"Świnoujście jest otwarte na turystykę kamperowa i vanlife – jednak nie chce u siebie dzikich koczowisk ludzi którzy nie płacą za pobyt w naszym mieście".

I wszystko jasne.
Nie pozdrawiam Świnoujścia. Malborka też nie.
A można było podejść do kamperów inaczej: przeznaczyć plac, kasować 100zł za dobę i w ten sposób zarabiać na nie chcianych kamperach. No ale to wymaga pomyślunku a na wyprodukowaniu bramownic ktoś zarobił...

Wyświetl szczegóły
Komplecik 
Kombatant

Wysłany: 2024-07-17, 09:26   

LukF napisał/a:
kasować 100zł za dobę ..

Nie nie zgodzę się w pełni z Tobą drogi Łukaszu, Europa bardziej ogarnięta karawaningowo pobiera opłaty w wysokość 10/15 E za prostuj na parkingu kamperowym z serwisem kamperowym, tagzwanym stelplacu
Według mnie uczciwą ceną jeśli jesteś przelotem chcesz zobaczyć atrakcje zwiedzić okolice ogarnąć serwis, jest cena 50dyszek jak na polskie warunki, nie popadajmy w skrajność, przecież jeśli, jeśli przelotowo do takiego Malborka przyjeżdża w sezonie non stop np. 15kamperów to 1 miejsce generuje zysk rzędu 1500zł miesięcznie x 15 miejsc bezobslugowej kasy na szlaban, jestem świecie przekonany że nie będzie śmiecenia srania po krzakach i każdy skorzysta, wybacz 100 a może 500set za dzień to przesada, teren na który my i tak po cześć się składamy to jest przecież , jest jednak przesadą i wkur...a cena odwiedzający, zaraz będzie że osobówki piesi kuźwa wszyscy płacimy za wszystko a co a jak płacimy i tak ma być :shock:
Kempingi prywatne powtarzam prywatne mogą narzucać ceny jakie im się podoba bo to zweryfikują ludzie, ale infrastruktura wybudowana za nasze piniomdze powinna nam służyć a opłaty pobierane powinny wystarczyć na obsługę np. Szlaban i serwis czyli za ścieki za wodę za kostkę brukową i jej naprawę jak się wygniecie, w innych przypadkach ludzie będą srali po krzaka tak będzie ja sam będę srał :bukiet:
Ostatnio zmieniony przez Komplecik 2024-07-17, 10:02, w całości zmieniany 1 raz  

Komplecik 
Kombatant

Wysłany: 2024-07-17, 09:28   

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Wysłany: 2024-07-17, 09:57   

Komplecik napisał/a:
Byłem na kempingu kilka dni

Jakaś lokalizacja tego miejsca ?

Komplecik 
Kombatant

Wysłany: 2024-07-17, 10:04   

SlawekEwa napisał/a:
Komplecik napisał/a:
Byłem na kempingu kilka dni

Jakaś lokalizacja tego miejsca ?

Sławku na pw. Mogę Ci puścić, widziałem po rozmowie że dałem im do myślenia i liczę na to że się zastanowią i ogarną, piękna okolica swoją drogą :szeroki_usmiech

LukF 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Piwa: 478/390
Wysłany: 2024-07-17, 10:57   

Komplecik,

Robert, 10-15E kasują w ubogiej EU a my jesteśmy w elicie: najpierw drugą Japonię budowaliśmy, potem przez 8 lat wszędzie miał być Budapeszt. Więc seta się należy, przecież po drobne nikt nie będzie się schylał :bajer

Odpowiedz do tematu