Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet na dwócj sieciach GSM - zamiennie. Co polecacie?
Autor Wiadomość
kosmo333 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2025-02-02, 20:58   Internet na dwócj sieciach GSM - zamiennie. Co polecacie?

Witamy wszystkich serdecznie. Co prawda Nie "karawanujemy", ale mamy problem, w którym społeczność Wasza mogłaby pomóc.

Prowadzimy kanał Łowców Burz na Youtube. Prócz prognoz jeździmy po kraju i za granicą w polowaniu za burzami prowadząc długie lajwy. Niektóre nawet powyżej 10 godzin.

Do tej pory stosowaliśmy rozwiązanie modemu LTE – 5G. Gdy był zasięg działało to ok. Są jednak miejsca w PL gdzie np. Orange zupełnie nie ma zasięgu. Wtedy pojawia się duży dla nas problem.

Szukam rozwiązania z dwoma kartami SIM (różne sieci), które zmieniałoby aktywną kartę w zależności od siły sygnału. Potrzebujemy tego do osobówki. Oczywiście w ruchu. W aucie mamy 12V + 230V.

Wiem, że są pewne rozwiązania Teltoniki. Ale może macie doświadczenie z takimi rozwiązaniami i możecie coś polecić?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ps. Starlink na razie wykluczamy ze względu na koszty.
Postaw piwo autorowi tego posta

rakro1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Piwa: 245/177
Wysłany: 2025-02-02, 21:17   

Są takie miejsca w Pl, gdzie Orange nie ma absolutnie zasięgu. Najlepsza opcja to przenieść abonament do sieci o zasięgu najlepszym. Moje doświadczenia - niedawno przeniosłem abonamenty z Plusa do Orange ( z Plusza do nju ). Chodziło o promocyjny pakiet internetu.
W miejscu mojego zamieszkania, w Dębicy Orange nie ma zasięgu niemal wcale.
18.02.2025 wracam z powrotem do Plusa z jeszcze lepszym pakietem internetu. W Dębicy Plus działa bezbłędnie.
Zmień operatora. Ew. zrób ankietę jakie inni mają doświadczenia.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu